duminică, 30 decembrie 2018
Paine de casa
Am incercat mai multe variante de paine, ne-am oprit la acesta, este perfecta pentru gusturile noastre.
E foarte usor de facut si foarte buna.
Am folosit;
1kg faina 650 cernuta
50g drojdie
1 lingurita zahar
300ml lapte+300ml apa calda
2 lingurite sare
ulei pt intins
In bolul mixerului am pus drojdia, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si putin lapte cald. Am lasat la dospit 15 minute.
Am adaugat faina, restul de lapte si apa, sarea si am framantat pana se dezlipeste aluatul de peretii bolului. Am lasat la crescut 30 minute in bolul in care am framantat.
Am rasturnat aluatul pe masa unsa cu ulei, l-am intins cu mainile si am adunat colturile dandu-i forma dorita. Am pus painea formata pe hartie de copt intr-o tava. Am acoperit si am lasat din nou la crescut 30 minute. Am crestat painea si am bagat-o la cuptor la 180 grade, impreuna cu o tava cu apa dedesupt. Am copt 25 minute pana incepe sa se rumeneasca, am scos tava cu apa si am mai lasat painea inca 15 minute pana s-a rumenit frumos deasupra.
Am scos-o pe un gratar si am lasat-o la racit.
Etichete:
Aluaturi sarate
Prajituri asortate pentru Walter
Foi cu mac si lamaie
Rafaello
Foi cu nuca si ness
Snickers
Banat
Krantz
Venetia
Fanta
Poseta Elenei Udrea
Rafaello
Etichete:
Prajituri
Rol diplomat cu dulceata de portocala
Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
Pentru crema
4 galbenusuri
200ml lapte
1 lingurita amidon
150g zahar
300ml frisca lichida
vanilie
dulceata de portocala
Pentru blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat galbenusurile si faina cernuta. Am copt in tava mare 15 minute la 180 grade. Am dezlipit foaia de copt si am rulat foaia calda cu ajutorul foii de copt. Am lasat la racit.
Pentru crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidoul, laptele si vanilie am fiert pana s-a ingrosat. Rece am amestecat cu frisca batuta si dulceata de portocala.
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
Pentru crema
4 galbenusuri
200ml lapte
1 lingurita amidon
150g zahar
300ml frisca lichida
vanilie
dulceata de portocala
Pentru blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat galbenusurile si faina cernuta. Am copt in tava mare 15 minute la 180 grade. Am dezlipit foaia de copt si am rulat foaia calda cu ajutorul foii de copt. Am lasat la racit.
Pentru crema am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidoul, laptele si vanilie am fiert pana s-a ingrosat. Rece am amestecat cu frisca batuta si dulceata de portocala.
Etichete:
Prajituri
Prajitura Poseta Elenei Udrea
Am folosit;
Pentru blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
Pentru crema
2 galbenusuri
120g zahar
1 lingurita amidon
200ml lapte
200ml frisca batuta
100g ciocolata alba
100ml frisca lichida
vanilie
biscuiti umpluti cu jeleu
Pentru deasupra
Ciocolata alba si neagra
Frisca lichida
Pentru blat am batut ouale cu zahar, am adaugat faina si cacao. Am copt blatul si l-am taiat in 2.
Pentru crema am amestecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon, laptele si am fiert pana s-a ingrosat putin. Separat am topit ciocoata cu frisca lichida. Am amestecat cele doua creme si am lasat la racit, apoi am adaugat frisca batuta.
Asamblare blat, crema, biscuiti, crema, blat, ciocolata topita
Pentru blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
Pentru crema
2 galbenusuri
120g zahar
1 lingurita amidon
200ml lapte
200ml frisca batuta
100g ciocolata alba
100ml frisca lichida
vanilie
biscuiti umpluti cu jeleu
Pentru deasupra
Ciocolata alba si neagra
Frisca lichida
Pentru blat am batut ouale cu zahar, am adaugat faina si cacao. Am copt blatul si l-am taiat in 2.
Pentru crema am amestecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon, laptele si am fiert pana s-a ingrosat putin. Separat am topit ciocoata cu frisca lichida. Am amestecat cele doua creme si am lasat la racit, apoi am adaugat frisca batuta.
