joi, 31 decembrie 2009

La multi ani 2010 !!!



Acum cand ne mai despart doar cateva ore de noul an, vreau sa urez tuturor celor care ma viziteaza, un an nou binecuvantat si multa multa sanatate!
Fie ca anul 2010 sa fie un an mai bun decat cel care imediat se sfarseste, un an cu multe realizari, succese si impliniri pe toate planurile!
La multi ani!

luni, 28 decembrie 2009

Tort de Craciun 2009



Blat negresa
Crema mousse de ciocolata si mousse de portocale
Decoratii din pasta de zahar


Sectiune:

joi, 24 decembrie 2009

O noapte sfanta binecuvantata!


Acum, cand e vremea colindelor, cand se nasc sentimente curate, sa alungam tristetea si grijile! Deschideti fereastra sufletului, sa patrunda prin ea pacea, armonia si dragostea de semeni.

Sa fiti sanatosi, fericiti si iubiti, iar zilele de sarbatoare ce vor urma sa fie cu adevarat speciale pt sufletele voastre. Primiti in casele voastre bucuria nasterii Domnului!

Cristos s-a nascut!

marți, 22 decembrie 2009

Premiu Floarea Craciunului



Inca odata Florena s-a gandit la mine si mi-a daruit acest premiu! Multumesc tare mult!

Eu il daruiesc cu mare drag, tuturor celor care ma viziteaza!
Sarbatori fericite si La multi ani!

luni, 21 decembrie 2009

Pandispan cu visine


Foarte simplu si foarte bun.
Pt blat:
4 oua
150ml apa
150g zahar
3 linguri ulei
1 praf de copt
250g faina
2 linguri cacao
Am batut albusurile cu apa, apoi am adaugat zaharul. Separat galbenusurile le-am frecat cu ulei si le-am adaugat peste albusurile batute. Faina am cernut-o si am amestecat-o cu praful de copt, am adaugat-o la compozitia de oua.
Din aluatul rezultat am oprit 1/3 in care am pus cacaoa. Am pus aluatul in tava tapetata, intai blatul fara cacao, apoi cel maro, apoi am pus visine si am dat la cuptor.
Am pudrat prajitura cu zahar vanilat.

Blat negresa


Am luat reteta de aici .
Ingrediente:
5 oua
200g zahar
200ml ulei
100ml apa
300g faina
1 praf de copt
2 linguri cacao

Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua.


Albusurile le-am batut spuma

Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.

E un blat foarte gustos, usor de facut, suficient de ud, nu mai are nevoie de insiropare.

duminică, 20 decembrie 2009

Varzari



Ingrediente:
500g faina
1 cub drojdie 20g
250ml apa calduta
50ml ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

Pt umplutura:
1 varza murata
1/2 lingurita piper
marar tocat(eu am folosit uscat)
ulei

Am amestecat drojdia cu putina apa calda, o lingurita zahar si o lingura faina si am lasat la dospit. Am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat moale si elastic, pe care l-am lasat la crescut o ora.


Intre timp am tocat varza si am calit-o in putin ulei, pana s-a rumenit. Am adaugat piperul si mararul.


Am intins foi cu mana, am pus umplutura.


Am pliat si am presat capetele cu furculita.
Le-am copt pana s-au rumenit. Sunt foarte bune calde!

vineri, 18 decembrie 2009

Premiu



Am primit acest premiu de la Narnia, iti multumesc tare mult ca ai adaugat si blogul meu printre blogurile apreciate de tine, ma simt onorata!
Si eu apreciez multe bloguri, le citesc fregvent, dar imi voi cere scuze pt ca nu le pot enumara pe toate. Il dau cu mare drag mai departe catre:
Mariana
Stefana
Florena
Miha
Cristina
Narnia
Daniela
Oana
Betty
Danna
Diamond
Sarbatori fericite tuturor!

joi, 17 decembrie 2009

Casuta de turta dulce



Ingrediente:
400g zahar
200ml apa
200ml lapte
1 galbenus
1 ou intreg
50 g margarina
50g miere
15 g praf de copt
1 lingurita scortisoara
5 cuisoare
aproximativ 1kg faina

Am caramelizat 200g zahar si am stins cu apa, am adaugat cuisoarele si am lasat la racit, dupa ce s-a racit am scos cuisoarele.
Am adaugat celelalte ingrediente, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. A iesit un aluat mai tare, dar maleabil, pe care l-am lasat 30 minute sa se odihneasca.



Intre timp mi-am facut tiparele pt casuta. Am intins foi de 1/2 cm grosime si am decupat dupa tipar.


Le-am copt 15 minute pana s-au rumetit putin, apoi am lasat la racit.


Am pregatit pasta de albus, din albusul ramas, 200g zahar pudra si 1 lingura zeama de lamaie.


Am lipit peretii cu albus si i-am prins cu scobitori.


Din aluatul ramas am facut diverse forme.




miercuri, 16 decembrie 2009

Tort caramel


Chec cu zahar ars
Crema caramel de aici , in loc de 300ml lapte am pus 300ml cafea.


