duminică, 29 mai 2011

Mini-amandine

O armata de mini-amandine bine insiropate, cu glazura fondanta. Reteta aici.

vineri, 27 mai 2011

Prajitura cu biscuiti si ness

Ingrediente:
Pt foi
3 oua
150g zahar
3 linguri ulei
180g faina
1/2 praf de copt
Pt crema de biscuiti:
500g biscuiti macinati
200ml cafea preparata(ness) si indulcita
150g unt
Pt crema de ness
200g unt
150g zahar pudra
2 linguri ness

Pt foi, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul cate o lingura, apoi faina amestecata cu praful de copt. Eu am copt o foaie mare pe care am taiat-o in 2.
Pt crema de biscuiti am macinat biscuitii, am adaugat cafeaua calduta, apoi untul moale, am amestecat bine. Se poate pasa crema cu mixerul stick, rezulta o crema mai fina.
Am intins crema de biscuiti intre cele 2 foi.


Pt crema am batut untul spuma, am adaugat zaharul pudra si nesul.

Am acoperit prajitura cu crema si am dat la rece cateva ore.

miercuri, 25 mai 2011

Macaroane cu branza la cuptor

Ingrediente:
500g macaroane
200ml smantana sau iaurt gras
4 oua
200 g telemea rasa
150g cascaval
50g unt

Am batut ouale, am adaugat smantana si telemeaua rasa. Am amestecat bine.

Separat am fiert macaroanele (eu am avut spirale) 8 minute.

Am uns o tava jena cu unt, am pus spiralele, apoi amestecul de oua, deasupra am ras cascaval...

... am dat la cuptor pana s-a rumenit usor.

duminică, 22 mai 2011

Rulada de biscuiti cu napolitane

Ingrediente:
2 foi mari de napolitane
Pt crema 1
250ml lapte
200g zahar
300g biscuiti
1 lingura cacao
esenta de migdale
Pt crema 2
2 oua
200g zahar
200g unt sau margarina
vanilie

Pt crema 1 am pus pe foc laptele, impreuna cu zaharul cand a dat in clocot am adaugat biscuitii macinati si am amestecat bine. Am lasat putin compozitia la racorit apoi am adaugat cacao si esenta de migdale (in reteta originala in lista de ingrediente era si un ou crud, pe care eu nu l-am pus niciodata cand am facut acesta prajitura, garantez reusita si fara acel ou)

Am intins compozitia calda pe cele 2 foi de napolitane (eu le asez pe un prosop umed, astfel se inmoaie si se ruleaza mai usor)

Pt crema2 am batut ouale cu zahar si le-am pus pe foc pana s-au ingrosat. In crema fierbinte am pus margarina si am amestecat bine, apoi am lasat la racit.

Am pus crema peste biscuiti si am rulat foaia.

Micul pofticios: "gata poza, vreau putula..."

vineri, 20 mai 2011

Palmieri

M-am inspirat de aici .
Ingrediente:
1 aluat foietaj reteta aici
zahar
scortisoara

Am intins foaia de foietaj, am pudrat-o cu zahar si scortisoara.

Am impaturat capetele spre mijloc, apoi am pliat foaia in 2 ...

...am taiat fasii de 1,5 cm.


Le-am pus cu taietura in sus pe hartie de copt si le-am copt 25 min pana s-au rumenit putin.

Foi cu crema de fructe

Ingrediente:
Pt foi:
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
1 ou
1 praf de copt
1 lingura cacao
600g faina
Pt crema:
150g zahar
1 lingura budinca de vanilie (sau amidon)
300g fructe (eu am pus piersici din compot si visine)
200ml frisca batuta

Pt foi am amestecat zaharul cu laptele si uleiul, apoi am adaugat oul, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao. Am framantat un aluat moale, pe care l-am impartit in 4.

Am copt 4 foi pe dosul tavii.

Pt crema am pasat fructele, am adaugat zaharul si amidonul si am fiert pana s-a ingrosat putin, am lasat la racit si am amestecat cu frisca batuta.

