vineri, 31 mai 2013
Tort Hello Kitty pentru Francesca
Tortul contine blat alb, insiropat, mousse de ciocolata si crema de frisca.
5,5kg
La multi ani sanatosi, Franci!
Etichete:
Torturi,
Torturi copii
luni, 27 mai 2013
duminică, 26 mai 2013
Napolitane cu crema de rahat
Prajitura copilariei, rapida si gustoasa...
Am folosit:
1 pachet foi napolitane
400g rahat (preferabil o singura culoare)
200g unt
1 lamaie
Am tocat rahatul impreuna cu lamaia taiata bucati, in robot.
Am adaugat untul moale si am amestecat tot cu ajutorul robotului. Rezulta o crema fina, acrisoara.
Am uns foile de napolitana, am pus desupra lor o greutate si le-am lasat la rece cateva ore, apoi am taiat.
Etichete:
Prajituri
Budinca de varza cu carne
Am folosit:
1kg varza alba
500g carne tocata
300g ciuperci
4 fire ceapa verde sau 1 ceapa mare uscata
3-4 linguri ulei
2 linguri sos de rosii
4 oua
3 linguri pesmet
sare, piper
cimbru
marar
Am tocat marunt varza si ceapa, le-am calit impreuna in putin ulei, apoi am lasat la racit. Am adaugat carnea, ciupercile putin calite in ulei si tocate marunt, sosul de rosii, ouale batute, 2 linguri pesmet, condimente dupa gust, cimbru si marar tocate marunt.
Am amestecat si am pus compozitia intr-o tava jena, unsa si tapetata cu pesmet.
Am dat la cuptor pt 35 minute pana s-a rumenit usor.
1kg varza alba
500g carne tocata
300g ciuperci
4 fire ceapa verde sau 1 ceapa mare uscata
3-4 linguri ulei
2 linguri sos de rosii
4 oua
3 linguri pesmet
sare, piper
cimbru
marar
Am tocat marunt varza si ceapa, le-am calit impreuna in putin ulei, apoi am lasat la racit. Am adaugat carnea, ciupercile putin calite in ulei si tocate marunt, sosul de rosii, ouale batute, 2 linguri pesmet, condimente dupa gust, cimbru si marar tocate marunt.
Am amestecat si am pus compozitia intr-o tava jena, unsa si tapetata cu pesmet.
Am dat la cuptor pt 35 minute pana s-a rumenit usor.
Etichete:
Mancaruri diverse
vineri, 24 mai 2013
Tort Flori de mac
Contine blat cu cacao, mousse de vanilie si mousse de ciocolata...
4,2kg
La multi ani sanatosi, Adriana!
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
miercuri, 22 mai 2013
luni, 13 mai 2013
Tort Fluturi-Curcubeu
Contine aceiasi compozitie ca la tortul Livia: blat vanilat, mousse de ciocolata cu rom, blat cu ciocolata, mousse de vanilie si crema caramel cu nuca...
5,4 kg
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
duminică, 12 mai 2013
vineri, 10 mai 2013
Ciocolata in foi de napolitane
Am folosit:
2 foi de napolitane
600g zahar
120ml apa
400g lapte praf
100g unt
2 linguri cacao
Am fiert zaharul cu apa pana s-a format un sirop, aproximativ 7-8 minute, am adaugat untul si am fiert pana acesta s-a topit. Intre timp am cernut laptele praf impreuna cu cacaoa si le-am adaugat in siropul fierbinte.
Intr-o tava am pus folie alimentara, o foaie de napolitana, ciocolata fierbinte si am acoperit cu inca o foaie de napolitana. Am dat la rece pt 3 ore.
Etichete:
Prajituri
miercuri, 8 mai 2013
sâmbătă, 4 mai 2013
Cozonac cu nuca si ciocolata
Un cozonac deosebit de aromat si pufos, ideal pt masa de Paste!
Am folosit aceiasi reteta de cozonac ca aici, doar am modificat cantitatile si umplutura. Din cantitatile date, am pregatit 2 cozonaci.
650g faina 000 cernuta
300ml lapte
20g drojdie
150g zahar
3 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
80g unt
2 linguri ulei
Pt umplutura de nuci:
3 albusuri
200g nuca macinata
100g zahar
Pt umplutura de ciocolata
20g faina(1 lingura)
20g cacao
50g zahar (2 linguri)
250ml lapte
20g unt
50g cicolata neagra
stafide, rahat (optional)
Am pus laptele la incalzit, cu zaharul si coaja de lamaie. Separat am frecat galbenusurile cu un praf de sare si le-am lasat pana am pregatit maiaua.
Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut si 1-2 linguri faina, am lasat-o la dospit 15 minute. Peste maia am adaugat galbenusurile, apoi laptele si faina cernuta inainte. Am amestecat aluatul cu o lingura de lemn pana s-au incorporat ingredientele.
Am pus la microunde untul impreuna cu uleiul pana acesta s-a topit. Cu mana unsa in amestecul de unt, am inceput sa framant aluatul, impaturind, pana am incorporat intreaga cantitate de unt. Am lasat aluatul la dospit 1 ora, in cuptorul cu microunde.
Pt umplutura de nuci, am batut albusurile cu zahar, am adaugat nuca macinata si am amestecat.
Pt umplutura de ciocolata, am amestecat faina cu cacao, zahar si lapte, am pus amestecul pe foc pana s-a ingrosat. In crema fierbinte am adaugat ciocolata rasa si untul, am amestecat.
Am impartit aluatul in 4. Am intins cate o foaie dreptunghiulara, cu mana, pe masa unsa cu ulei. Am pus 1/2 umplutura pe fiecare foaie.
Pe foaia cu ciocolata am pus cateva bucatele de rahat si stafide inmuiate in rom.
Am rulat cele 2 foi, apoi le-am impletit. Le-am asezat cu grija in tava si le-am lasat la crescut inca o ora.
Dupa ce au crescut frumos, am uns cozonacii cu ou batut...
I-am dat la cuptor pt 35-40 minute pana se rumenesc frumos.
Cam atat au crescut...
Paste fericit tuturor!
Etichete:
Aluaturi dulci
vineri, 3 mai 2013
Abonați-vă la:
Postări (Atom)