miercuri, 30 septembrie 2009
Stifatho cu pui
O mancare delicioasa cu arome grecesti, sursa de inspiratie Culinar. ro.
Ingrediente:
Carne de pui (eu am avut 2 pulpe intregi, merge foarte bine cu orice fel de carne)
100ml ulei de masline
4 cepe potrivite taiate in sferturi
4 catei de usturoi
1/2 lingurita scortisoara
4 cuisoare
sare
piper
piper boabe
coriandru
1 lingurita zahar
2 foi de dafin
1/2 lingurita oregano sau cimbru
1 lingurita otet
2 linguri mari pasta de rosii
Am taiat carnea si am pus-o impreuna cu condimentele intr-o oala, mai putin pasta de rosii. Am adaugat apa cat sa acopere carnea si am dat la foc potrivit 1 ora jumate.
Am adaugat pasta de rosii si am mai fiert 30 minute, pana scade. Eu am lasat mai mult sos si am servit cu pireu de cartofi.
E o mancare savuroasa, cu mii de arome si un miros ametitor!
Etichete:
Bucatarie internationala
marți, 29 septembrie 2009
Zacusca de vinete
Ingrediente
1kg ceapa
500ml ulei +100ml de pus deasupra
5 kg vinete
3 kg gogosari
un borcan mare pasta de rosii
foi de dafin
piper boabe
sare dupa gust
Am copt vinetele in cuptor, apoi le-am curatat.
Am tocat ceapa si am pus-o la calit in ulei, 30 minute.
Pana s-a calit ceapa, am tocat vinetele si gogosarii.
Dupa cele 30 minute, am adaugat gogosarii tocati si am mai lasat 30 minute la fiert.
Apoi am adaugat vinetele, pasta de rosii, sarea si condimentele si am dat oala la cuptor inca o ora.
In timpul asta n-am stat numai langa zacusca, n-am amestecat continuu, nu stropeste. Pt mine e varianta cea mai usoara si rapida.
Am lasat sa se racoreasca putin, apoi am pus zacusca in borcane. Am turnat deasupra cate putin ulei, am capsat borcanele, apoi le-am fiert 15-20 min.
Etichete:
Conserve pt iarna
luni, 28 septembrie 2009
Tort cu trandafiri albastrii
Blat cu apa si cacao
Crema mousse de ciocolata cu bucatele de ciocolata si crema de lamaie
Decoratii din pasta de zahar si frisca
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
duminică, 27 septembrie 2009
Tort cu ciocolata
Blat cu apa si cacao
Crema mousse de ciocolata cu lapte si stafide "imbatate" in rom
Decor pasta de zahar
Sectiune:
Etichete:
Torturi,
Torturi aniversare
Lubenita murata
Ingrediente:
lubenita
hrean
marar uscat
foi de dafin
usturoi
boabe de piper si mustar
sare cate o lingura pt fiecare litru de apa
Am pus toate condimentele pe fundul unui borcan, apoi lubenita spalata si taiata felii. Separat am fiert apa cu sare si am turnat-o fierbinte in borcan. Sub borcan am pus o tava de inox.
Etichete:
Conserve pt iarna
Muraturi asortate
12 kg lubenita pt murat
5 kg gogonele
5 kg castraveti
conopida
morcovi
sare cate o lingura pt fiecare litru de apa
hrean 3-4buc
marar uscat
foi de dafin
piper boabe
mustar boabe
usturoi
optional conservant
Am spalat un butoi de 40kg, pe fundul lui am pus hrean, marar, usturoi si condimentele. Apoi am asezat lubenita intreaga, gogonelele si castravetii printre bucatile de lubenita. Am fiert apa intr-o oala de 8l cu 8 linguri de sare, fierbinte am turnat-o peste legumele din butoi. Pana am fiert a doua tura de apa, am pus desupra butoiului o farfurie adanca. Se mureaza in 3-4 saptamani.
Pentru siguranta la fiecare oala cu apa se poate pune un plic conservant Dr Oetker Nu va face floare, nu miroase, iar zeama ramane limpede.
