sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Tort Toffiffe

M-am inspirat de aici.
Eu am folosit:
Pentru blat:
350g biscuiti
150g unt moale
3-4 linguri lapte
1 lingurita scortisoara
1 lingura cacao
Pt caramel:
200g zahar
100g unt
100ml frisca lichida
150g arahide (sau amestec de alune si arahide)
Pt glazura 1:
100g ciocolata
50ml frisca lichida
Pt crema:
200g crema de branza
100g smantana
80g zahar
1 plic zahar vanilat Bourbon
200ml frisca lichida
100g ciocolata alba
5g gelatina
Pt glazura 2:
100g ciocolata
50ml frisca lichida
Pt decor:
frisca batuta
bomboane Toffifee

Pt blatul de biscuiti, am macinat biscuitii in robot, i-am amestecat cu zahar, cacao, scortisoara si untul moale, am adaugat laptele cate putin, pentru a forma un aluat usor de modelat. Intr-o cratita cu folie, am pus biscuitii si am tapetat fundul si marginile, apoi cu ajutorul unui pahar am nivelat biscuitii. Am dat la rece.
Pt crema caramel, am caramelizat zaharul, am adaugat untul, apoi frisca, am fiert cateva minute pana s-a ingrosat putin, apoi am adaugat arahidele si am amestecat. Am lasat crema la racorit, calduta am turnat-o peste biscuiti.
Pt glazura 1, am topit ciocolata impreuna cu frisca la Mw, am turnat peste crema caramel. Am dat la rece.
Pt crema, am amestecat crema de branza cu smantana, frisca batuta, ciocolata topita, zaharul si zaharul vanilat, la sfarsit am adaugat gelatina topita. Am turnat crema peste glazura 1. Am dat la rece pt minim 2-3 ore.


Pt glazura 2 am topit ciocolata impreuna cu frisca, am turnat-o peste tort. Am decorat cu frisca si bomboane Toffifee.


Sectiune:

Pariziene cu mere

Am folosit:
500g faina
300ml lapte
100g zahar
1ou
20g drojdie

6 mere
1 budinca vanilie
100ml apa
1 lingurita scortisoara
100g zahar

1 galbenus
1-2 linguri lapte sau iaurt

Pt aluat am dizolvat drojdia cu putin lapte caldut, am adaugat 2 linguri faina si am lasat la dospit. Am adaugat zaharul, restul de lapte, oul si faina, am framantat un aluat moale pe care l-am lasat pt 30 minute la crescut.


Pt umplutura de mere, am curatat merele si le-am taiat cubulete. Intr-o craticioara am pus merele, zaharul, am adaugat budinca de vanilie amestecata cu 100ml apa, am lasat pe foc mic pana s-a ingrosat, apoi am lasat la racit. Am adaugat scortisoara si am amestecat.


Am impartit aluatul in 12. Am intins fiecare foaie, jumatate am crestat-o, iar pe cealalta jumatate am pus umplutura si am rulat.


Am pus parizienele in tava, pe hartie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte si le-am copt 25 minute pana s-au rumenit.

Prajitura Diplomat cu portocala confiata

Am folosit:
Pt blat:
4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1/2 praf de copt
Pt crema:
4 oua
200g zahar
50ml lapte
coaja de portocala confiata
500ml frisca
10g frisca hidratata in 3-4 linguri apa
Pt decor
frisca
portocala confiata

Pt blat am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, galbenusurile si faina cernuta, amestecata cu praf de copt. Am copt blatul in taava pe hartie de copt.
Pt crema am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat laptele. Am pus compozitia pe foc foarte mic pana s-a ingrosat putin, am lasat la racit, apoi am adaugat frisca batuta, portocala confiata si gelatina topita la Mw.

Macaroane cu cartofi

Am folosit:
400g paste
4-5 cartofi
2 fire carnati subtiri
1 ceapa
ulei
boia, sare, piper

Am fiert macaroanele. Am curatat cartofii, apoi i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare.
Am taiat carnatii in feliute subtiri. I-am pus la prajit in putin ulei, am adaugat ceapa tocata, am lasat-o pana s-a inmuiat. Am adaugat boia, sare si piper, dupa gust. Am adaugat cartofii fierti, apoi am amestecat totul cu macaroanele fierte.


duminică, 17 noiembrie 2013

Saleuri cu vin alb


Am folosit:
200ml vin alb
200g unt sau untura
2-3 linguri smantana
20g drojdie
500g faina
1ou
1 lingurita sare
1lingurita zahar
susan, mac, chimen

1 gabenus
putin lapte sau iaurt

Am amestecat drojdia cu putina apa calda, 1 lingurita zahar si 2-3 linguri faina. Am lasat la dospit 15 minute. Am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat moale, nelipicios. Daca e nevoie se mai poate adauga 1 lingura smantana.
Am impartit aluatul si am intins o foaie de 1/2 cm direct pe fundul tavii. Am taiat saleurile, fara sa le desfac de pe tava. Am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat susan putin prajit. Le-am copt pana s-au rumenit.
Sunt fragede si aromate, raman moi mai mult timp daca se pastreaza intr-o punga de hartie sau intr-o cutie de carton.

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Prajitura cu cocos si ciocolata


M-am inspirat de aici. Eu am folosit:
Pt blat:
5 oua
5 linguri apa
5 linguri ulei
150g zahar
180g faina
2 linguri cacao
5g praf de copt
Pt crema de cocos:
3 albusuri
150g cocos
150g zahar
1 lingura gris
Pt crema de ciocolata:
3 galbenusuri
150ml lapte
200g zahar
100g ciocolata neagra
300ml frisca
10g gelatina hidratata in 2-3 linguri apa

Pentru blat, am sepatat albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu apa, le-am batut spuma, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu ulei. Separat am cernut faina, impreuna cu cacao si praf de copt si am adauga-o cate putin in compozitia de oua. Am amestecat usor. Am turnat blatul in tava, pe hartie de copt.
Pt crema de cocos, am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul, cocos si gris, apoi am amestecat. Cu o lingurita am pus crema peste blat si am dat la cuptor pt 25 minute.


