vineri, 4 septembrie 2009

Merdenele

Ingrediente pt aluat:
500g faina
2 linguri otet
½ lingurita sare
4 linguri ulei
220-250 ml apa calduta
125g unt sau margarina
Pt umplutura
200ml apa
2 linguri mari gris
branza telemea, aproximativ 400g
Se amesteca toate ingredientele, mai putin margarina(sau untul) si se framanta un aluat moale si elastic.


Se imparte in 3.
Separat untul se topeste. Fiecare bucata de aluat se intinde si se unge cu untul topit. Eu il intind cu o pensula.


Se impartureste. Prima data partea stanga, o aducem spre mijloc, apoi partea dreapta deasupra.


Apoi impaturim de sus spre mijloc si partea de jos deasupra.


Se lasa la rece 30 minute, apoi se intinde si se unge din nou cu unt, se lasa inca 30 minute la rece. Cat sta la rece aluatul, fierbem grisul cu apa.



Se raceste si se amesteca cu branza sarata, rasa.

Se intid foi subtiri pe masa unsa cu ulei. Se taie in patrate de 25/25cm si se umplu cu branza amestecata cu grisul fiert .
Se impaturesc (aducem cele 4 colturi spre mijloc, trebuie sa se suprapuna putin) si se pun in tava neunsa, cu partea impaturita in jos. Se coc pana se rumenesc.



Delicioase!
Acelasi aluat il folosesc si la strudel sau placinte cu mere, dovleac, branza, nuca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu