marți, 31 iulie 2012

Salata simpla de conopida

Am folosit:
1 conopida 1kg
sare
2 catei de usturoi
100ml ulei
patrunjel verde
smantana (optional)

Am fiert conopida in apa cu sare, timp de 10 min. Am scos-o si am lasat-o la scurs si racit, apoi am pasat-o, am adaugat usturoiul ras fin, patrunjelul tocat si ulei cate putin pana s-a incorporat toata cantitatea. Pt cei care nu sunt la regim se adauga smantana dupa gust.

duminică, 29 iulie 2012

Pateuri dulci


O reteta extrem de simpla pt care m-am inspirat de aici. A fost foarte apreciata de mancaciosii mei.
Am folosit:
aluat de foietaj frantuzesc
300g pandispan (eu am avut congelat, reciclez ce-mi ramane de la torturi)
400g gem de caise

Am macinat pandispanul in robot si  l-am amestecat cu gem. Trebuie sa rezulte o pasta care nu curge.

 Am pus umplutura pe lungimea foi de aluat si am rulat.

Am taiat pateurile si le-am pus in tava pe hartie de copt.

Le-am copt 25 min pana s-au rumenit usor.

"Cartofi prajiti" in cuptorul cu convectie

Cred ca e una dintre cele mai simple si gustoase mancaruri din categoria "usoara".
Am folosit:
3 cartofi
sare, piper, boia
putin ulei

In tava cu gaurele a cuptorului am pus catofii taiati, i-am condimentat si i-am stropit cu putin ulei. I-am pus in cuptor la 180grade, timp de 20 minute. La fel de bine merg si in cuptorul clasic, pe hartie de copt.

Eu i-am servit cu rosii si castraveti fara coaja.

joi, 26 iulie 2012

Pireu de legume

Abia dupa ce am fost tarata prin spital de o pancreatita urata, mi-am dat seama ca nu consum destule legume si mai mult, nici nu prea stiu sa le gatesc, decat cu o multime de adausuri (sosusi, cascaval, afumaturi, prajeli, etc). Acum invat sa ma alimentez, am un regim strict, fara nici un fel de proteina animala pe care trebuie sa-l urmez cu sfintenie.
Voi deschide un nou capitol de mancaruri cu legume, mai mult pt mine, pt ca nu stiu ce sa-mi gatesc....si poate va ajuta si alte persoane.
Am inceput cu un pireu de legume, pt care am folosit:
3 cartofi
1/2 gulie
2 morcovi
1 patrunjel
1 mana mazare
sare
putin ulei
cascaval ras (optional)
Am pus uleiul la incins, am adaugat morcovii, patrunjelul  si gulia tocate, le-am inabusit putin pana s-au inmuiat, am adaugat cartofii taiati, mazarea si apa cat sa acopere. Am fiert la foc mic pana a scazut apa, am sarat, apoi am pasat legumele.
Mai sus e farfuria sotului, peste legume am pus cascaval ras, am servit cu cordon bleu si salata de varza.

miercuri, 25 iulie 2012

Tort BMW

Pentru un tanar care si-a sarbatorit ziua de nastere, tortul a continut pandispan vanilat , mousse de vanilie cu piersici, ananas, visine. Imbracat cu pasta de zahar.

Tort Pariu cu viata

Am ramas restanta cu doua torturi...
Acesta a fost pt o domnisoara care adora serialul Pariu cu viata. Tortul a continut pandispan vanilat, mouse de ciocolata si mousse de vanilie, imbracat cu pasta de zahar.

sâmbătă, 14 iulie 2012

Tort Bucsa & Fulger

Pentru un baietel care astazi implineste 4 anisori. Tortul contine blat vanilat, mousse caramel si mousse de ciocolata alba, imbracat si decorat cu pasta de zahar.


marți, 10 iulie 2012

Tort Bust de barbat

 Contine blat de pandispan vanilat si blat de pandispan cu cacao, mousse de ciocolata alba si mousse de visine. Imbracat cu pasta de zahar.
La multi ani Emma!

joi, 5 iulie 2012

Inghetata de vanilie cu nectarine

O inghetata delicioasa care merge perfect pe canicula de afara.
Am folosit:
4 oua
400ml frisca
4+4 linguri zahar
vanilie
2 nectarine mari
Pt mine e cea mai simpla si buna inghetata, se poate face in orice combinatii: cu cacao, ness, rom, nuca, visine, etc. Am ales oua cat mai proapete pe care le-am separat. Am batut albusurile cu 4 linguri zahar pana au devenit o bezea ferma si lucioasa. Separat am batut galbenusurile cu celelalte 4 linguri zahar, pana acestea sau albit si si-au dublat volumul. Am amestecat cele doua compozitii, apoi am adaugat frisca batuta si vanilie.

Am spalat nectarinele si le-am pus in blender.

Intr-o forma am pus cate 2 linguri inghetata vanilie, o lingura sirop de nectarine pana am terminat cele doua compozitii. Am dat la rece cateva ore.

miercuri, 4 iulie 2012

Tort "Locomotiva SPEEDRAIL"

Pentru un tanar pasionat de machete, tortul e o reproducere dupa o locomotiva facuta chiar de Iulian. La multi ani inca odata!

Contine blat vanilat, insiropat, mousse de vanilie cu nectarine si portocale. Imbracat in pasta de zahar.

luni, 2 iulie 2012

Chiftelute de dovlecel

Am folosit:
2 dovlecei mici (800g)
2 oua
3 linguri faina
sare, piper
2 catei de usturoi
marar
ulei pt prajit

Am curatat si spalat dovleceii. I-am ras intr-un castron si i-am amestecat cu sare, apoi i-am lasat 30 min sa-si lase apa. I-am scurs bine de apa, apoi am adaugat celelalte ingrediente si usturoiul pisat si am amestecat.

Am pus uleiul la incins, cu lingura am pus gramajoare de aluat pe care le-am presat putin, le-am prajit pe ambele parti pana s-au rumenit.