luni, 25 iulie 2016
Tornado Dog
Idee preluata de pe internet.
Am folosit:
150g faina
1ou
1/2 lingurita praf de copt
1 varf cutit sare
1 varf cutit zahar
2 linguri apa
4 cremvusti taiati in jumatati
Din ingredienele de mai sus am format un aluat pe care l-am impartit in 8 bucati. Am rulat fiecare bucata, am taiat cremvustii in forma de spirala pe un bat de frigarui si am am infasurat ruloul de aluat.
Am prajit rulourile in ulei incins pana s-au rumenit usor. Am servit cu ketchup si mustar.
marți, 19 iulie 2016
Ciuspais de dovlecel
Am folosit:
1 ceapa
cateva linguri ulei
1 dovlecel
1 lingura faina
1 lingurita otet de vin sau zeama de lamaie
100g smantana
50ml lapte
1 legatura marar
sare, piper
Am curatat dovlecelul si l-am ras pe razatoarea mare. Am presarat sare si l-am lasat cateva minute sa-si lase apa.
Intr-o cratita am calit ceapa in ulei, am adaugat faina, apoi dovlecelul stors de apa, am amestecat si am lasat sa fiarba adaugand apa cate putin. Am condimentat si am adaugat otetul si 1/2 marar tocat marunt. Am lasat ciuspaisul sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi am adaugat smantana desfacuta cu putin lapte si restul de marar.
Noi am servit alaturi de canaciori picanti la gratar.
Etichete:
Mancaruri diverse
duminică, 17 iulie 2016
Gulas cu carne de porc
Am folosit:
500g pulpa de porc
2 linguri untura
2 cepe
1/2 ardei gras
1/2 ardei iute
2 morcovi tineri
3-4 catei de usturoi
1 lingurita zahar
2 lingurite paprika dulce
1/2 lingurita paprika iute
1 lingurita chimen
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare
250ml vin rosu
3 foi de dafin
150g pasta de rosii
3 cartofi medii
Am pus carnea taiata in untura si am dinstuit-o putin. Am adaugat ceapa, ardeiul, morcovii tocate marunt. Am lasat cateva minute pana carnea s-a rumenit usor si legumele s-au inmuiat. Am adaugat condimentele si vinul, apoi cartofii taiati si apa cat sa acopere mancarea. Am lasat sa fiarba la foc mic 40 minute, apoi am adaugat pasta de rosii si am fiert inca 5 minute.
Am servit cu castarveti murati la soare si paine calda.
Etichete:
Bucatarie internationala
vineri, 15 iulie 2016
vineri, 8 iulie 2016
Ravioli cu pui si ciuperci
Am folosit:
Pt aluat
2 oua
1 praf de sare
300g faina
Pt umplutura
500g piept de pui
1 ceapa
50ml vin alb
sare, piper
1 ou
Pt sos
1 ceapa mica
200g pasta de rosii
300g ciuperci
2 catei de usturoi
50ml apa
Pt umplutura am calit ceapa, am adaugat pieptul de pui bucatele, apoi vinul. Am condimentat. Am fiert cateva minute apoi am lasat la racit. Rece, am macinat compozitia cu robotul de bucatarie, apoi am adaugat oul batut. Am amestecat.
Pt aluat am batut ouale cu sare, am adaugat faina cernuta si am framantat un aluat mai tare. Pe masa presarata cu faina am intins foi subtiti de aluat pe care le-am transferat in forma de ravioli.
Am pus umplutura si am inchis cu alta parte de aluat. Astfel am format ravioli pe care i-am pus in apa fierbinte. I-am fiert cateva minute, cand sunt gata se ridica la suprafata.
Pana au fiert pastele am facut sosul. Am calit ceapa si ciupercile in putin ulei. Am adaugat usturoiul tocat si vinul, apoi pasta de rosii si apa. Am fiert cateva minute, apoi am condimentat si am adaugat busuioc poaspat taiat.
In sosul fierbinte am adaugat ravioli fierti, am amestecat si am servit.
Delicios!
Etichete:
Paste
Barcute cu dovlecel
Am folosit:
2 dovlecei tineri
300g piept de pui
1/2 ceapa
50ml vin alb
sare, piper
cimbru dupa gust
150g pasta rosii
putin ulei
1 lingurita zahar
1 ou
cascaval pt deasupra
Am taiat dovlecelul in jumatati. Am scobit miezul cu o lingurita, am presarat sare si piper.
Separat am calit ceapa in putin ulei, am adaugat pieptul de pui tocat marunt, apoi vinul. Am condimentat si am lasat pe foc mic pana a scazut vinul. Am lasat sa se raceasca si am adagat oul si cimbru. Am umplut jumatatile de dovlecel.
Intr-o tava jena am pus 1 lingura ulei, pasta de rosii, zaharul, apoi dovleceii. Deasupra am ras cascaval.
Am copt 30 minute la 180 grade pana s-au rumenit.
Etichete:
Mancaruri diverse
miercuri, 6 iulie 2016
Foietaj cu mere si migdale
Am folosit:
1 aluat foietaj de 30x20cm
4 mere
1 galbenus
100g zahar brun
1 lingurita scortisoara
50g fulgi de migdale
Pe o hartie de copt am intins foietajul. Am format marginile de aproximativ 1 cm cu un cutit.
Am spalat merele si le-am taiat felii, apoi le-am asezat peste foietaj, Deasupra am presarat zahar, scortisoara, fulgii de migdale. Am uns marginile cu galbenus de ou.
Am copt foietajul 25 minute la 180 grade pana s-a rumenit usor.
Delicios atat cald cat si rece.
Etichete:
Foietaje
luni, 4 iulie 2016
duminică, 3 iulie 2016
Frappe Irish Coffe
Am folosit:
2 lingurite ness
2 lingurite zahar
100ml lapte
100ml frisca lighida
50ml Irish cream liqueor
optinal cuburi de gheata, frisca, ciocolata, etc
Am pus in blender toate ingredientele, mai putin gheata si am mixat cateva minute. Am servit in pahare inalte, optional se pot adaugat cuburi de gheata, frisca, ciocolata.
Etichete:
Bauturi
Abonați-vă la:
Postări (Atom)