sâmbătă, 27 aprilie 2013
Tort cu ciocolata si capsuni
Tortul contine blat vanilat, insiropat cu sirop de capsuni, mousse de capsuni cu bucatele de capsuni si mousse de ciocolata...
Sectiune:
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
vineri, 26 aprilie 2013
Chec aperitiv cu branza si marar
2 oua
200ml lapte
100ml ulei
180g faina
100g branza sarata
2 ciuperci mari tocate marunt
100g cascaval ras
1 legatura marar
1 lingurita praf de copt
sare, piper
Am batut ouale intregi, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, branza si cascavalul rase, ciupercile, apoi mararul tocat marunt.
Am amestecat bine si am condimentat dupa gust.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt, am dat la cuptor pt 40 minute, pana s-a rumenit.
Etichete:
Aperitive
miercuri, 24 aprilie 2013
marți, 23 aprilie 2013
Coaja de portocala confiata
O folosesc la cremele diplomat sau de ciocolata, in checuri si diverse prajituri. Dau o aroma placuta si sunt foarte bune la gust.
M-am inspirat de aici.
Am folosit:
Cojile de la 6 portocale
3x 2 l apa
2 lingurite sare
500g zahar
150ml apa pt sirop
Am spalat foarte bine portocalele cu un burete de vase, le-am clatit in mai multe ape, apoi am curatat portocalele, fara sa dau jos coaja alba. Le-am pus in 2l apa si le-am fiert aproximativ 10 minute la foc mic.
Am scurs apa, am clatit cojile cu apa rece si le-am pus din nou la fiert in 2 l apa cu 1 lingurita sare, timp de 10 minute. Le-am scurs din nou si am repetat operatiunea. In total le-am fiert de 3 ori, cate 10 minute.
Dupa ce au fiert le-am taiat cubulete...Separat am pus zaharul impreuna cu 150ml apa la fiert, pana s-a legat un sirop. Am adaugat cubuletele de portocala in sirop si le-am fiert inca 10 minute-15 minute.
Etichete:
Alte retete dulci
joi, 18 aprilie 2013
luni, 15 aprilie 2013
joi, 11 aprilie 2013
Tort Livia
Acesta este tortul meu de anul acesta, am adunat in si pe el, cateva dintre elementele care ma reprezinta...Mi-am permis sa-i dau numele meu pt ca am pus o nota personala in combinatia arome din interior...pot spune doar ca e extraordinar de gustos!
Contine blat vanilat, mousse de ciocolata cu rom, mousse de vanilie si crema caramel cu nuci...
LMA mie!
Sectiune:
Contine blat vanilat, mousse de ciocolata cu rom, mousse de vanilie si crema caramel cu nuci...
LMA mie!
Sectiune:
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
miercuri, 3 aprilie 2013
Mini-tarte cu fructe
Am folosit:
Pt aluat:
250g faina
125 g unt
1ou
1 lingura zahar
putina sare
Pt crema:
3 galbenusuri
150g zahar
1 lingura amidon
300ml lapte
vanilie
100g unt
fructe: portocale, kiwi, visine, fructe de padure, etc
1 plic gelatina pt tarte
2 linguri zahar
250ml apa
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat pe care l-am lasat la rece 30 minute. Am decupat cercuri sau floricele cu o forma si le-am pus in tava de muffins la copt pt 10-15 minute, pana se rumenesc usor.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, laptele si am pus pe foc mic pana s-a ingroat compozitia, am adaugat vanilia si untul, am amestecat bine si am lasat la racit.
Am umplut cosuletele cu crema, desupra am pus fructele. Gelatina am preparat-o conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o calduta peste fructe.
Pt aluat:
250g faina
125 g unt
1ou
1 lingura zahar
putina sare
Pt crema:
3 galbenusuri
150g zahar
1 lingura amidon
300ml lapte
vanilie
100g unt
fructe: portocale, kiwi, visine, fructe de padure, etc
1 plic gelatina pt tarte
2 linguri zahar
250ml apa
Pt aluat am amestecat toate ingredientele si am format un aluat pe care l-am lasat la rece 30 minute. Am decupat cercuri sau floricele cu o forma si le-am pus in tava de muffins la copt pt 10-15 minute, pana se rumenesc usor.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, laptele si am pus pe foc mic pana s-a ingroat compozitia, am adaugat vanilia si untul, am amestecat bine si am lasat la racit.
Am umplut cosuletele cu crema, desupra am pus fructele. Gelatina am preparat-o conform instructiunilor de pe plic si am turnat-o calduta peste fructe.
Etichete:
Tarte
Abonați-vă la:
Postări (Atom)