Etichete:
Conserve pt iarna
miercuri, 23 septembrie 2009
Melci cu scortisoara
Ingrediente:
Am dizolvat drojdia in lapte. Am adaugat zaharul, untul, cele 2 oua batute putin, un strop de sare si faina. Am facut un aluat pe care l-am intins (fara sa las la crescut) si l-am uns cu untul moale. Apoi am presarat zaharul, cacaoa si scortisoara.
Pt aluat
400g faina
150ml lapte cald
20g drojdie
50g unt
2 oua
100g zahar
putina sare
Pt umplutura:
Pt umplutura:
50g unt sau margarina
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cacao
Pt sirop:
2 linguri zahar
100ml apa
esenta de rom
Am dizolvat drojdia in lapte. Am adaugat zaharul, untul, cele 2 oua batute putin, un strop de sare si faina. Am facut un aluat pe care l-am intins (fara sa las la crescut) si l-am uns cu untul moale. Apoi am presarat zaharul, cacaoa si scortisoara.
Am rulat foaia si am taiat-o cu un cutit ascutit, in bucati de aporximativ 1,5 cm. Le-am pus pe hartie de copt, cu taietura in sus si am dat la cuptor cam 30 minute.
Intre timp am caramelizat zaharul pt sirop, am adaugat apa si am lasat sa fiarba, apoi am adaugat esenta.
Dupa ce s-au copt melcisorii i-am stopit cu sirop.
Etichete:
Aluaturi dulci
luni, 21 septembrie 2009
Macaroane cu branza la cuptor
Fara branza :D
Ingrediente:
Separat intr-un castron am batut ouale cu zahar, am adaugat vanilie, coaja de lamaie, iaurtul si laptele, apoi am turnat compozitia in tava peste macaroane. Trebuie se acopere pastele din tava, atlfel se usuca la copt.
500g paste
3-4 linguri ulei
3-4 oua
150g zahar
1l lapte
un borcan mare iaurt sau lapte batut (400g)
coaja de lamaie
1 pliculet zahar vanilat
stafide
Intr-o tava jena, am pus uleiul, macaroanele nefierte si stafidele.
Separat intr-un castron am batut ouale cu zahar, am adaugat vanilie, coaja de lamaie, iaurtul si laptele, apoi am turnat compozitia in tava peste macaroane. Trebuie se acopere pastele din tava, atlfel se usuca la copt.
Am dat la cuptor pana s-a rumenit.
Etichete:
Paste
duminică, 20 septembrie 2009
Premiul "Delicii si prietenie"
Acesta este primul meu premiu, pe blog. Multumesc din suflet Danielei pt ca s-a gandit la mine.
Il ofer cu mare drag mai departe tuturor gospodinelor care ne incanta privirea cu bunatati, dar in special prietenelor virtuale:
Florena pt ca m-a incurajat in deschiderea blogului
Dodo pt ca ma sustine
Etichete:
Premii
sâmbătă, 19 septembrie 2009
Tort ursulet de ciocolata
Chec cu cacao
Crema cu budinca de ciocolata cu frisca si mousse de portocale, biscuiti inmuiati in cafea, frisca cu ciocolata
Etichete:
Torturi,
Torturi copii
Mousse de portocale
2 portocale mari (250ml suc ) sau suc din altfel de fructe
1 lingura amidon
4 linguri zahar
2 lingurite gelatina inmuiata in 30ml apa
200ml frisca batuta
Am stors sucul de la portocale, am adaugat amidonul si zaharul si am pus la fiert pana s-a ingrosat.
1 lingura amidon
4 linguri zahar
2 lingurite gelatina inmuiata in 30ml apa
200ml frisca batuta
Am stors sucul de la portocale, am adaugat amidonul si zaharul si am pus la fiert pana s-a ingrosat.
Etichete:
Creme
vineri, 18 septembrie 2009
Cornuri cu bere si masline
Ingrediente
500g faina
7 grame drojdie uscata
30ml apa
200ml bere
3 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
200g masline fara samburi
o ceapa
30ml ulei pt prajit
marar (eu am folosit uscat)
piper
Pt aluat:
Am amestecat drojdia cu 30 ml apa calduta, zaharul si 2 linguri faina. Se lasa la dospit 4-6 ore. Eu am lasat peste noapte. Se adauga berea, sarea, uleiul, restul de faina. Am framantat.
