miercuri, 30 martie 2011

Prajitura "Bulgari de ciocolata"



Ingrediente:
Pt blat:
4oua
50ml ulei
100ml apa
180g zahar
200g faina
1 lingura cacao
1 praf de copt
Pt crema
1 ou
100ml lapte
1 lingura amidon
100g ciocolata neagra
200g margarina (eu am pus frisca)
Pt sirop:
100ml apa
50g zahar
1 lingura rom
Pt desupra:
ciocolata rasa
frisca
sos de ciocolata

Pt blat am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat uleiul, apa, apoi faina cernuta amestecata cu cacaoa si praful de copt, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Am copt 30 min. Dupa ce s-a racit am taiat blatul in 2 si l-am insiropat.

Pt crema am batut oul cu zahar, am adaugat amidonul, laptele si am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat. In crema fierbinte am pus ciocolata bucati si am amestecat pana s-a topit. Am lasat la racit apoi am adaugat frisca batuta. 1/2 din crema am pus-o intre blaturi, iar cealalta parte am lasat-o la rece. Am taiat prajitura cubulete (trebuia taiata cu un pahar, dar nu m-am complicat) am uns cu crema toate marginile, apoi le-am dat prin ciocolata rasa. Desupra am ornat-o cu frisca si sos de ciocolata.

Pt sosul de ciocolata am rupt bucati 100g ciocolata, am adaugat 2 linguri lapte si le-am pus impreuna la MW pana s-a topit ciocolata.

Mamaliga in straturi


Ingrediente:
1l apa
300g faina malai
1 lingurita sare
2 fire carnati de casa
branza de burduf
4 oua
putin ulei pt uns tava

Am pus apa cu sare la fiert, cand a dat un clocot am adaugat malaiul si am fiert aproximativ 25-30 minute, o mamaliga putin mai moale.

Intr-o tava jena, am pus putin ulei, 1/3 din mamaliga, carnati prajiti, mamaliga, branza, apoi iar mamaliga.

Desupra am spart 4 oua si am presarat putina branza, apoi am dat la cuptor 30 min.

Sectiune:


Noi am servit mamaliga cu multa smantana...

vineri, 18 martie 2011

Prajitura Bucuresti

O prajitura fina, cu aroma de cafea si blat cu nuca...
Ingrediente:
Pt blat:
4 oua
200g zahar
150g faina
100g nuca macinata
4 linguri apa pt galbenusuri
1 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
Pt crema:
1 ou
200g zahar
100ml cafea (sau ness preparat)
100ml lapte
1 lingura amidon
200g unt
Pt glazura
100 g zahar
2 linguri apa
1 lingura cacao
50g margarina
Pt desupra:
nuci prajite si tocate

Pt blat am batut galbenusurile cu zaharul, pe rand am adaugat cate o lingura de apa si am amestecat cu mixerul. Am cernut faina, impreuna cu cacaoa si praful de copt si le-am adaugat la galbenusuri, apoi am pus nuca tocata.
Albusurile le-am batut si am amestecat cele doua compozitii. Am pus blatul pe hartie de copt si l-am dat la cuptor pt 25 min.


Pt crema am amestecat oul cu amidon, am adaugat zaharul, cafeaua si laptele. Am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat.
Am batut untul spuma si am adaugat cate putin din crema.
Am taiat blatul in 2. Eu l-am insiropat cu putina cafea indulcita, dar nu era neaparat nevoie.
Am pus peste prima foaie de blat 2/3 din crema, a doua foaie si restul de crema.


Pt glazura am fiert zaharul, impreuna cu apa si cacaoa cateva minute pana s-a legat. Am adaugat margarina si am amestecat pana s-a topit.
Calduta am turnat glazura peste prajitura.

Desupra am presarat nuci prajite si tocate.

luni, 14 martie 2011

Premii de primavara




Am primit aceste premii de la Mandala.
Iti multumesc mult si ma bucur ca te-ai gandit la mine!

Sanda , Nico si Gratziela s-au gandit si ele la mine, va multumesc!

