sâmbătă, 27 aprilie 2013

Tort cu ciocolata si capsuni


Tortul contine blat vanilat, insiropat cu sirop de capsuni, mousse de capsuni cu bucatele de capsuni si mousse de ciocolata...


Sectiune:


vineri, 26 aprilie 2013

Chec aperitiv cu branza si marar


Am folosit:
2 oua
200ml lapte
100ml ulei
180g faina
100g branza sarata
2 ciuperci mari tocate marunt
100g cascaval ras
1 legatura marar
1 lingurita praf de copt
sare, piper

Am batut ouale intregi, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, branza si cascavalul rase, ciupercile, apoi mararul tocat marunt.


Am amestecat bine si am condimentat dupa gust.


Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt, am dat la cuptor pt 40 minute, pana s-a rumenit.

miercuri, 24 aprilie 2013

Mini-Eclere


Mini-Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata.
Reteta aici. Au rezultat 36 bucati.

.

marți, 23 aprilie 2013

Coaja de portocala confiata


O folosesc la cremele diplomat sau de ciocolata, in checuri si diverse prajituri. Dau o aroma placuta si sunt foarte bune la gust.
M-am inspirat de aici.
Am folosit:
Cojile de la 6 portocale
3x 2 l apa
2 lingurite sare
500g zahar
150ml apa pt sirop

Am spalat foarte bine portocalele cu un burete de vase, le-am clatit in mai multe ape, apoi am curatat portocalele, fara sa dau jos coaja alba. Le-am pus in 2l apa si le-am fiert aproximativ 10 minute la foc mic.


Am scurs apa, am clatit cojile cu apa rece si le-am pus din nou la fiert in 2 l apa cu 1 lingurita sare, timp de 10 minute. Le-am scurs din nou si am repetat operatiunea. In total le-am fiert de 3 ori, cate 10 minute.


Dupa ce au fiert le-am taiat cubulete...Separat am pus zaharul impreuna cu 150ml apa la fiert, pana s-a legat un sirop. Am adaugat cubuletele de portocala in sirop si le-am fiert inca 10 minute-15 minute.



joi, 18 aprilie 2013

Prajituri asortate 11


Diplomat cu portocala confiata si diplomat cu ciocolata...

luni, 15 aprilie 2013

Cremesss...din nou!


Una din prajiturile noastre preferate!


Reteta aici


joi, 11 aprilie 2013

Tort Livia

Acesta este tortul meu de anul acesta, am adunat in si pe el, cateva dintre elementele care ma reprezinta...Mi-am permis sa-i dau numele meu pt ca am pus o nota personala in combinatia arome din interior...pot spune doar ca e extraordinar de gustos!
Contine blat vanilat, mousse de ciocolata cu rom, mousse de vanilie si crema caramel cu nuci...
LMA mie!



Sectiune:


miercuri, 3 aprilie 2013

Mini-tarte cu fructe

Am folosit:
Pt aluat:
250g faina
125 g unt
1ou
1 lingura zahar
putina sare
Pt crema:
3 galbenusuri
150g zahar
1 lingura amidon
300ml lapte
vanilie
100g unt

fructe: portocale, kiwi, visine, fructe de padure, etc
1 plic gelatina pt tarte
2 linguri zahar
250ml apa

Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat pe care l-am lasat la rece 30 minute. Am decupat cercuri sau floricele cu o forma si le-am pus in tava de muffins la copt pt 10-15 minute, pana se rumenesc usor.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, laptele si am pus pe foc mic pana s-a ingroat compozitia, am adaugat vanilia si untul, am amestecat bine si am lasat la racit.
Am umplut cosuletele cu crema, desupra am pus fructele. Gelatina am preparat-o conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o calduta peste fructe.