luni, 28 august 2017
duminică, 20 august 2017
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Un fel de mancare foarte usor de facut si foarte accesibil.
Am folosit:
500g cartofi
1 piept de pui
2 linguri ulei
condimente dupa gust: sare, piper, condimente pt pui, cimbru
150g cascaval
50ml apa
Am curatat si taiat cartofii cubulete, i-am amestecat cu piptul de pui taiat cubulete, uleiul si condimentele dupa gust. I-am pus intr-o tava jena unsa cu putin ulei, am turnat apa, am acoperit vasul si i-am dat la cuptor pt 1 ora la 180 grade pana se inmoaie.
Deasupra am ras cascaval si am dat la cuptor pt inca 10 minute.
Etichete:
Mancaruri diverse
duminică, 13 august 2017
Tarta cu lamaie si bezea
Un desert usor si racoros, dulce-acrisor, potrivit pt vara. Din aceste cantitati eu am facut 2 tarte cu diametrul de 22 cm.
Am folosit:
Pt aluat:
400g faina
250g unt rece
160g zahar
2 oua
1 praf de sare
Pt crema:
5 galbenusuri
200g zahar
2 linguri amidon
zeama de la 4 lamai (aprox 130-150ml) plus apa pana la 300ml
100g unt
optional coaja rasa de lamaie
Pt bezea:
5 albusuri
8 linguri zahar
un praf de sare
Pt aluat am amestecat faina cu sare, zahar si untul taiat bucatele pana s-au format firimituri de aluat, am adaugat ouale intregi si astfel s-a format un aluat mai maleabil, pe care l-am pus intr-o folie la rece timp de 1 ora. Intr-o tava cu fund detasabil am pus aluatul (intins pe foaie de copt) l-am intepat cu o furculita, deasupra am pus alta foaie de copt si am turnat aproximativ 300g boabe de fasole. Am dat la copt la 180 grade timp de 15 minute, apoi inca 10 minute fara boabele de fasole, pana s-a rumenit usor.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si zeama de lamaie, plus apa. Am fiert la foc mic, amestecand continuu pana s-a ingrosat. In crema fierbinte am adaugat untul taiat bucatele. Am lasat la racit, apoi am pus crema in tarta.
Pt bezea am batut albusurile spuma cu un praf de sare si cu zahar, pana acesta s-a topit. Peste crema am turnat bezeaua si am dat la cuptor inca 10 minute pana s-a rumenit usor deasupra.
Am folosit:
Pt aluat:
400g faina
250g unt rece
160g zahar
2 oua
1 praf de sare
Pt crema:
5 galbenusuri
200g zahar
2 linguri amidon
zeama de la 4 lamai (aprox 130-150ml) plus apa pana la 300ml
100g unt
optional coaja rasa de lamaie
Pt bezea:
5 albusuri
8 linguri zahar
un praf de sare
Pt aluat am amestecat faina cu sare, zahar si untul taiat bucatele pana s-au format firimituri de aluat, am adaugat ouale intregi si astfel s-a format un aluat mai maleabil, pe care l-am pus intr-o folie la rece timp de 1 ora. Intr-o tava cu fund detasabil am pus aluatul (intins pe foaie de copt) l-am intepat cu o furculita, deasupra am pus alta foaie de copt si am turnat aproximativ 300g boabe de fasole. Am dat la copt la 180 grade timp de 15 minute, apoi inca 10 minute fara boabele de fasole, pana s-a rumenit usor.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si zeama de lamaie, plus apa. Am fiert la foc mic, amestecand continuu pana s-a ingrosat. In crema fierbinte am adaugat untul taiat bucatele. Am lasat la racit, apoi am pus crema in tarta.
Pt bezea am batut albusurile spuma cu un praf de sare si cu zahar, pana acesta s-a topit. Peste crema am turnat bezeaua si am dat la cuptor inca 10 minute pana s-a rumenit usor deasupra.
Etichete:
Tarte
marți, 8 august 2017
Prajituri asortate pt Cristina si Gunter
O tavita contine:
Mini-Eclere
Prajitura Trio
Foi cu mac si lamaie
Foi de napolitane cu crema de rahat
Mini-Tarte cu fructe
Etichete:
Prajituri
Abonați-vă la:
Postări (Atom)