vineri, 29 octombrie 2010
Tort "Nunta de argint"
Un tort pentru 2 soti care maine aniverseaza 25 ani de casnicie. La multi ani, sa fiti sanatosi si fericiti, sa ne intalnim si la nunta de aur!
Blat negresa cu nuca, insiropat cu sirop de zahar si rom
Crema caramel cu nuca si krantz (nuca si caramel)
Etichete:
Torturi,
Torturi nunta
miercuri, 27 octombrie 2010
Pogacele cu branza
Ingrediente:
600g faina
25g drojdie
100ml apa
200ml lapte
2 oua
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Pt umplutura:
200g unt sau margarina moale
200g branza sarata (telemea)
Pt aluat am dizolvat drojdia cu apa calduta, am adaugat o lingurita zahar si putina faina si am lasat la dospit 30 minute. Am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat.
Pt crema de branza am topit putin untul la MW , apoi am adaugat branza rasa fin si am amestecat.
Am intins o foaie subtire pe care am uns-o cu 1/2 din umplutura de branza. Am impaturat ca pe aluatul frantuzesc( stanga spre mijloc, dreapta desupra, jos spre mijloc si partea de sus desupra) apoi am dat la rece 30 minute.
Dupa cele 30 minute am intins aluatul din nou si l-am uns cu cealalta parte din crema de branza. Am dat la rece inca 30 minute.
Am intins o foaie, am taiat cu o forma rotunda , am uns cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, si am presarat mac si susan. Am copt 30-35 minute pana s-au rumenit putin.
600g faina
25g drojdie
100ml apa
200ml lapte
2 oua
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Pt umplutura:
200g unt sau margarina moale
200g branza sarata (telemea)
Pt aluat am dizolvat drojdia cu apa calduta, am adaugat o lingurita zahar si putina faina si am lasat la dospit 30 minute. Am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat.
Pt crema de branza am topit putin untul la MW , apoi am adaugat branza rasa fin si am amestecat.
Am intins o foaie subtire pe care am uns-o cu 1/2 din umplutura de branza. Am impaturat ca pe aluatul frantuzesc( stanga spre mijloc, dreapta desupra, jos spre mijloc si partea de sus desupra) apoi am dat la rece 30 minute.
Dupa cele 30 minute am intins aluatul din nou si l-am uns cu cealalta parte din crema de branza. Am dat la rece inca 30 minute.
Am intins o foaie, am taiat cu o forma rotunda , am uns cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte, si am presarat mac si susan. Am copt 30-35 minute pana s-au rumenit putin.
Etichete:
Aluaturi sarate
marți, 26 octombrie 2010
Chec cu ciocolata
Am folosit blatul de la Muffins cu struguri, deasupra am pus cereale cu ciocolata si bucatele de ciocolata. Am copt blatul 25 minute.
Am servit checul insiropat cu mult sirop de caramel cu rom si cu glazura de ciocolata.
Am servit checul insiropat cu mult sirop de caramel cu rom si cu glazura de ciocolata.
Etichete:
Prajituri
luni, 25 octombrie 2010
Tort cu fructe
Un tort realizat foarte rapid...
Blat negresa fara cacao
Crema vanilie cu multe fructe: banane, portocale, compot de mere, pere, struguri din compot.
Imbracat in frisca si fructe
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
sâmbătă, 23 octombrie 2010
Tort Hannah Montana
Un tort pt o fetita care maine sarbatoreste implinirea a 7 anisori. La multi ani Alexia!
Blat pandispan
Crema mousse de ciocolata alba si crema caramel
Etichete:
Torturi,
Torturi copii
miercuri, 20 octombrie 2010
Prajitura Tosca
Am vazut multe variante cu blat, cu biscuiti, voi posta si varianta mea de Tosca.
Ingrediente:
Pt blat:
5 albusuri
60ml apa
5 linguri zahar
4 linguri faina
100g mac
1 varf cutit praf de copt
Pt foaie:
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingurita cacao
Pt crema:
5 galbenusuri
5 linguri zahar
2 linguri amidon
300ml lapte
vanilie
250g margarina
Glazura:
200g ciocolata
1 lingura cacao
50ml apa
100g zahar
Pt blat, am separat ouale, galbenusurile le-am pus deoparte pt crema, albusurile le-am batut spuma impreuna cu apa, am adaugat zaharul, faina cernuta, macul si praful de copt. Am copt pe hartie de copt 15 minute.
Pt foaie, am batut ouale intregi cu zahar si am adaugat faina cernuta.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, laptele, vanilia, am fiert crema pana s-a ingrosat putin. Rece am amestecat-o cu margarina.
Pt glazura am fiert toate ingredientele aproximativ 10 minute si am turnat peste prajitura.
Asamblare: blat cu mac, crema, foaia cu cacao, glazura. Delicioasa!
Ingrediente:
Pt blat:
5 albusuri
60ml apa
5 linguri zahar
4 linguri faina
100g mac
1 varf cutit praf de copt
Pt foaie:
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingurita cacao
Pt crema:
5 galbenusuri
5 linguri zahar
2 linguri amidon
300ml lapte
vanilie
250g margarina
Glazura:
200g ciocolata
1 lingura cacao
50ml apa
100g zahar
Pt blat, am separat ouale, galbenusurile le-am pus deoparte pt crema, albusurile le-am batut spuma impreuna cu apa, am adaugat zaharul, faina cernuta, macul si praful de copt. Am copt pe hartie de copt 15 minute.
