De curand am descoperit la Kaufland niste painici delicioase cu masline si rosii, m-am hotarat sa caut reteta si s-o prepar acasa. Am gasit pe net o multime de retete, dar niciuna nu semana cu ciabattele pe care le stiam eu, asa ca am adaptat o reteta de paine pe care o folosesc destul de des.
Am folosit:
20g drojdie uscata
500ml apa calduta
1 lingura miere
4 linguri ulei masline
800g faina 550
1 si 1/2 lingurita sare
200g masline fara samburi
2 rosii (pulpa taiata marunt)
Am dizolvat drojdia in apa, am adaugat mierea, uleiul, sarea, faina cernuta si am framantat un aluat mai moale. La sfarsit am adaugat maslinele tocate marunt si am framantat inca putin, pe masa cu faina.
Am lasat aluatul la dospit aproximativ o ora in cuptorul cu microunde.
Am intins aluatul cu mana, pe masa cu faina, am presarat rosiile, apoi am rulat foaia.
Am taiat painici de aproximativ 15 cm lungime, pe care le-am asezat in tava pe foaia de copt pudrata putin cu faina. Le-am dat o forma plata si le-am crestat pe mijloc.
Le-am copt in cuptorul incins, pana s-au rumenit putin.
Sectiune:
luni, 25 iulie 2011
sâmbătă, 23 iulie 2011
Tort "Cos cu struguri"
Contine blat vanilat, bine insiropat si crema diplomat cu struguri. Imbracat in pasta de zahar cu cacao, decorat cu struguri si vita de vie.
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
miercuri, 20 iulie 2011
Prajitura cu prune si budinca
O prajitura fina cu fructe si crema, usor de facut, din categoria "prajiturilor destepte".
Am folosit:
Pt aluat:
3 oua
200g zahar
100ml ulei
300ml iaurt
275g faina
1 lingurita praf de copt
Pt umplutura:
500g prune fara samburi
2 budinci de vanilie
6 linguri zahar
500ml lapte
Pt aluat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apoi iaurtul, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Am turnat aluatul in tava cu hartie de copt. Deasupra am pus prunele desfacute.
Separat am amestecat cele 2 budinci cu zaharul si putin lapte, apoi am adaugat restul de lapte pana la 500ml.
Am turnat amestecul de budinca (nefiert) peste aluatul din tava (eu l-am pus cu o lingura). Rezulta un amalgam cam curgator, pt ca se amesteca putin budinca cu aluatul, dar la copt se aseaza frumos.
Am dat la cuptor 35 min pana s-a rumenit putin.
Am lasat la racit, apoi am taiat prajitura. NU se taie calda.
Noua ne-a placut tare mult, o voi incerca si cu alte fructe.
Am folosit:
Pt aluat:
3 oua
200g zahar
100ml ulei
300ml iaurt
275g faina
1 lingurita praf de copt
Pt umplutura:
500g prune fara samburi
2 budinci de vanilie
6 linguri zahar
500ml lapte
Pt aluat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apoi iaurtul, iar la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Am turnat aluatul in tava cu hartie de copt. Deasupra am pus prunele desfacute.
Separat am amestecat cele 2 budinci cu zaharul si putin lapte, apoi am adaugat restul de lapte pana la 500ml.
Am turnat amestecul de budinca (nefiert) peste aluatul din tava (eu l-am pus cu o lingura). Rezulta un amalgam cam curgator, pt ca se amesteca putin budinca cu aluatul, dar la copt se aseaza frumos.
Am dat la cuptor 35 min pana s-a rumenit putin.
Am lasat la racit, apoi am taiat prajitura. NU se taie calda.
Noua ne-a placut tare mult, o voi incerca si cu alte fructe.
Etichete:
Prajituri
marți, 19 iulie 2011
Gem de caise
Reteta mea e una simpla si metoda de fiert e mai confortabila, pt ca nu trebuie sa stau numai langa cratita, nu stropeste, nici nu se prinde.
4 kg caise
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
Am spalat si desfacut caisele. Le-am pus intr-o cratita, alternativ cu zahar, am turnat zeama de lamaie si am pus pe foc mic pana a inceput sa fiarba, din acest moment am mutat cratita in cuptorul de la aragaz si am lasat-o acolo pt 2 ore jumatate. Am amestecat din cand in cand.
Am turnat gemul fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate tot in cuptor. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 borcane de 400ml, cu gem natural si foarte bun!
4 kg caise
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
Am spalat si desfacut caisele. Le-am pus intr-o cratita, alternativ cu zahar, am turnat zeama de lamaie si am pus pe foc mic pana a inceput sa fiarba, din acest moment am mutat cratita in cuptorul de la aragaz si am lasat-o acolo pt 2 ore jumatate. Am amestecat din cand in cand.
Am turnat gemul fierbinte in borcane bine spalate si sterilizate tot in cuptor. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 borcane de 400ml, cu gem natural si foarte bun!
Etichete:
Conserve pt iarna
sâmbătă, 16 iulie 2011
Premiu de la Nico
Am primit acest premiu de la Nico, iti multumesc tare mult si ma bucur ca te-ai gandit la mine!
Eu il dau mai departe catre:
Florena
Petronela
Mimi
Daniela
Nina
Luminita
Anca
Sarah
Adela
Adina
...cat si celorlalte gospodine care inca nu l-au primit.
Daca va face placere va invit cu drag sa-l ridicati!
Etichete:
Premii
Inghetata de piersici
O reteta simpla, foarte buna si racoroasa, ideala pt aceste zile caniculare. Din pacate n-am poze foarte reusite, caldura mi-a topit inghetata inainte s-o prind in poza.
Ingrediente:
4 piersici mari
300ml iaurt mai gras
150g zahar
300ml frisca batuta
Am curatat piersicile de coaja si le-am pasat. Am adaugat zaharul, iaurtul si frisca batuta. Am dat la congelator.
Delicioasa, o recomand!
Ingrediente:
4 piersici mari
300ml iaurt mai gras
150g zahar
300ml frisca batuta
Am curatat piersicile de coaja si le-am pasat. Am adaugat zaharul, iaurtul si frisca batuta. Am dat la congelator.
Delicioasa, o recomand!
Etichete:
Inghetata
luni, 11 iulie 2011
Tort de ciocolata - la rece
Pentru ca astazi este Ziua mondiala a ciocolatei, m-am gandit ca ar merge de minune un tort de si cu ciocolata, dar pentru ca am avut probleme cu caldura la tortul de ieri, azi am ales un tort la rece, adica fara copt.
Contine blat cu biscuiti de cacao si visine, mousse de ciocolata neagra, glazura de ciocolata si visine ca decor.
Contine blat cu biscuiti de cacao si visine, mousse de ciocolata neagra, glazura de ciocolata si visine ca decor.
Etichete:
Torturi,
Torturi diverse
duminică, 10 iulie 2011
Tort "Trusa de cosmetice"
Un tort pt surioara mea care astazi implineste 23 ani. La multi ani sa fii fericita, sanatoasa si norocoasa!
Tortul contine blat de vanilie si blat de ciocolata, mousse de ciocolata alba si ciocolata neagra in care am adaugat visine din compot.
Imbracat si decorat cu pasta de zahar.
Tortul contine blat de vanilie si blat de ciocolata, mousse de ciocolata alba si ciocolata neagra in care am adaugat visine din compot.
Imbracat si decorat cu pasta de zahar.
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
marți, 5 iulie 2011
Muffins Bounty
Pt ca suntem mari amatori de cocos si pt ca ne-a placut foarte mult Prajitura Bounty, m-am gandit sa incerc si muffins in varianta Bounty.