Pt umplutura:
Am tocat ceapa si maslinele, le-am dinstuit in putin ulei. Am adaugat mararul si am lasat la racit.
Am impartit aluatul in 8, am intins fiecare bucata, mai lata intr-o parte si am pus 2 lingurite de umplutura cu masline.
Sunt foarte bune, reci sau calde, aluatul creste foarte mult si are o aroma deosebita de la bere.
500g faina
7 grame drojdie uscata
30ml apa
200ml bere
3 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
200g masline fara samburi
o ceapa
30ml ulei pt prajit
marar (eu am folosit uscat)
piper
Pt aluat:
Am amestecat drojdia cu 30 ml apa calduta, zaharul si 2 linguri faina. Se lasa la dospit 4-6 ore. Eu am lasat peste noapte. Se adauga berea, sarea, uleiul, restul de faina. Am framantat.
Am lasat 2 ore la crescut. Asa arata dupa ce-a crescut.
Pt umplutura:
Am tocat ceapa si maslinele, le-am dinstuit in putin ulei. Am adaugat mararul si am lasat la racit.
Am impartit aluatul in 8, am intins fiecare bucata, mai lata intr-o parte si am pus 2 lingurite de umplutura cu masline.
Am rulat. Le-am pus pe hartie de copt, apoi am stropit cornurile cu apa si am presarat piper macinat.
Sunt foarte bune, reci sau calde, aluatul creste foarte mult si are o aroma deosebita de la bere.
Etichete:
Aluaturi sarate
Cornuri cu gem
preferatele lui Stefan
Aluat:
500g faina
7 g drojdie uscata
200ml apa calduta
50g unt (sau ulei)
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
gem de piersici
Am facut un aluat din toate ingredientele, l-am lasat la crescut aproximativ o ora. Asa arata dupa crescut.
L-am impartit in 8 si am intins 8 foi, mai late la un capat. Am pus gem de piersici si am rulat. Le-am copt 30 minute.
Etichete:
Aluaturi dulci
Cosulete cu rosii si oregano
cu rosii si oregano
Am lasat 1 ora la crescut. Din hartie de copt am decupat cerculete de 10cm diametru. Aluatul l-am intins, am decupat cu un pahar, apoi am asezat pe cerculetul din hartie.
Le-am aseazat in tava cu tot cu hartie, in mijloc am pus rosiile taiate cubulete si oregano dupa gust.
Ingrediente:
500g faina alba
20g drojdie
200ml apa calduta
50g unt moale
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
rosii
oregano(eu am pus uscat)
Am facut o maia din drojdie, 2 linguri faina, zahar si putina apa, am lasat-o la odihnit 30 minute. Apoi am adaugat restul de apa, untul, sarea, faina si am framantat.
Am lasat 1 ora la crescut. Din hartie de copt am decupat cerculete de 10cm diametru. Aluatul l-am intins, am decupat cu un pahar, apoi am asezat pe cerculetul din hartie.
Le-am aseazat in tava cu tot cu hartie, in mijloc am pus rosiile taiate cubulete si oregano dupa gust.
Etichete:
Aluaturi sarate
miercuri, 16 septembrie 2009
Compot de struguri
5kg struguri
2,6 l apa
10 linguri zahar( cca 4 linguri pt 1 l apa)
cuisoare
aspirina
Etichete:
Conserve pt iarna
duminică, 13 septembrie 2009
Tarta cu mere si scortisoara
250g faina
125 g margarina sau unt
1 ou
2+2 linguri zahar
putina sare
4 mere
scortisoara
Am pus intr-un castron faina, 2 linguri zahar, oul, margarina si putina sare
le-am framantat pana s-a facut asa
Am intins o foaie. Am uns tava cu putina margarina si am pus foaia, pe care am intepat-o din loc in loc cu furculita, apoi am dat-o la cuptor 7-10 minute
Intre timp am spalat merele si le-am taiat felii
le-am asezat in tava, desupra am presarat zahar si scotisoara si am dat la cuptor inca 30 minute.
Etichete:
Tarte
Abonați-vă la:
Postări (Atom)