Pt foaie, am batut ouale intregi cu zahar si am adaugat faina cernuta.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, laptele, vanilia, am fiert crema pana s-a ingrosat putin. Rece am amestecat-o cu margarina.
Pt glazura am fiert toate ingredientele aproximativ 10 minute si am turnat peste prajitura.
Asamblare: blat cu mac, crema, foaia cu cacao, glazura. Delicioasa!
Etichete:
Prajituri
duminică, 17 octombrie 2010
Savarine la MW
Am folosit reteta de aici doar ca jumatate din cantitate.
Am pus aluatul in boluri micute (unse cu putin ulei) care merg la MW, le-am copt 5 minute la putere maxima. Le-am scos am adaugat siropul in boluri si le-am lasat pana s-au racit.
Am taiat un capacel pe care l-am uns cu gem acrisor si le-am umplut cu frisca batuta.
Sunt bune, foarte rapide si m-au salvat atunci cand am fost in criza de timp!
Etichete:
Retete la Microwave
miercuri, 13 octombrie 2010
Muffins cu struguri
Foarte pufosi, rapizi si buni.
Ingredinete:
3 oua
100ml apa
150g unt topit
150g zahar
180g faina
5 g praf de copt
boabe de struguri
Am pus in robot ouale, apa si zaharul si le-am batut bine pana si-au dublat volumul. Am adaugat untul topit, apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt. Am amestecat si a rezultat un aluat curgator.
Am pus cu lingura in tava unsa si tapetata. Deasupra am pus cateva boabe de struguri.
Am copt 20 minute in cuptorul preincalzit, pana s-au rumenit putin.
Sectiune calda:
Etichete:
Briose-Muffins
sâmbătă, 9 octombrie 2010
Tort Inimi cu cale
Un tort pt o doamna care maine isi serbeaza ziua de nastere!
Blat negresa fara cacao
Crema mousse de ciocolata alba si crema caramel, imbracat si decorat cu pasta de zahar.
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
vineri, 8 octombrie 2010
Ficatei taranesti
Ingrediente:
400g ficat de pui
2 ardei grasi
2 cepe
sare, piper, putin ulei pt uns tava
apa
2 linguri bulion
Intr-o tava unsa cu ulei, am adaugat ficateii, ardeii tocati, ceapa taiata, am condimentat, am acoperit cu apa si am dat la cuptor pt o ora. Am amestecat din cand in cand.
Cand au fost aproape gata am adaugat bulionul, apoi am lasat inca 10 minute la cuptor. Noi am servit langa pireu de cartofi. Foarte simplu de facut si foarte bun!
Etichete:
Mancaruri diverse
Cornuri cu ardei
Ingrediente:
600g faina
1 cub drojdie (25g)
250ml apa calduta
1 lingura sare
2 linguri margarina
2 ardei taiati marunt
ulei pt uns
Am lasat la dospit drojdia cu putina apa si faina, apoi am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat. L-am lasat la crescut 1 ora.
Dupa ce a crescut am incorporat ardeii taiati si am mai framantat putin aluatul.
Am impartit in 4 si am intins fiecare foaie, apoi am taiat-o din nou in 4. Am uns cu ulei si am rulat cornurile.
Le-am copt la foc portivit pana s-au rumenit putin. Chiar daca nu sunt foarte aspectuoase, sunt foarte bune!
600g faina
1 cub drojdie (25g)
250ml apa calduta
1 lingura sare
2 linguri margarina
2 ardei taiati marunt
ulei pt uns
Am lasat la dospit drojdia cu putina apa si faina, apoi am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat. L-am lasat la crescut 1 ora.
Dupa ce a crescut am incorporat ardeii taiati si am mai framantat putin aluatul.
Am impartit in 4 si am intins fiecare foaie, apoi am taiat-o din nou in 4. Am uns cu ulei si am rulat cornurile.
Le-am copt la foc portivit pana s-au rumenit putin. Chiar daca nu sunt foarte aspectuoase, sunt foarte bune!
joi, 7 octombrie 2010
Strudel cu dovleac 2
Am folosit acelasi aluat de la merdenele, dar alta tehnica.
500g faina
2 linguri otet
½ lingurita sare
4 linguri ulei
220-250 ml apa calduta
Am framantat un aluat, pe care l-am impartit in 4. Am intins cate 2 foi ca sa mearga mai repede (cat am putut de subtiri) si le-am lasat la uscat cam 30 minute.
Intre timp am ras dovleacul, apoi l-am calit cu zahar si scortisoara.
Dupa cele 30 minute am uns foile cu ulei pe toata suprafata, am pus dovleacul si am rulat.
La fel am procedat si cu celelalte 2 foi.
Am copt pana s-au rumenit putin.
Etichete:
Foietaje
duminică, 3 octombrie 2010
Tort cu flori rosii
Blat negresa
Mousse de ciocolata si crema cu iaurt de caise
Imbracat in pasta de zahar, decoratii din pasta de zahar
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
Abonați-vă la:
Postări (Atom)