miercuri, 29 ianuarie 2014

Tort pt nasii Siminei


Contine crema de branza cu ciocolata alba si visine.


luni, 27 ianuarie 2014

Tort de botez pentru Simina Andreea


Contine blat vanilat, crema de branza cu ciocolata alba si visine.


5,5kg

duminică, 26 ianuarie 2014

Tort Cosmetice


Contine blat vanilat, mousse de ciocolata alba si mousse de ciocolata cu 60% cacao.



La multi ani, Alina!

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de vin

Am folosit:
4 felii pulpa porc
2 linguri ulei
1 cubulet unt
1 ceapa
2 catei de usturoi
400g ciuperci
100ml vin alb
2-3 linguri smantana
1lingura amidon sau faina
sare, piper
patrunjel verde

Am batut carnea ca pt snitele, am condimentat-o si am lasat-o la rece. Am prajit feliile de carne in ulei amestecat cu unt, apoi le-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas, am adaugat ceapa tocata, usturoiul, ciupercile taiate si le-am lasat putin la dinstuit. Am adaugat carnea, vinul, am condimentat si am lasat sa fiarba aproximativ 30 min. Separat am amestecat smantana cu amidon si putina apa si am turnat peste carne, am amestecat bine, la sfarsit am adaugat patrunjelul tocat marunt.
Noi am servit alaturi de orez cu legume.

vineri, 17 ianuarie 2014

Platou cu saratele 2


Saleuri cu vin alb
Fursecuri cu cascaval
Covrigei cu branza

Langosi cu branza si marar

Am folosit:
500g faina
300ml apa calduta
25g drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1ou

branza sarata
1 legatura marar

Pt aluat, am dizolvat drojdia in putina apa calda, am adaugat zahar si 2 linguri faina si am amestecat. Am lasat la dospit 15 minute, apoi am adaugat restul ingredientelor si am framantat un aluat pe care l-am lasat 30minute la crescut.
Am intins bucati de aluat, pe masa unsa cu ulei, am adaugat branza si marar, am pliat foaia si am lipit-o pe margini.

Am prajit langosii in ulei inchis pana s-au rumenit pe ambele parti.


Noi i-am servit cu smantana. Sectiune:

marți, 14 ianuarie 2014

Tort Inima cu porumbei


Tortul contine blat vanilat, mousse de ciocolata si mousse de vanilie.


duminică, 12 ianuarie 2014

Tort de ciocolata


Tortul contine blat cu ciocolata, crema de ciocolata cu visine si nuca.



duminică, 5 ianuarie 2014

Tort Need for Speed


Acesta este tortul lui Stefan de anul acesta, si-a dorit o masina BMW din jocul Need for Speed, obligatoriu albastra si copaci si pod si sosea si...
Contine blat vanilat insiropat, mousse de ciocolata cu bucati de ananas si crema de iaurt cu ananas.


La multi ani, puiul meu!

vineri, 3 ianuarie 2014

Foi cu mac si lamaie

Am folosit:
Pt foi
1 ou
150g zahar
160g unt sau untura
200ml lapte
500g faina
1 praf de copt
coaja de lamaie
100g mac
Pt crema
3 galbenusuri
1 lingura amidon
250ml lapte
200g zahar
2-3 linguri zeama de lamaie
300ml frisca lichida
10g gelatina hidratata in 2-3 linguri apa
Pt glazura
1 albus
150g zahar pudra
1 lingura zeama de lamaie

Pt foi, am amestecat oul cu zahar, am adaugat untul moale, laptele, apoi faina amestecata cu praf de copt si coaja rasa de lamaie. Am impartit aluatul 2, intr-o parte am pus macul si am framantat din nou. Am impartit fiecare bucata in 2, au rezultat 2 foi cu mac si 2 foi simple. Le-am copt pe dosul tavii aproximativ 10 minute, pana s-au rumenit.

Pt crema am amestecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele. Am fiert compozitia pana s-a ingrosat putin. Am lasat-o la racit, apoi am adaugat zeama de lamaie dupa gust, gelatina topita si frisca batuta. Am pus crema intre foi si am lasat prajitura la rece.


Pt glazura, am batut albusul spuma, am adaugat zaharul cate putin si zeama de lamaie. Dupa ce am portionat prajitura, am turnat deasupra glazura de albus.

miercuri, 1 ianuarie 2014

Tort Toffiffe 2


Un tort deosebit ce contine crema caramel cu arahide si crema de branza, intre doua straturi de ciocolata...

Prajitura Fagaras

Incep anul 2014 cu o prajitura aromata cu rom, ciocolata si stafide. 
Am folosit:
Pt foi:
1ou
150g zahar
150ml lapte
150ml ulei
500g faina
1/2 praf de copt
Pt crema:
250g zahar
2 linguri cacao
2 linguri faina
300ml lapte
300ml frisca lichida
rom dupa gust (3-4 linguri sau esenta)
100g stafide
10g gelatina hidratata in 3-4 linguri apa
Pt glazura:
100g ciocolata cu lapte
50ml frisca lichida

Pt foi, am batut ou cu zahar, am adaugat uleiul, laptele si faina cernuta amestecata cu praful de copt. Am impartit aluatul in 4 si am copt 4 foi pe dosul tavii unse cu pasta pt uns tavile.


Pt crema am amestecat zaharul cu cacao si faina, am adaugat laptele cate putin amestecand, am pus compozitia pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Am lasat-o la racit, apoi am amestecat-o cu rom, frisca batuta, gelatina topita si stafidele pe care le-am tinut peste noapte in rom. 


Am umplut foile cu crema si le-am lasat peste noapte la rece. 


Pentru glazura am topit ciocolata bucati impreuna cu frisca lichida ( la microunde) am turnat-o peste prajitura, am dat din nou la rece pana s-a intarit, apoi am portionat.