marți, 29 aprilie 2014

Macarons cu portocale


Pentru crema am folosit:
100ml suc de portocala proaspat
1 galbenus
1 lingurita amidon
100g zahar
100g frisca lichida

Am amestecat galbenusul cu zahar, am adaugat amidonul, sucul de portocala, am fiert pana s-a ingrosat putin. Rece am amestecat cu frisca batuta.


luni, 28 aprilie 2014

Tort de ciocolata cu bezea si fructe de padure


Contine blat cu ciocolata, crema de ciocolata cu fructe de padure si 2 blaturi subtiri de bezea. Imbracat in glazura de ciocolata si frisca.
Pentru bezea am folosit:
2 albusuri
1 praf sare
8 linguri rase zahar
1 lingura otet
1 lingura amidon.
Am batut albusurile cu sare, am adaugat zaharul, apoi otetul si amidonul. Am impartit bezeaua in 2 si am format 2 foi rotunde. Am copt foile 20 minute la 150grade, apoi inca 20 minute la 120grade cu ventilatie.




miercuri, 23 aprilie 2014

Macarons...


Am folosit:
1 albus de ou - 36g
50g zahar tos
50g zahar pudra
50g faina de migdale (arahide, alune)
1 praf sare
colorant optional

Pentru crema de ciocolata:
2 galbenusuri
100g zahar
50ml lapte
100g unt
50g ciocolata amaruie

Faina am pregatit-o eu in blender. Am folosit migdale si arahide, prajite, dar nesarate. Am amestecat faina cu zaharul pudra si am cernut-o. Daca zaharul pudra e facut in casa se adauga 1 lingurita amidon.

Albusul de ou l-am lasat la temperatura camerei minim 12 ore, am adaugat un praf sare si l-am batut spuma. Am adaugat zaharul tos cate o lingura, am batut pana s-a facut o spuma tare si lucioasa, care face varf. Se poate adauga colorant, apoi se mai amesteca putin.

In spuma de albus am turnat faina de migdale amestecata cu zaharul pudra si am amestecat cu o spatula, pana s-a facut o crema lucioasa si usor curgatoare. Am facut o proba pe o farfurie, am turnat o lingurita de aluat, acesta trebuie sa se aseze frumos in 5 secunde. Daca nu se aseaza se mai amesteca putin.

Am pus compozitia intr-un posh si am format macarons de aproximativ 3 cm, pe hartie de copt. Am batut tava de masa de 2-3 ori, astfel se elimina aerul si se aseaza frumos. I-am lasat in tava la temperatura camerei, aproximativ o ora pana se usuca deasupra si nu se mai lipesc de deget. Acest timp poate varia in functie de umiditatea din aer.

Am incalzit cuptorul la 130grade cu ventilatie si i-am copt 17 minute. I-am lasat in tava sa se raceasca, apoi i-am desprins usor de pe hartia de copt.
Initial am incercat sa-i coc la 130 grade, apoi  am testat cuptorul si am observat ca iasa mult mai bine la 150grade timp de 7 minute pana se formeaza piciorusul, apoi inca 8 minute la 130grade (si acest timp poate varia in functie de cuptor)

Se umplu cu crema dupa preferinte, eu crema de ciocolata, merg foarte bine cu crema mai acrisoara, de fructe.  Cei mai inchisi la culoare sunt cu faina de migdale, cei din partea de sus sunt cu faina de arahide.

Pentru crema de ciocolata am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele, am fiert crema pana s-a ingrosat putin, am adaugat ciocolata bucati si untul. Am amestecat pana acestea s-au topit, apoi am lasat crema la racit.

luni, 21 aprilie 2014

Prajituri de casa pentru Pasti 2014


Amandine
Prajitura cu cocos si ciocolata
Carpati
Banat



sâmbătă, 19 aprilie 2014

Tort tricou Steaua

Contine blat cu ciocolata, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu lapte.

vineri, 11 aprilie 2014

Tort Olaf

Contine blat cu cacao, crema caramel, blat bezea cu nuca, mousse de ciocolata cu rom, crema de iaurt cu visine.

Sectiune:

marți, 8 aprilie 2014

Tort Minnie


Contine blat cu cacao, crema diplomat cu banane si ananas.


duminică, 6 aprilie 2014

Iuliana Arendas are nevoie de ajutor!

O cunosc pe fata asta, garantez ca nu e pacaleala si chiar are nevoie de ajutor. Putin cu putin se aduna si ii poate salva viata. Rog toti prietenii care vor si au posibilitate sa faca un gest mic pt ARENDAS IULIANA nr de cont RO09BTRLRONCRT0219636401 sau RO56BTRLEURCRT0219636401. 
Mi-ar place sa reflectam asupra vietii nu doar cand noi avem nevoie de ajutor, oricare persoana draga poate fi in situatie similara. Cu siguranta Dumnezeu va rasplati fiecaruia inzecit.

Baclava cu nuca

Am folosit:
foi subtiri de placinta
300g nuca putin prajita
180g unt

500ml apa
250g zahar
100g miere
1 lingura suc lamaie

Am avut 15 foi de placinta mari pe care le-am taiat in 2, au rezultat 30 foi, pe care le-am impartit in 3.
Am pregatit siropul din apa, zahar, miere si sucul de lamaie, l-am fiert 3-4 minute apoi l-am lasat la racit.

Am uns tava cu unt, am adaugat cate o foaie din primul rand de 10 foi, am uns fiecare foaie in parte cu unt topit.
Am adaugat 150g nuca macinata, apoi inca un rand de 10 foi unse fiecare in parte, restul de nuca macinata si ultimile 10 foi unse cu unt.
Restul de unt topit l-am turnat desupra, am portionat baclavaua. Am dat la cuptor pt 15 minute pana s-a rumenit usor.
Peste baclavaua fierbinte am turnat siropul rece, apoi am lasat-o la racit.