Dupa ce s-a copt, am lasat blatul la racit.


Pentru crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele. Am pus crema pe foc mic pana s-a legat putin, in crema fierbinte am adaugat ciocolata bucati si am amestecat pana aceasta s-a topit. Am lasat la racit, apoi am incorporat frisca batuta si gelatina topita la MW. Am pus crema peste blat, desupra am ras ciocolata.

joi, 14 noiembrie 2013

Placinta cu dovleac


Am folosit:
100ml lapte
100ml ulei
100g zahar
1ou
400g faina
1 praf de copt
2kg dovleac
zahar

Pt foi trebuie sa-i multumesc din nou D-nei Carmen, reteta ei aici.
Am amestecat uleiul cu zahar si lapte, le-am pus pe foc mic pana s-a topit zaharul. Am lasat la racit, apoi am adaugat oul si faina amestecata cu praf de copt. Am framantat un aluat pe care l-am impartit in 2.


Pt umplutura, am ras dovleacul si l-am pus impreuna cu zahar (aproximativ 200g) la foc mic, pana a scazut zeama si dovleacul s-a inmuiat putin. Se pot pune 2 linguri gris, daca dovleacul e foarte apos. Am lasat la racit.
Am intins prima foaie, am asezat-o in tava, apoi umplutura si foaia a doua.


Am copt 25-30 minute, pana s-a rumenit usor pe margini. Am pudrat placinta cu zahar pudra.

marți, 12 noiembrie 2013

Gogosi cu glazura


Am folosit:
400ml lapte
600g faina
25g drojdie
150g zahar
2 oua
coaja de lamaie
vanilie
Pt glazura caramel:
100g caramele cu lapte
3-4 liguri frisca lichida
bombonele colorate
Pt glazura de ciocolata:
100g ciocolata cu lapte
3-4 linguri frisca lichida
fulgi de cocos

Am incalzit laptele, am adaugat aromele si zaharul. Am amestecat drojdia cu putin lapte caldut si 2-3 linguri faina. Am lasat la dospit 15 minute, apoi am adaugat restul de lapte, ouale si faina. Am framantat un aluat moale pe care l-am lasat 30 minute la dospit.


Am impartit aluatul in 2. Am intins cate o foaie de 1/2 cm din care am decupat gogosi.


I-am pus in tava pe hartie de copt si i-am mai lasat la dospit 15-20 minute, apoi i-am bagat in cuptor pt 20 minute pana se auresc usor, fara sa se rumeneasca.
Pentru glazura, am topit caramelele impreuna cu frisca la microunde. Calda am turnat-o peste gogosi, deasupra am presarat bombonele colorate.
La fel am procedat si cu glazura de ciocolata.

Bomboane cu nuca si fondant


Am folosit:
250g unt moale
200g zahar pudra
200g nuca macinata
150g biscuiti macinati
rom(optional)
1 lingura cacao
visine
Pentru fondant
300g zahar
80ml apa
2 linguri miere sau energizant
1 lingurita zeama de lamaie

200g ciocolata cu lapte
2 linguri ulei

Am frecat untul cu zahar, am adaugat nuca, cacao si biscuitii. Am amestecat bine, am format bomboanele in care am pus cate o visina fara sambure, apoi le-am dat la rece.


Pentru fondant, am fiert zaharul cu apa, pana s-a legat un sirop. Am adaugat mierea si zeama de lamaie si am mixat compozitia pana s-a albit. Am dat bomboanele prin fondant apoi le-am dat din nou la rece, pana am pregatit glazura de ciocolata.
Pentru glazura am topit ciocolata impreuna cu uleiul la MW, apoi am glazurat bomboanele.

joi, 7 noiembrie 2013

Tort Tricou F.C. Internazionale Milano


Tortul contine blat vanilat, insiropat, mousse de ciocolata, jeleu de visine, mousse de vanilie cu visine.


La multi ani, Gabi!

luni, 4 noiembrie 2013

Amandine2



Varianta originala de amandine aici.
Am folosit:
Pt blat
6 oua
180g zahar
200g faina
1 lingurita praf de copt
Pt crema:
300g ciocolata
300ml frisca
Pt sirop
500ml apa
200g zahar
2 plicuri cappuccino
rom
Pt glazura
300g zahar
80ml apa
2 linguri energizant(miere)
1 lingura cacao
1 lingurita zeama de lamaie

Pt blat am batut albusurile, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile si faina cernuta, amestecata cu praful de copt. L-am copt 25 minute. L-am taiat in 2 si l-am insiropat.
Pt sirop am caramelizat zaharul, am stins cu apa, apoi am lasat siropul sa fiarba pana s-a topit zaharul. Am adaugat cele doua plicuri cappuccino si romul.


Pt crema, am topit ciocolata cu frisca, am lasat la racit si am pus crema minum 3 ore la rece, apoi am mixat-o. Am umplut blatul si am dat prajitura la rece, apoi am portionat-o.


Pt glazura, am fiert zaharul cu apa pana s-a legat un sirop. Am adaugat energizantul, sucul de lamaie si am mixat pana s-a albit. Am adaugat cacao si rapid am turnat glazura peste prajiturile pregatite inainte.