Am folosit:
Pt umplutura:
200ml lapte
120g zahar
2 linguri gris
100g fulgi de cocos
vanilie
Pt aluat:
3 oua
200g zahar
200ml lapte
100ml ulei
2 linguri cacao
1 praf de copt
faina pt un aluat care curge usor
Pt glazura
100g ciocolata cu lapte
2 linguri ulei
Am inceput cu umplutura. Am pus pe foc laptele, impreuna cu zaharul, cand a dat in clocot am adaugat grisul in ploaie si am fiert cateva minute pana s-a ingrosat putin. Am stins focul si am adaugat fulgii de cocos si vanilia, apoi am lasat la racit.
Pt aluat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele, la sfarsit faina cernuta, amestecata cu cacao si praful de copt.
Am uns si tapetat tava de muffins. Am pus o lingura de aluat, o lingurita din umplutura cu cocos...
...apoi am umplut formele cu aluat.
Le-am copt 25min in cuptorul bine incins.
Pt glazura am topit ciocolata la MW impreuna cu uleiul si am turnat peste muffinsi.
Am folosit:
Pt umplutura:
200ml lapte
120g zahar
2 linguri gris
100g fulgi de cocos
vanilie
Pt aluat:
3 oua
200g zahar
200ml lapte
100ml ulei
2 linguri cacao
1 praf de copt
faina pt un aluat care curge usor
Pt glazura
100g ciocolata cu lapte
2 linguri ulei
Am inceput cu umplutura. Am pus pe foc laptele, impreuna cu zaharul, cand a dat in clocot am adaugat grisul in ploaie si am fiert cateva minute pana s-a ingrosat putin. Am stins focul si am adaugat fulgii de cocos si vanilia, apoi am lasat la racit.
Pt aluat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele, la sfarsit faina cernuta, amestecata cu cacao si praful de copt.
Am uns si tapetat tava de muffins. Am pus o lingura de aluat, o lingurita din umplutura cu cocos...
...apoi am umplut formele cu aluat.
Le-am copt 25min in cuptorul bine incins.
Pt glazura am topit ciocolata la MW impreuna cu uleiul si am turnat peste muffinsi.
Etichete:
Briose-Muffins
duminică, 3 iulie 2011
Pastalopitta - placinta cu dovlecei
De multa vreme am ochit acesta reteta de inspiratie greceasca, dar trebuie sa recunosc ca am fost putin sceptica si n-am avut curaj s-o incerc. Abia acum mi-am dat seama ce bunatate de mancarica am ocolit atata timp. M-am inspirat de la Dora, reteta originala aici.
Eu am folosit:
3 dovlecei foarte fragezi
300g telemea rasa
2 oua
50ml ulei masline
3 linguri faina
4 linguri orez
50ml apa
2 catei de usturoi pisati
cateva fire de marar proaspat
sare, piper
Pt deasupra:
2 linguri faina
1 ou
200ml iaurt gras
Am curatat dovleceii si i-am ras pe razatoarea mare. Am adaugat celelalte ingrediente si am amestecat bine.
Am pus compozitia intr-o tava jena, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Deasupra am presat cele 2 linguri faina. Separat am amestecat oul cu iaurtul si am turnat peste compozitia din tava.
Am dat la cuptor 45 min pana s-a rumenit.
E delicioasa!
Eu am folosit:
3 dovlecei foarte fragezi
300g telemea rasa
2 oua
50ml ulei masline
3 linguri faina
4 linguri orez
50ml apa
2 catei de usturoi pisati
cateva fire de marar proaspat
sare, piper
Pt deasupra:
2 linguri faina
1 ou
200ml iaurt gras
Am curatat dovleceii si i-am ras pe razatoarea mare. Am adaugat celelalte ingrediente si am amestecat bine.
Am pus compozitia intr-o tava jena, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Deasupra am presat cele 2 linguri faina. Separat am amestecat oul cu iaurtul si am turnat peste compozitia din tava.
Am dat la cuptor 45 min pana s-a rumenit.
E delicioasa!
Etichete:
Bucatarie internationala
Abonați-vă la:
Postări (Atom)