sâmbătă, 30 ianuarie 2016
Platou aperitive asortate
De la stanga:
- Biscuiti sarati cu icre si masline
- Bruschete cu crema de peste
- Oua umplute cu pasta de ficat
- Felii de castraveti cu crema de branza si salam cu cascaval
- Frigarui cu sunca, feta, masline si cascaval
Etichete:
Aperitive
Friptura asortata de iarna
Am folosit:
pulpe de pui
felii de cotlet de porc
carnati proaspeti de casa
1 cana vin rosu
condimente dupa gust
sare, piper
2 morcovi
1 ardei
1 ceapa
usturoi
Am taiat morcovii, ardeii, ceapa, usturoiul, le-am pus intr-o tava, deasupra am adaugat bucatile de carne, am turnatul vinul, am condimentat si am dat la cuptor pt 1,5 ore. Vinul scade si carnea se fragezeste, aromele se imbina delicios. Sosul rezultat l-am pasat si apoi l-am strecurat prin sita, l-am servit langa friptura.
pulpe de pui
felii de cotlet de porc
carnati proaspeti de casa
1 cana vin rosu
condimente dupa gust
sare, piper
2 morcovi
1 ardei
1 ceapa
usturoi
Am taiat morcovii, ardeii, ceapa, usturoiul, le-am pus intr-o tava, deasupra am adaugat bucatile de carne, am turnatul vinul, am condimentat si am dat la cuptor pt 1,5 ore. Vinul scade si carnea se fragezeste, aromele se imbina delicios. Sosul rezultat l-am pasat si apoi l-am strecurat prin sita, l-am servit langa friptura.
Etichete:
Mancaruri diverse
Mousse de banane
Am folosit:
4 galbenusuri
1 lingura amidon
200g zahar
300ml lapte
300ml frisca batuta
3 banane coapte
zeama de la 1/2 lamaie
2 lingurite gelatina hidratata
Am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, apoi laptele. Am fiert compozitia la foc mic pana s-a ingrosat putin, apoi am lasat la racit, Intre timp am pasat bananele, am adaugat zeama de lamaie si am amestecat bine (sa nu se oxideze bananele)
In crema rece am adaugat frisca batuta, gelatina topita la microunde, apoi bananele pasate, am amestecat.
4 galbenusuri
1 lingura amidon
200g zahar
300ml lapte
300ml frisca batuta
3 banane coapte
zeama de la 1/2 lamaie
2 lingurite gelatina hidratata
Am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, apoi laptele. Am fiert compozitia la foc mic pana s-a ingrosat putin, apoi am lasat la racit, Intre timp am pasat bananele, am adaugat zeama de lamaie si am amestecat bine (sa nu se oxideze bananele)
In crema rece am adaugat frisca batuta, gelatina topita la microunde, apoi bananele pasate, am amestecat.
Etichete:
Creme
sâmbătă, 23 ianuarie 2016
Prajituri si fursecuri asortate
Amandine
Cornulete cu cocos
Foi cu caramel si nuca
Prajitura cu nuca si visine
Fursecuri cu nuci si visine
Etichete:
Prajituri
luni, 18 ianuarie 2016
Prajitura cu nuca si visine
Am folosit:
Pt foi
3 oua
3 linguri ulei
3 linguri lapte
100g zahar
150g faina
1/2 praf de copt
Pt crema
4 galbenusuri
150g zahar
100ml lapte
2 linguri cacao
200g unt
Pt blat
4 albusuri
150g zahar
120g nuca macinata
100g visine
100g faina
1/2 praf de copt
Pt foi am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul, apoi laptele si faina amestecata cu praf de copt. Am impartit compozitia in 2 si am copt 2 foi.
Pt blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat faina amestecata cu praf de copt, apoi nuca si visinele. Am turnat copozitia in aceiasi tava in care am copt foile.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat cacao, laptele. Am fiert pe foc foarte mic pana s-a legat. In crema fierbinte am adaugat untul, apoi am lasat-o sa se raceasca.
Asamblare: foaie, crema, blat, crema, foaie, crema
Pt foi
3 oua
3 linguri ulei
3 linguri lapte
100g zahar
150g faina
1/2 praf de copt
Pt crema
4 galbenusuri
150g zahar
100ml lapte
2 linguri cacao
200g unt
Pt blat
4 albusuri
150g zahar
120g nuca macinata
100g visine
100g faina
1/2 praf de copt
Pt foi am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat uleiul, apoi laptele si faina amestecata cu praf de copt. Am impartit compozitia in 2 si am copt 2 foi.
Pt blat am batut albusurile cu zahar, am adaugat faina amestecata cu praf de copt, apoi nuca si visinele. Am turnat copozitia in aceiasi tava in care am copt foile.
Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat cacao, laptele. Am fiert pe foc foarte mic pana s-a legat. In crema fierbinte am adaugat untul, apoi am lasat-o sa se raceasca.
Asamblare: foaie, crema, blat, crema, foaie, crema
Etichete:
Prajituri
miercuri, 13 ianuarie 2016
Cornulete cu cocos
Am folosit:
300g faina
100g cocos sau nuca macinata
200g unt
1 ou
vanilie
120g zahar
1/2 praf de copt
putin lapte
Am framantat un aluat moale, pe care l-am impartit in 6. Am rulat fiecare foaie si am format un sul de grosimea unui deget. Am taiat bucati de aproximativ 4 cm si am format cornuletele. Le-am pus pe hartie de copt si le-am copt 10 minute.
Reci le-am pudrat cu zahar.
Etichete:
Fursecuri
Fursecuri cu nuci si visine
Am folosit:
150g unt
100g zahar
1 galbenus
vanilie
2 linguri smantana
250g faina
1 praf de copt
200g nuci prajite si tocate
1 albus
visine
ciocolata
Am batut untul cu zahar, am adaugat galbenusul, smantana, vanilia si faina amestecata cu praf de copt. Am framantat un alua potrivit pe care l-am lasat 15 minute sa se odihneasca.
Intre timp am macinat nuca si am batut putin albusul, pana se desface.
Am facut bilute din aluat nu mai mari decat o nuca, le-am dat prin albus si prin nuca macinata. Le-am pus in tava pe hartie de copt, in mijloc am facut o adancitura in care am pus cate o visina.
Le-am copt 12-15 minute la 180 grade pana s-au rumenit usor pe margini.
Deasupra am ornat cu ciocolata topita.
150g unt
100g zahar
1 galbenus
vanilie
2 linguri smantana
250g faina
1 praf de copt
200g nuci prajite si tocate
1 albus
visine
ciocolata
Am batut untul cu zahar, am adaugat galbenusul, smantana, vanilia si faina amestecata cu praf de copt. Am framantat un alua potrivit pe care l-am lasat 15 minute sa se odihneasca.
Intre timp am macinat nuca si am batut putin albusul, pana se desface.
Am facut bilute din aluat nu mai mari decat o nuca, le-am dat prin albus si prin nuca macinata. Le-am pus in tava pe hartie de copt, in mijloc am facut o adancitura in care am pus cate o visina.
Le-am copt 12-15 minute la 180 grade pana s-au rumenit usor pe margini.
Deasupra am ornat cu ciocolata topita.
Etichete:
Fursecuri
vineri, 8 ianuarie 2016
Abonați-vă la:
Postări (Atom)