Asamblare blat, crema, biscuiti, crema, blat, ciocolata topita
Etichete:
Prajituri
Prajitura Venetia
Am folosit;
Pt blatul de cocos
4 albusuri
1praf sare
4 linguri zahar
150g cocos
3 linguri faina
1/2 praf de copt
Pt blatul de cacao
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao
Pentru crema
4 galbenusuri
1 lingurita amidon
150g zahar
200ml lapte
200ml frisca
Ciocolata rasa pentru deasupra
Pentru blatul cu cocos, am batut albusurile cu un praf sare, am adaugat zaharul apoi, faina amestecata cu praf de copt si fulgii de cocos, am amestecat si am pus in tava pe hartie de copt. Deasupra am turnat blatul de cacao.
Pentru al doilea blat, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat faina si cacao.
Am copt blaturile impreuna 30 min la 180 grade.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon si lapte, am fiert pana s-a ingrosat la foc foarte mic. Crema rece am amestecat-o cu frisca batuta.
Pt blatul de cocos
4 albusuri
1praf sare
4 linguri zahar
150g cocos
3 linguri faina
1/2 praf de copt
Pt blatul de cacao
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura cacao
Pentru crema
4 galbenusuri
1 lingurita amidon
150g zahar
200ml lapte
200ml frisca
Ciocolata rasa pentru deasupra
Pentru blatul cu cocos, am batut albusurile cu un praf sare, am adaugat zaharul apoi, faina amestecata cu praf de copt si fulgii de cocos, am amestecat si am pus in tava pe hartie de copt. Deasupra am turnat blatul de cacao.
Pentru al doilea blat, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat faina si cacao.
Am copt blaturile impreuna 30 min la 180 grade.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidon si lapte, am fiert pana s-a ingrosat la foc foarte mic. Crema rece am amestecat-o cu frisca batuta.
Etichete:
Prajituri
duminică, 2 decembrie 2018
vineri, 23 noiembrie 2018
marți, 20 noiembrie 2018
marți, 30 octombrie 2018
Tort cu ciocolata si zmeura
Contine blat de ciocolata, mousse de ciocolata cu zmeura si crema de vanilie cu bucatele de ciocolata.
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
sâmbătă, 27 octombrie 2018
Giniling cu porc in stil filipinez
Ingrediente:
500g carne tocata de porc
2 cartofi mari
1 ardei gras rosu
2 morcovi
1 ceapa
cativa catei de usturoi
3-4 linguri sos de soia
2 linguri pasta de rosii
sare, piper
pudra sau pasta de ardei iute dupa gust
3- 4 linguri ulei de masline
optional oua
Intr-o tigaie am pus uleiul apoi cartofii taiati cubulete, i-am dinstuit pana s-au inmuiat. Am scos cartofii pe o farfurie, in uleiul ramas am pus ceapa tocata, ardeiul tocat, morcovii cuburi, le-am dinstuit cateva minute apoi am adaugat carnea tocata, am amestecat si am lasat la foc mic 15 minute sa fiarba carnea. Am adaugat sosul de soia, pasta de rosii, cartofii dinstuiti inainte si am condimentat dupa gust. Am fiert inca 10 minute.
Nu se adauga apa decat daca e necesar.
Optional in mancarea aproape gata se sparg oua deasupra si se mai lasa cateva minute pe foc.
Se serveste fierbinte.
Etichete:
Bucatarie internationala
duminică, 14 octombrie 2018
duminică, 7 octombrie 2018
Prajituri asortate si saratele pentru Ema
Banat
Prajitura cu biscuiti si ness
Tosca
Prajitura cu cocos si ciocolata
Foi cu lamaie
Greta Garbo
Covrigei
Saratele
Pateuri cu branza
Saleuri
Etichete:
Prajituri
Salata de vinete cu iaurt si susan
Am folosit:
1 vanata mare coapta
100g iaurt 10% grasime
2 linguri ulei susan
1 lingura susan prajit
sare dupa gust
putin otet sau zeama de lamaie optional
2 catei de usturoi sau 1/2 ceapa mica
Am copt vanata direct pe flacara, am curatat-o de coaja si am lasat la scurs 15 minute. Am tocat-o si am adaugat restul ingredientelor pe rand. Am amestecat si am servit rece cu paine de casa.
