duminică, 31 august 2014
Strudel cu visine
Am folosit:
1 pachet aluat frantuzesc 400g
500g visine din congelator
200g zahar
2 linguri amidon
2 plicuri gelatina pt tarte
Am fiert visinele cu zahar si amidon, pana s-a ingrosat putin compozitia. Separat am dizolvat gelatina in putin suc de visine si l-am adaugat amestecand continuu pana s-a legat. Am lasat sa se racoreasca putin.
Am taiat aluatul in 2, am pus umplutura calduta...
am rulat si am pus rulourile la copt timp de 30 minute, pana s-au rumenit.
Etichete:
Foietaje
Chiftele cu orez
Am folosit:
500g carne tocata
100g orez
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 ou
sare, piper
ulie pt prajit
Am fiert orezul in apa cu sare, l-am lasat la racit. Am adaugat carnea, ceapa tocata, cateii de usturoi, oul, am condimentat si am format chiftele pe care le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit.
500g carne tocata
100g orez
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1 ou
sare, piper
ulie pt prajit
Am fiert orezul in apa cu sare, l-am lasat la racit. Am adaugat carnea, ceapa tocata, cateii de usturoi, oul, am condimentat si am format chiftele pe care le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit.
Etichete:
Mancaruri diverse
joi, 21 august 2014
duminică, 17 august 2014
Coquelet cu vin alb
Pt 2 portii am folosit:
1 Coquelet de Bretagne 550g
1 pahar vin alb Livia Sarba
2+2 catei usturoi
putin ulei
1 cubulet unt
sare, piper
300g legume congelate cu orez
Am spalat coqueletul si l-am uscat cu un servet de bucatarie. Intr-o tigaie grill unsa cu putin ulei, am asezat puiul si l-am grillat putin pe ambele parti.
Am pus couqeletul intr-o tava jena, l-am uns cu usturoi pisat, am adaugat sare, piper si 1/2 pahar vin.
L-am bagat la cuptor 180grade timp de 40 minute. Intre timp l-am uns cu sosul din tava.
Pentru legume, am topit untul cu putin ulei, am adaugat 2 catei de usturoi si legumele, le-am dinstuit putin, apoi am adaugat restul de vin si apa fierbinte. L-am lasat sa fiarba pana a scazut apa si s-a inmuiat orezul .
Etichete:
Mancaruri diverse
vineri, 15 august 2014
Galbiori cu smantana
Am folosit:
1kg galbiori de padure
200g smantana
1 lingura amidon
100ml vin alb
2 cepe
sare, piper
putin ulei
Am spalat ciupercile si le-am tocat.
Ceapa tocata am dinstuit-o in cateva linguri ulei, am adaugat ciupercile taiate marunt, sare si piper dupa gust. Am lasat la dinstuit pana a scazut apa lasata de ciuperci. Am adaugat vinul si smantana amestecata cu amidon si am lasat la fiert cateva minute.
Noi am servit cu mamaliga.
1kg galbiori de padure
200g smantana
1 lingura amidon
100ml vin alb
2 cepe
sare, piper
putin ulei
Am spalat ciupercile si le-am tocat.
Ceapa tocata am dinstuit-o in cateva linguri ulei, am adaugat ciupercile taiate marunt, sare si piper dupa gust. Am lasat la dinstuit pana a scazut apa lasata de ciuperci. Am adaugat vinul si smantana amestecata cu amidon si am lasat la fiert cateva minute.
Noi am servit cu mamaliga.
Etichete:
Mancaruri diverse
Abonați-vă la:
Postări (Atom)