duminică, 30 decembrie 2018
Paine de casa
Am incercat mai multe variante de paine, ne-am oprit la acesta, este perfecta pentru gusturile noastre.
E foarte usor de facut si foarte buna.
Am folosit;
1kg faina 650 cernuta
50g drojdie
1 lingurita zahar
300ml lapte+300ml apa calda
2 lingurite sare
ulei pt intins
In bolul mixerului am pus drojdia, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si putin lapte cald. Am lasat la dospit 15 minute.
Am adaugat faina, restul de lapte si apa, sarea si am framantat pana se dezlipeste aluatul de peretii bolului. Am lasat la crescut 30 minute in bolul in care am framantat.
Am rasturnat aluatul pe masa unsa cu ulei, l-am intins cu mainile si am adunat colturile dandu-i forma dorita. Am pus painea formata pe hartie de copt intr-o tava. Am acoperit si am lasat din nou la crescut 30 minute. Am crestat painea si am bagat-o la cuptor la 180 grade, impreuna cu o tava cu apa dedesupt. Am copt 25 minute pana incepe sa se rumeneasca, am scos tava cu apa si am mai lasat painea inca 15 minute pana s-a rumenit frumos deasupra.
Am scos-o pe un gratar si am lasat-o la racit.
Etichete:
Aluaturi sarate
Prajituri asortate pentru Walter
Foi cu mac si lamaie
Rafaello
Foi cu nuca si ness
Snickers
Banat
Krantz
Venetia
Fanta
Poseta Elenei Udrea
Rafaello
Etichete:
Prajituri
Rol diplomat cu dulceata de portocala
Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
Pentru crema
4 galbenusuri
200ml lapte
1 lingurita amidon
150g zahar
300ml frisca lichida
vanilie
dulceata de portocala
Pentru blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat galbenusurile si faina cernuta. Am copt in tava mare 15 minute la 180 grade. Am dezlipit foaia de copt si am rulat foaia calda cu ajutorul foii de copt. Am lasat la racit.
Pentru crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidoul, laptele si vanilie am fiert pana s-a ingrosat. Rece am amestecat cu frisca batuta si dulceata de portocala.
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
Pentru crema
4 galbenusuri
200ml lapte
1 lingurita amidon
150g zahar
300ml frisca lichida
vanilie
dulceata de portocala
Pentru blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat galbenusurile si faina cernuta. Am copt in tava mare 15 minute la 180 grade. Am dezlipit foaia de copt si am rulat foaia calda cu ajutorul foii de copt. Am lasat la racit.
Pentru crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidoul, laptele si vanilie am fiert pana s-a ingrosat. Rece am amestecat cu frisca batuta si dulceata de portocala.
Etichete:
Prajituri
Prajitura Poseta Elenei Udrea
Am folosit;
Pentru blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
Pentru crema
2 galbenusuri
120g zahar
1 lingurita amidon
200ml lapte
200ml frisca batuta
100g ciocolata alba
100ml frisca lichida
vanilie
biscuiti umpluti cu jeleu
Pentru deasupra
Ciocolata alba si neagra
Frisca lichida
Pentru blat am batut ouale cu zahar, am adaugat faina si cacao. Am copt blatul si l-am taiat in 2.
Pentru crema am amestecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon, laptele si am fiert pana s-a ingrosat putin. Separat am topit ciocoata cu frisca lichida. Am amestecat cele doua creme si am lasat la racit, apoi am adaugat frisca batuta.
Asamblare blat, crema, biscuiti, crema, blat, ciocolata topita
Pentru blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
Pentru crema
2 galbenusuri
120g zahar
1 lingurita amidon
200ml lapte
200ml frisca batuta
100g ciocolata alba
100ml frisca lichida
vanilie
biscuiti umpluti cu jeleu
Pentru deasupra
Ciocolata alba si neagra
Frisca lichida
Pentru blat am batut ouale cu zahar, am adaugat faina si cacao. Am copt blatul si l-am taiat in 2.
Pentru crema am amestecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon, laptele si am fiert pana s-a ingrosat putin. Separat am topit ciocoata cu frisca lichida. Am amestecat cele doua creme si am lasat la racit, apoi am adaugat frisca batuta.
Asamblare blat, crema, biscuiti, crema, blat, ciocolata topita
Etichete:
Prajituri
Prajitura Venetia
Am folosit;
Pt blatul de cocos
4 albusuri
1praf sare
4 linguri zahar
150g cocos
3 linguri faina
1/2 praf de copt
Pt blatul de cacao
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao
Pentru crema
4 galbenusuri
1 lingurita amidon
150g zahar
200ml lapte
200ml frisca
Ciocolata rasa pentru deasupra
Pentru blatul cu cocos, am batut albusurile cu un praf sare, am adaugat zaharul apoi, faina amestecata cu praf de copt si fulgii de cocos, am amestecat si am pus in tava pe hartie de copt. Deasupra am turnat blatul de cacao.
Pentru al doilea blat, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat faina si cacao.
Am copt blaturile impreuna 30 min la 180 grade.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon si lapte, am fiert pana s-a ingrosat la foc foarte mic. Crema rece am amestecat-o cu frisca batuta.
Pt blatul de cocos
4 albusuri
1praf sare
4 linguri zahar
150g cocos
3 linguri faina
1/2 praf de copt
Pt blatul de cacao
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao
Pentru crema
4 galbenusuri
1 lingurita amidon
150g zahar
200ml lapte
200ml frisca
Ciocolata rasa pentru deasupra
Pentru blatul cu cocos, am batut albusurile cu un praf sare, am adaugat zaharul apoi, faina amestecata cu praf de copt si fulgii de cocos, am amestecat si am pus in tava pe hartie de copt. Deasupra am turnat blatul de cacao.
Pentru al doilea blat, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat faina si cacao.
Am copt blaturile impreuna 30 min la 180 grade.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon si lapte, am fiert pana s-a ingrosat la foc foarte mic. Crema rece am amestecat-o cu frisca batuta.
Etichete:
Prajituri
duminică, 2 decembrie 2018
Abonați-vă la:
Postări (Atom)