Le dau si eu mai departe, apreciez multe blogarite, dar din pacate trebuie sa aleg doar 10 dintre bucataresele mele dragi.
Va astept cu mare drag sa va ridicati premiile!

Daniela
Petronela
Florena
Cellya
Stefana
Mimi
Cris
Luminita
Nico
Anisoara

duminică, 13 martie 2011

Prajitura Bounty


Ingrediente:
Pt blat am folosit reteta de aici

Pt crema
400ml lapte
80g gris (4 linguri)
100g fulgi de cocos
150g zahar
50g unt
vanilie
200ml frisca batuta

Pt sirop
cafea cu lapte si zahar

Pt glazura
200g ciocolara
2 linguri ulei

Am taiat blatul in 2.


Pt crema am fiert laptele cu zahar, gris, cocos, unt, vanilie, pana s-a ingrosat. Am lasat la racit si am adaugat frisca batuta.


Pt glazura am topit ciocolata, am adaugat cele 2 linguri ulei si am amestecat bine. Am turnat glazura peste prajitura, apoi am lasat-o la rece pt cateva ore.

joi, 10 martie 2011

Blat de tort la MW


Am facut o incercare de blat in cuptorul cu microunde, sunt foarte multumita de rezultat, se face foarte rapid, creste foarte bine si nu se lasa dupa ce-am scos blatul din cuptor. Are o textura putin umeda, dar nu se sfarama, din cantitatile date am scos 3 foi. Este ideal mai ales pt torturile rapide.

Ingrediente:
3 oua
150 g zahar
50ml ulei
100ml apa
aproximativ 180g faina (pt un aluat care curge usor)
1/2 praf de copt
1 lingura cacao(se poate inlocui cu o lingura faina)

Am batut ouale intregi cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi apa cate putin, iar la sfarsit faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaoa. Eu l-am copt intr-o forma jena de 20, 6 minute la putere de 800W.

Inainte de copt...

...dupa copt.

miercuri, 9 martie 2011

Tort "Cos cu trandafiri rosii"


Contine blat negresa, crema de vanilie, caramel si ciocolata.
Decoratii din pasta de zahar.

marți, 8 martie 2011

Tort "Cos cu flori de primavara"


La multi ani, de 8 Martie tuturor doamnelor care ma viziteaza! Va invit pe toate la o feliuta virtuala de tort!
Contine blat vanilat, mousse de ciocolata neagra, glazura de ciocolata si crema caramel.

luni, 7 martie 2011

Tort "Cosulet cu ghiocei"



Contine blat vanilat, crema de ciocolata alba si neagra.

Tort "Buchetel si buburuze"


Contine blat vanilat, mousse de ciocolata neagra, crema caramel

Tort cu orhidee



Contine blat vanilat si doua creme: mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata neagra.

Tort cu narcise galbene


Contine blat vanilat si doua creme de ciocolata alba si ciocolata neagra.
Decor din pasta de zahar.

joi, 3 martie 2011

Crackers - biscuiti aperitiv


Ingrediente:
200g branza sarata
1 cutie mica smantana(175g)
20g drojdie dizolvata in putin lapte
200g untura(sau margarina)
2 oua
100g faina malai
700g faina alba

1 ou pt uns deasupra
mac sau susan


Am amestecat toate ingredientele si am framantat un aluat moale, pe care l-am impartit in 4.


Am taiat foi de copt de marimea tavii, am pus pe foaie o bila de aluat pe care am intins-o cu sucitorul direct pe foaia de copt. Cu o rola am taiat aluatul in biscuiti de 2/3 cm...

...i-am uns cu ou batut si am presarat mac.
Am copt 15 minute pana s-au rumenit. Se desfac destul de usor, sunt foarte buni reci sau calzi.

miercuri, 2 martie 2011

Narcise


...din pasta de zahar.

marți, 1 martie 2011

Martisor de 1Martie


Am primit acest martisor de la Petronela (La cucina di Petro). Iti multumesc tare mult si ma bucur ca te-ai gandit la mine!
Il ofer si eu cu mare drag, doamnelor care ma urmaresc! Va doresc o primavara frumoasa, sa fiti iubite si respectate!