Un desert usor si racoros, dulce-acrisor, potrivit pt vara. Din aceste cantitati eu am facut 2 tarte cu diametrul de 22 cm.
Am folosit:
Pt aluat:
400g faina
250g unt rece
160g zahar
2 oua
1 praf de sare
Pt crema:
5 galbenusuri
200g zahar
2 linguri amidon
zeama de la 4 lamai (aprox 130-150ml) plus apa pana la 300ml
100g unt
optional coaja rasa de lamaie
Pt bezea:
5 albusuri
8 linguri zahar
un praf de sare
Pt aluat am amestecat faina cu sare, zahar si untul taiat bucatele pana s-au format firimituri de aluat, am adaugat ouale intregi si astfel s-a format un aluat mai maleabil, pe care l-am pus intr-o folie la rece timp de 1 ora. Intr-o tava cu fund detasabil am pus aluatul (intins pe foaie de copt) l-am intepat cu o furculita, deasupra am pus alta foaie de copt si am turnat aproximativ 300g boabe de fasole. Am dat la copt la 180 grade timp de 15 minute, apoi inca 10 minute fara boabele de fasole, pana s-a rumenit usor.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si zeama de lamaie, plus apa. Am fiert la foc mic, amestecand continuu pana s-a ingrosat. In crema fierbinte am adaugat untul taiat bucatele. Am lasat la racit, apoi am pus crema in tarta.
Pt bezea am batut albusurile spuma cu un praf de sare si cu zahar, pana acesta s-a topit. Peste crema am turnat bezeaua si am dat la cuptor inca 10 minute pana s-a rumenit usor deasupra.
duminică, 13 august 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu