Krantz
Foi cu miere si ciocolata
Foi cu mac si crema de fructe de padure
Mara
Torturi, prajituri de casa...si alte bunatati...
Carnaciori de bere in foietaj
Rulada cu spanac si crema de branza cu ardei
Chiftele
Rulada de carne
Bulete de cascaval
Rulada cu cascaval si sunca
Mini-Snitele cu bere
Mini-tarte cu crema de branza si marar
Rosii cherry cu cas proaspat
Pentru blat:
4 albusuri
3 linguri fructoza
3 linguri faina de nuca
1 lingura cacao
Pentru crema
100ml smantana pentru frisca
100g ciocolata 74%cacao
Pt deasupra
100ml smantana pt frisca
1 lingurita ness
Pt blat am batut albusurile cu fructoza, am adaugat faina de nuca si 1 lingura cacao. Am copt o foaie si am taiat-o in 2 pe latime.
Pt crema am topit o ciocolata 74% cu 100ml smantana pt frisca, am lasat sa se racoreasca putin si am pus peste 1 dintre foi, am acoperit cu cealalta foaie.150g faina
70g zahar
20g mac
170ml lapte
4 albusuri
80g zahar pt albusuri
1 praf sare
5g praf de copt
Pt crema
400g fructe de padure congelate
100g zahar
150g iaurt de fructe de padure
300ml smantana pt frisca batuta
50g zahar pudra
10g gelatina hidratata cu putina apa
Pentru foi am amestecat faina cu zahar, mac, praf de copt si lapte. Separat albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am batut pana s-a facut o spuma tare si lucioasa. Am amestecat usor cele doua compozitii.
Am impartit compozitia in 3 si am copt 3 foi pe hartie de copt.
Pentru crema am pus fructele inghetate, impreuna cu zaharul la fiert pana s-au legat ca un sirop, apoi le-am strecurat de seminte.
Am batut smantana, am adaugat zaharul pudra, iaurtul si fructele, am amestecat usor, la sfarsit am pus gelatina topita la microunde.