Am folosit:
3 oua
200g zahar
50ml ulei
50ml lapte
aproximativ 200g faina
1 lingurita praf de copt
50g cacao
300g cirese
100g ciocolata cu lapte
70ml frisca lichida
Pentru blat am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, ca la maioneza, apoi laptele, iar la sfarsit faina, cernuta, impreuna cu cacao si praf de copt. Am amestecat si am turnat compozitia in tava tapetata. Deasupra am pus ciresele fara samburi si am dat la cuptor 30 minute la 180grade.
Pt glazura am incalzit frisca si am adaugat ciocolata, am amestecat pana acesta s-a topit. Am turnat glazura peste prajitura rece.
joi, 28 mai 2015
sâmbătă, 23 mai 2015
Tarta cu mere si crumble
Am folosit:
200g unt moale
1 ou
350g faina
1 lingura zahar
500g mere
150g zahar
1 lingurita scortisoara
100g biscuiti simpli
1 lingurita scortisoara
Pentru aluat, am amestecat untul cu zahar, oul si faina, am format un aluat sfaramicios pe care l-am dat la rece 30 minute intr-o folie.
Intre timp am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu zahar si scortisoara si le-am lasat la scurs.
Am impartit aluatul in 2, bucata mai mare am intins-o cu mana in tava, am pus merele scurse bine. Cealalta bucata de aluat mai mica, am amestecat-o in robot cu biscuitii, pana s-au facut niste firimituri de aluat, pe care le-am presarat peste mere. Am pudrat tarta cu scortisoara si am dat-o la cuptor 35 minute la 180grade.
Etichete:
Tarte
duminică, 10 mai 2015
vineri, 8 mai 2015
Abonați-vă la:
Postări (Atom)