duminică, 31 august 2014

Strudel cu visine


Am folosit:
1 pachet aluat frantuzesc 400g
500g visine din congelator
200g zahar
2 linguri amidon
2 plicuri gelatina pt tarte

Am fiert visinele cu zahar si amidon, pana s-a ingrosat putin compozitia. Separat am dizolvat gelatina in putin suc de visine si l-am adaugat amestecand continuu pana s-a legat. Am lasat sa se racoreasca putin.
Am taiat aluatul in 2, am pus umplutura calduta...

am rulat si am pus rulourile la copt timp de 30 minute, pana s-au rumenit.

Chiftele cu orez

Am folosit:
500g carne tocata
100g orez
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 ou
sare, piper
ulie pt prajit

Am fiert orezul in apa cu sare, l-am lasat la racit. Am adaugat carnea, ceapa tocata, cateii de usturoi, oul, am condimentat si am format chiftele pe care le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit.

joi, 21 august 2014

Macarons asortate2

Macarons cu ciocolata si fructe de padure
Macarons cu lamaie si mac

duminică, 17 august 2014

Coquelet cu vin alb


Pt 2 portii am folosit:
1 Coquelet de Bretagne 550g
1 pahar vin alb Livia Sarba
2+2 catei usturoi
putin ulei
1 cubulet unt
sare, piper
300g legume congelate cu orez

Am spalat coqueletul si l-am uscat cu un servet de bucatarie. Intr-o tigaie grill unsa cu putin ulei, am asezat puiul si l-am grillat putin pe ambele parti.


Am pus couqeletul intr-o tava jena, l-am uns cu usturoi pisat, am adaugat sare, piper si 1/2 pahar vin.

L-am bagat la cuptor 180grade timp de 40 minute. Intre timp l-am uns cu sosul din tava.

Pentru legume, am topit untul cu putin ulei, am adaugat 2 catei de usturoi si legumele, le-am dinstuit putin, apoi am adaugat restul de vin si apa fierbinte. L-am lasat sa fiarba pana a scazut apa si s-a inmuiat orezul .

vineri, 15 august 2014

Tort Butch si Jerry

Tortul contine foi subtiri de pandispan si crema dobos. Imbracat in pasta de zahar cu ciocolata.

Galbiori cu smantana

Am folosit:
1kg galbiori de padure
200g smantana
1 lingura amidon
100ml vin alb
2 cepe
sare, piper
putin ulei

Am spalat ciupercile si le-am tocat.
Ceapa tocata am dinstuit-o in cateva linguri ulei, am adaugat ciupercile taiate marunt, sare si piper dupa gust. Am lasat la dinstuit pana a scazut apa lasata de ciuperci. Am adaugat vinul si smantana amestecata cu amidon si am lasat la fiert cateva minute.
Noi am servit cu mamaliga.