Prajitura cu ciocolata si visine


Blat de chec
Crema ganache cu visine

marți, 15 decembrie 2009

Savarine cu pesmet


Am tot cautat savarina perfecta, am gasit diferite retete, de data asta am facut asa:

Aluat:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri pesmet
2 linguri faina
2 linguri ulei
Am batut ouale intregi cu zahar, pana s-au albit si au crescut in volum, am adaugat uleiul, pesmetul si faina. Le-am insiropat bine si le-am umplut cu frisca batuta.
Din cantitatea asta au iesit 6 savarine.

Sunt bune, aduc destul de mult cu cele din cofetarii, dar nu e reteta perfecta, eu mai caut :D sotul a fost incantat.

Tort Tweety


Blat simplu cu cacao , mousse cu 2 feluri ciocolata alba si cu lapte
Imbracat in frisca stabilizata cu ciocolata alba.

luni, 14 decembrie 2009

Prajitura cu mere si bezea


Am folosit reteta de la Prajitura cu branza si bezea pt aluat si bezea.
Umplutura:
1,5 kg mere
150g zahar
1 lingurita scortisoara
2 linguri gris
Am pus blatul la cuptor si m-am ocupat de mere.
Am curatat merele si le-am ras pe razatoarea mare. Le-am amestecat cu zahar si scortisoara si le-am calit cateva minute pana a scazut apa. Apoi am stins focul si am adugat grisul.
Am pus merele peste blat si am dat la cuptor inca 20 minute.
Intre timp am batut albusurile cu zahar si le-am pus peste prajitura calda, am dat din nou la cuptor, pana s-a rumenit putin.
Pt ca sa se formeze bobitele de miere, am acoperit prajitura calda cu o tava.

miercuri, 9 decembrie 2009

Premiu



Am primit de la Betty acest premiu, multumesc tare mult si apreciez gestul tau!
Cu mare drag il dau si eu mai departe catre:
Daniela
Cristina
Anca
Stefana
Miha
Florena



Acest premiu l-am mai avut, dar acum l-am primit din nou de la Anca, multumesc tare mult ca te-ai gandit la mine!

marți, 8 decembrie 2009

Tort cu ciocolata si cafea


Blat:
3 oua
60ml apa
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingurita cafea macinata

Sirop:
2 linguri zahar
1 lingurita ness
1 lingurita rom
100ml apa

Crema de cicocolata si cafea:
300ml lapte
1 lingura cafea
40g amidon
150g zahar
100g ciocolata de menaj
300ml frisca

Pt blat am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile,  faina cernuta si cafeaua. Am copt blatul pana s-a rumenit.

Pt crema am fiert laptele cu zaharul si lingura de cafea. Am lasat pana s-a racit putin, apoi trebuia strecurat, eu am sarit peste faza asta.
Am amestecat amidonul cu laptele si am pus din nou pe foc pana s-a imgrosat ca o budinca. In crema fierbinte am adaugat ciocolata taiata marunt si am amestecat pana s-a topit. Am racit crema, apoi am amestecat-o cu frisca batuta.

Am taiat blatul in 2.
Pt sirop am fiert toate ingredintele si am insiropat blatul.
Am ornat cu crema si frisca batuta in care am pus 2 linguri de crema cu ciocolata si cafea.

luni, 7 decembrie 2009

Tort cu mere


Ingrediente:
9 mere mai mici
gem de piersici sau visine
bucatele de nuca
4 linguri zahar pt caramelizat
4 oua
60ml apa
5 linguri zahar
5 linguri faina
coaja de portocala

Am caramelizat 4 linguri de zahar intr-o cratita si am intins caramelul pe margine.
Am curatat merele si le-am scos cotorul. Am umplut merele cu gem, nuca si le-am dat la cuptor 30 minute, pana s-au inmuiat putin.


Separat am facut blatul. Am batut albusurile cu apa, am adaugat zaharul, galbenusurile, apoi faina si coaja de portocala. Am pus compozitia peste mere si am dat din nou la cuptor, pana s-a copt blatul.


Am rasturnat tortul fierbinte pe un platou si am servit cu frisca batuta.

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Tort Sabian


Am revenit cu un tort. Vor urma si altele numai sa am timp sa le postez.
Modelul de inpiratie:




Blat alb
Crema pt cremes si ganache de ciocolata.

Pt crema de cremes m-am inspirat de aici si am folosit:
5 oua
350g zahar
100g amidon
1 l lapte
2 lingurite gelatina hidratata in putina apa
2 pliculete zahar vanilat
200g unt
500g frisca batuta
Am batut ouale cu zahar, am adaugat amidonul, zaharul vanilat, apoi laptele fierbinte, cate putin.
Am pus pe foc pana s-a ingrosat ca o budinca. In crema fierbinte am pus untul taiat cubulete.
Pt cremes se lasa la rece cateva ore, apoi se pune intre foi, se impacheteaza in folie de aluminiu si se da la rece.
Eu am adaugat gelatina dizolvata la Mw si frisca batuta.