duminică, 14 februarie 2021

Macarons - inimi


 Pentru o portie( 15 buc) am folosit:

42g albus

42 g zahar tos

60g zahar pudra cu amidon

60g faina migdale

1 praf de sare

colorant gel sau praf

Am pus albusul intr-un bol si l-am batut putin, am adaugat sarea si jumatate din zaharul tos si am batut pana acesta s-a topit, apoi cealalta jumatate. Am batut spuma pana formeaza turturi pe palete. Am adaugat colorantul si am amestecat bine. 

Faina de migdale impreuna cu zaharul pudra le-am cernut, am adaugat jumatate din cantitate peste albusuri, am mestecat usor, apoi cealalta jumatate. Am intins compozitia pe marginile bolului si am adunat-o, am repetat operatia de 5 ori. Compozitia trebuie sa curga usor si sa se aseze in cateva secunde.

Am pus compozitia in posh si am format macarons de aprox 3cm pe hartie de copt. Am batut tava sa se aseze bine compozitia, daca sunt bule de aer le-am eliminat cu o scobitoare. Am lasat tavile la loc bine ventilat aproximativ 1 ora, apoi am copt macarons la 120grade, timp de 20 minute. Dupa ce s-au racit le-am dezlipit de pe foaia de copt.

Crema de vanilie:

2 galbenusuri

70g zahar 

vanilie

100g unt

Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am batut pe abur pana se formeaza o crema, fara sa fiarba. Am adaugat vanilie si am lasat la racit. Rece am amestecat cu untul batut spuma. 


Tort Real Madrid pentru Petre

 

Interior mousse de ciocolata, mousse de vanilie. 



Tort inima pentru Dr Daniela

Interior mousse de fructe de padure si mousse de ciocolata.



 

marți, 9 februarie 2021

Prajituri asortate


 

Albinuta

Fanta

Rafaello

Trio

sâmbătă, 6 februarie 2021

Negresa cu ciocolata si zmeura


 Am folosit:

150g ciocolata neagra

150g unt

200g zahar

3 oua intregi

1 strop sare

150g faina

1/2 praf de copt

ciocolata alba si neagra pt deasupra

zmeura congelata


Am topit ciocolata impreuna cu untul, am adaugat zaharul, apoi ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praf de copt, sarea, rezulta un aluat care curge.

L-am turnat intr-o tava mica 20x20 , deasupra am pus ciocolata tocata si zmeura, am dat la copt 20 minute. 


vineri, 5 februarie 2021

Fursecuri asortate pentru Craciun 2020


Paleuri - o sa revin cu reteta

Nuci

Biscuiti cu scortisoara

Prajituta Rumba

Fursecuri cu nuca si visine

Cornulete cu gem si nuca - o sa revin cu reteta




Mini-Pavlova

                            


Dupa o lunga pauza , din cauza unor probleme cu laptopul, incerc sa reiau postarile cu retete noi, testate de mine, pentru toti cei care doresc sa se inspire. 

Pentru bezea am folosit:

4 albusuri

8 linguri zahar

1 lingurita amidon

1 lingurita otet

vanilie

Am pun intr-o cratita, pe abur, albusurile impreuna cu zahar, le-am lasat pana s-a topit zaharul, amestecand continuu, apoi le-am pus in bolul mixerului impreuna cu amidonul si otetul si am batut aprox 10 minute, pana s-a format o bezea ferma si tare. 

Cu poshul am facut forme pe hartia de copt, le-am dat la cuptor la 100grade timp de 1 ora. 

Pentru crema:

300ml suc de portocale

100g zahar

2 galbenusuri

1 lingura amidon

30g unt

Am fiert sucul impreuna cu zaharul, am adaugat glbenusurile amestecate cu amidon, am lasat crema pana s-a legat. In crema fierbinte am pus unt.

Pentru deasupra 

Smantana pentru frisca batuta cu 1 lingura zahar pudra

Fructe



Cu ganache de ciocolata si glazura de ciocolata.