Aceste foi le umplu cu diverse creme, de fructe, ciocolata sau vanilie.

marți, 17 mai 2011

Prajitura diplomat

Aceasta prajitura a aparut dupa ce-am vazut o poza postata de Bucataria romanesca pe facebook.
Am folosit:
Pt blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
Pt crema
3 oua
100ml lapte
180g zahar
5g gelatina hidratata in 2 linguri apa
200ml frisca batuta
fructe (banane, visine, portocale)
Pt sosul de visine
50ml suc de visine
100g visine din compot
2 linguri zahar
1 lingurita amidon

Pt blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat galbenusurile, apoi faina cernuta, amestecata cu cacao. Am copt blatul 30 min, apoi l-am taiat in 2.

Pt crema am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat laptele, apoi am pus pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat ca o ciulama. Am lasat la racit, apoi am adaugat gelatina topita la Mw si frisca, la urma fructele taiate marunt.

Pt sosul de visine am amestecat toate ingredientele si am pus pe foc pana s-a ingrosat putin.

Am ornat cu frisca si sos de visine.

luni, 16 mai 2011

Cartofi taranesti

...cu pulpe de pui, la cuptor.
Ingrediente:
1 kg cartofi curatati si taiati bucati
4 pulpe (eu am pus pulpe superioare, fara piele)
2 cepe
2 morcovi
condimente dupa gust: sare, piper, marar uscat
2-3 linguri ulei
1 pahar apa
1/2 pahar vin alb

Intr-o tava jena cu capac, am pus uleiul, apoi cartofii, pulpele, rondele de morcovi si ceapa taiata, am condimentat, apoi am adugat apa si vinul.

Am pus capacul si am dat la cuptor pt 2 ore.

Dupe cele 2 ore am scos capacul si am lasat inca o ora la cuptor pana s-a rumenit usor.


Noi i-am servit cu multa salata. Deliciosi!

miercuri, 11 mai 2011

Tort "Bust rosu"




Contine blat vanilat, insiropat, crema diplomat cu visine si ananas.

luni, 9 mai 2011

Prajitura fantastica

O reteta preluata din carticica Practic in bucatarie.
Ingrediente:
Pt blatul 1:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingura cacao
Pt blatul 2:
6 albusuri
150g zahar
1 cana faina
1 cana nuca tocata si prajita
1 cana rahat taiat cubulete
1 cana visine din compot
Pt crema:
6 galbenusuri
200g zahar
vanilie
100ml lapte
200g unt(sau margarina)
Pt glazura
300ml suc de visine
1 budinca de capsuni (roz)

Pt primul blat, am batut albusurile cu zahar, am adaugat galbenusurile, apoi faina impreuna cu cacaua. Am copt 20min.


Pt blatul 2 am batut albusurile cu zahar, am adaugat faina, apoi celelalte ingrediente. Am copt blatul pana s-a rumenit usor.


Pt crema, am frecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat laptele si vanilia si am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Am spumat untul si am adaugat cate o lingura din crema de galbenusuri.


Pt glazura, am fiert sucul cu budinca de capsuni pana s-a ingrosat, calduta am turnat-o peste prajitura.


Asamblare: blat 1, crema, blat 2, glazura

sâmbătă, 7 mai 2011

Tort cu trandafiri mov2

Pentru o colega care maine implineste o frumoasa varsta!
Tortul contine blat vanilat, crema diplomat cu vanilie si diplomat de ciocolata cu bucatele de ciocolata. Decorat cu frisca si trandafiri din pasta de zahar.

La multi ani Crina sa ai parte de multa sanatate si fericire!

duminică, 1 mai 2011

Inghetata prajita

Am facut acesta reteta de mai multe ori, dar n-am apucat sa fac poze si s-o postez pe blog. M-am inspirat de aici , multumesc Geany pt reteta!
Pt 2 portii am folosit:
4 felii mari de cozonac, merge foarte bine si cu felii de chec(eu prefer checul sau alt aluat simplu)
inghetata de vanilie reteta aici
lapte
aluat pt clatite putin mai gros (eu l-am facut din ou, bere, zahar, faina)
ulei pt prajit
sos de ciocolata
frisca

Am inmuiat feliile de cozonac in lapte.

Am format bile de inghetata...


Le-am pus in mijlocul feliei si ajutandu-ma de palme am format o bila de cozonac, apoi am eliminat excesul de lapte. Am pus bilele gata formate, la congelator.

Am facut aluatul de clatite, apoi am dat bilele prin aluat si le-am prajit in ulei bine incins, aproximativ 10 secunde pe fiecare parte.

Le-am servit cu sos de ciocolata si frisca.