Etichete:
Salate
joi, 4 octombrie 2018
Nuci umplute
Am folosit:
Pentru coji
600g faina
200g unt moale
3 oua mari
100g zahar
1 praf de copt
Pt crema:
restul de coji ce a ramas dupa aranjarea nucilor, macinate
100g unt
1 lingura cacao
100g zahar pudra
200g nuci macinate
putin lapte cat sa lege compozitia
rom dupa gust
Pentru coji
600g faina
200g unt moale
3 oua mari
100g zahar
1 praf de copt
Pt crema:
restul de coji ce a ramas dupa aranjarea nucilor, macinate
100g unt
1 lingura cacao
100g zahar pudra
200g nuci macinate
putin lapte cat sa lege compozitia
rom dupa gust
O alta varianta de crema incercata:
200g ciocolata
200ml smantana pt frisca
100g nuci macinate
rom
Am incalzit smanatana, am adaugat ciocolata si am amestecat pana aceasta s-a topit. Am lasat la racit apoi am adaugat nuca si romul si am amestecat.
In bolul robotului am pus untul, ouale, zaharul, apoi faina si praful de copt. Am lasat la framantat pana s-a legat un aluat omogen, nu foarte mult. L-am dat la rece o ora.
Am incins presa pentru nuci, am uns-o cu putin ulei si am pus cate o biluta de aluat, cam 5 g. Am copt pe aragaz cate 30 secunde pe fiecare parte, apoi am scos nucile intr-un bol. Am lasat la racit apoi am taiat excesul de aluat de pe margini, pe care l-am folosit la creme.
Pentru crema am amestecat toate ingredientele si am umplut cojile de nuci, le-am lipit cate doua si le-am dat prin zahar pudra.
Se servesc a doua zi cand se inmoaie.
In bolul robotului am pus untul, ouale, zaharul, apoi faina si praful de copt. Am lasat la framantat pana s-a legat un aluat omogen, nu foarte mult. L-am dat la rece o ora.
Am incins presa pentru nuci, am uns-o cu putin ulei si am pus cate o biluta de aluat, cam 5 g. Am copt pe aragaz cate 30 secunde pe fiecare parte, apoi am scos nucile intr-un bol. Am lasat la racit apoi am taiat excesul de aluat de pe margini, pe care l-am folosit la creme.
Pentru crema am amestecat toate ingredientele si am umplut cojile de nuci, le-am lipit cate doua si le-am dat prin zahar pudra.
Se servesc a doua zi cand se inmoaie.
Etichete:
Prajituri
Foi albe cu ciocolata neagra
Am folosit:
Pentru foi
2 oua
100g zahar
150ml ulei
150ml lapte
500g faina
1 praf de copt
Pentru crema
3 linguri cacao
5 linguri faina
10 linguri zahar
500ml lapte
200g unt
100g ciocolata neagra
Pentru foi, am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat pe care l-am impartit in 5. Am copt 5 foi subtiri pe dosul tavii.
Pentru crema am amestecat cacaoa cu zahar si faina, am adaugat laptele cate putin si am amestecat bine sa nu se faca cocoloase. Am pus crema pe foc mic pana s-a ingrosat, am fiert cateva minute. In crema fierbinte am adaugat untul si ciocolata. Am amestecat pana acestea s-au topit.
Am lasat crema la racorit putin si calduta am pus-o intre foi.
Pentru foi
2 oua
100g zahar
150ml ulei
150ml lapte
500g faina
1 praf de copt
Pentru crema
3 linguri cacao
5 linguri faina
10 linguri zahar
500ml lapte
200g unt
100g ciocolata neagra
Pentru foi, am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat pe care l-am impartit in 5. Am copt 5 foi subtiri pe dosul tavii.
Pentru crema am amestecat cacaoa cu zahar si faina, am adaugat laptele cate putin si am amestecat bine sa nu se faca cocoloase. Am pus crema pe foc mic pana s-a ingrosat, am fiert cateva minute. In crema fierbinte am adaugat untul si ciocolata. Am amestecat pana acestea s-au topit.
Am lasat crema la racorit putin si calduta am pus-o intre foi.
Etichete:
Prajituri
miercuri, 3 octombrie 2018
Prajituri asortate Sergiu si Andreea
O tavita contine:
Mara
Fantastica
Prajitura cu nuca si ness
Tosca
Prajitura cu ciocolata si visine din visinata
Etichete:
Prajituri
Abonați-vă la:
Postări (Atom)