duminică, 27 mai 2012

Prajitura Kinder Pingui

 Inspirata din prajitura Kinder Pingui a Laurei Laurentiu. Eu am adus cateva modificari.
Blat:
5 oua
150g zahar
50g miere
100ml ulei
200ml lapte
5 linguri faina
5 linguri pesmet sau gris
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Crema:
500g frisca
100g miere
2 plicuri zahar vanilat sau esenta
150g lapte condensat
10g gelatina
Glazura 1:
100g ciocolata
2 linguri ulei
Glazura 2:
200g ciocolata
70ml frisca

Pt blat am batut galbenusurile cu zahar si pana s-au albit, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele si mierea.
Separat am amestecat faina cu pesmetul, cacao si praf de copt. Am amestecat galbenusurile cu amestecul de faina, apoi am adaugat albusurile batute spuma.
 Pt  crema am batut frisca, am adaugat mierea, vanilie, laptele condensat si gelatina hidratata si topita la Mw.
 Asamblare: blat, 1/2 crema, glazura 1,1/2 crema, blat , glazura 2

duminică, 20 mai 2012

Tort cu crini mov

Pentru o tanara care ieri a avut petrecerea de majorat.

Tortul contine foi de pandispan cu cacao, mousse cu fructe de padure, imbracat si decorat cu pasta de zahar.
10 kg
La multi ani Roxy!

sâmbătă, 19 mai 2012

Tort Barbie

Daria a implinit 7 ani si azi isi sarbatoreste ziua de nastere.
Tortul contine foi cu cacao, mousse de vanilie si mousse de ciocolata, decor din pasta de zahar.

La multi ani Daria!

marți, 15 mai 2012

Tort cadou cu funda rosie

 Contine blat cu cacao, mousse de ciocolata cu visine. Decor din pasta de ciocolata.

duminică, 13 mai 2012

Tort bust cu dantela

Pentru un tanar care ieri si-a sarbatorit ziua de nastere.
Tortul contine blat cu cacao, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte. Imbracat in pasta de ciocolata.

joi, 10 mai 2012

Tort cu crini pentru Crina

Pentru colega mea Crina care si-a sarbatorit ieri ziua de nastere.

Tortul contine blat vanilat si blat cu cacao, mousse de ciocolata si mousse de vanilie, imbracat cu pasta de ciocolata alba, decor din pasta de zahar.

duminică, 6 mai 2012

Tort cu frisca si capsuni

Un tort decorat foarte simplu, interior foi de pandispan, mousse de ciocolata alba si mousse de capsuni.

vineri, 4 mai 2012

Tort Bust Counter Strike pentru Denis

O replica a unui alt tort de-al meu, pentru un tanar care astazi isi serbeaza majoratul.
Tortul contine foi cu cacao, mousse de ciocolata si mousse caramel, decorat cu pasta de zahar si pasta de ciocolata.
5,8 kg

miercuri, 2 mai 2012

Prajitura Bezea in 2 culori

O prajitura extrem de fina, cu arome delicate de vanilie si cafea, un adevarat rasfat culinar (multumesc Vali)
Am folosit:
Pt bezea:
5 albusuri
10 linguri zahar
50-60ml apa
2-3 picaturi otet
Pt crema:
5 galbenusuri
250g zahar
3 linguri mari amidon
300ml lapte
250g unt sau margarina
1 plic zahar vanilat de Burbon
2 linguri ness
*200g ciocolata alba
Pt bezea, am pus zaharul si apa intr-o craticioara pe foc si am fiert 7-10 min pana s-a legat ca un sirop. Intre timp am batut albusurile spuma si am adaugat cate putin din siropul fierbinte, astfel se albusurile se gatesc din cauza siropului si devin o spuma densa si lucioasa. Am adaugat cateva picaturi de otet si am intins o foaie de bezea in tava mare 30/40 cm.
De-acum incepe distractia, pt ca inca nu am un cuptor electric la care sa-i pot seta o temperatura joasa, am copt bezeaua in aragaz. Am incalzit aragazul, apoi am stins focul, am pus bezeaua in aragaz si am lasat-o pana acesta s-a racit complet. Am repetat operatiunea de 3 ori. Dureaza ceva timp, dar merita.
Bezeaua este gata cand e usor uscata pe margini, iar in mijloc nu se lipeste de deget. 

 Pt crema:
Am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele si am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat, apoi am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am adaugat un pachet de unt spumat. Am impartit compozitia in 2, in jumatate am pus ness, iar in cealalta jumatate vanilie.

Am taiat bezeaua in 2, fiecare parte un uns-o cu ciocolata alba topita, am pus 1/2 din crema de vanilie si 1/2 din crema cu ness, a 2-a foaie de bezea, crema de vanilie si crema de ness, desupra am ras ciocolata alba.