duminică, 30 decembrie 2018

Paine de casa


Am incercat mai multe variante de paine, ne-am oprit la acesta, este perfecta pentru gusturile noastre.
E foarte usor de facut si foarte buna.

Am folosit;
1kg faina 650 cernuta
50g drojdie
1 lingurita zahar
300ml lapte+300ml apa calda
2 lingurite sare
ulei pt intins

In bolul mixerului am pus drojdia, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si putin lapte cald. Am lasat la dospit 15 minute.
Am adaugat faina, restul de lapte si apa, sarea si am framantat pana se dezlipeste aluatul de peretii bolului. Am lasat la crescut  30 minute in bolul in care am framantat.
Am rasturnat aluatul pe masa unsa cu ulei, l-am intins cu mainile si am adunat colturile dandu-i forma dorita. Am pus painea formata pe hartie de copt intr-o tava. Am acoperit si am lasat din nou la crescut 30 minute. Am crestat painea si am bagat-o la cuptor la 180 grade, impreuna cu o tava cu apa dedesupt. Am copt 25 minute pana incepe sa se rumeneasca, am scos tava cu apa si am mai lasat painea inca 15 minute pana s-a rumenit frumos deasupra.
Am scos-o pe un gratar si am lasat-o la racit.


Prajituri asortate pentru Walter


Foi cu mac si lamaie
Rafaello
Foi cu nuca si ness

Snickers
Banat
Krantz


Venetia
Fanta
Poseta Elenei Udrea
Rafaello

Rol diplomat cu dulceata de portocala

Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina

Pentru crema
4 galbenusuri
200ml lapte
1 lingurita amidon
150g zahar
300ml frisca lichida
vanilie
dulceata de portocala

Pentru blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat galbenusurile si faina cernuta. Am copt in tava mare 15 minute la 180 grade. Am dezlipit foaia de copt si am rulat foaia calda cu ajutorul foii de copt. Am lasat la racit.
Pentru crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidoul, laptele si vanilie am fiert pana s-a ingrosat. Rece am amestecat cu frisca batuta si dulceata de portocala.


Tort Buburuza si Motanul Noir


Contine blat vanilat, crema de vanilie si crema de capsuni.


Prajitura Poseta Elenei Udrea

Am folosit;
Pentru blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
 1 lingura cacao

Pentru crema
2 galbenusuri
120g zahar
1 lingurita amidon
200ml lapte
200ml frisca batuta
100g ciocolata alba
100ml frisca lichida
vanilie
biscuiti umpluti cu jeleu

Pentru deasupra
Ciocolata alba si neagra
Frisca lichida

Pentru blat am batut ouale cu zahar, am adaugat faina si cacao. Am copt blatul si l-am taiat in 2.
Pentru crema am amestecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon, laptele si am fiert pana s-a ingrosat putin. Separat am topit ciocoata cu frisca lichida. Am amestecat cele doua creme si am lasat la racit, apoi am adaugat frisca batuta.
Asamblare blat, crema, biscuiti, crema, blat, ciocolata topita

Prajitura Venetia

Am folosit;
Pt blatul de cocos
4 albusuri
1praf sare
4 linguri zahar
150g cocos
3 linguri faina
1/2 praf de copt

Pt blatul de cacao
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao

Pentru crema
4 galbenusuri
1 lingurita amidon
150g zahar
200ml lapte
200ml frisca

Ciocolata rasa pentru deasupra

Pentru blatul cu cocos, am batut albusurile cu un praf sare, am adaugat zaharul apoi, faina amestecata cu praf de copt si fulgii de cocos, am amestecat si am pus in tava pe hartie de copt. Deasupra am turnat blatul de cacao.
Pentru al doilea blat, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat faina si cacao.
Am copt blaturile impreuna 30 min la 180 grade.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon si lapte, am fiert pana s-a ingrosat la foc foarte mic. Crema rece am amestecat-o cu frisca batuta.

Prajituri asortate pentru Craciun 2018


Banat,
Tosca,
Prajitura cu ciocolata si lamaie,
Venetia,
Snickers,
Fanta.



duminică, 2 decembrie 2018

Tort alb cu auriu si trandafiri rosii


Contine blat de ciocolata, mousse de ciocolata si crema rafaello cu bucatele de ciocolata.


Tort de ciocolata cu fluturi colorati


Contine blat de ciocolata si crema de vanilie cu fructe exotice.


Tort de cununie pentru Cipi si Adina


Contine blat de ciocolata, mousse de ciocolata si crema de iaurt cu capsuni.