sâmbătă, 19 decembrie 2015
Sos pt pizza
Am folosit:
3 kg rosii
3 kg ardei kapia
2 cepe mari
1 capatana usturoi
cimbru
100ml otet
100g zahar
sare
optional ardei iute
Intr-o cratita am taiat rosiile, ardeii i-am curatat si-am taiat felii, am adaugat ceapa taiata in bucati mari si usturoiul. Am pus pe foc mic aproximativ o ora, amestecand din cand in cand, apoi am dat compozitia prin sita. A rezultat un sos pe care l-am condimentat dupa gust cu sare, zahar si otet. Am adaugat cateva crengute de cimbru si am lasat sa fiarba pana scade la consistenta dorita.
Se poate pastra peste iarna.
Etichete:
Conserve pt iarna
marți, 15 decembrie 2015
Prajitura cu ness
Am folosit:
Blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri ulei
10 linguri zahar
6 linguri nuca macinata
4 linguri faina
1/2 praf de copt
Crema:
3 galbenusuri
200g zahar
150ml lapte
2 lingurite ness
300g frisca
1 lingurita gelatina hidratata
Pt blat, am separat ouale, am batut albusurile impreuna cu apa si un praf sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu ulei, faina, praful de copt si nuca. Am amestecat usor si am impratit compozitia in 3. Am copt 3 foi pe hartie de copt.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si am fiert pe foc mic pana s-a legat usor. Am adaugat nesul si am racit crema. Rece am amestecat-o cu frisca si gelatina topita.
Blat:
6 oua
6 linguri apa
6 linguri ulei
10 linguri zahar
6 linguri nuca macinata
4 linguri faina
1/2 praf de copt
Crema:
3 galbenusuri
200g zahar
150ml lapte
2 lingurite ness
300g frisca
1 lingurita gelatina hidratata
Pt blat, am separat ouale, am batut albusurile impreuna cu apa si un praf sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu ulei, faina, praful de copt si nuca. Am amestecat usor si am impratit compozitia in 3. Am copt 3 foi pe hartie de copt.
Pt crema, am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat laptele si am fiert pe foc mic pana s-a legat usor. Am adaugat nesul si am racit crema. Rece am amestecat-o cu frisca si gelatina topita.
Etichete:
Prajituri
sâmbătă, 12 decembrie 2015
Pui Crispy
Am folosit:
600g carne de pui (piept, pulpe)
200ml lapte
300g fulgi de porumb
sare, piper
1 lingurita boia dulce
Am taiat bucati pieptul de pui si pulpele in fasii subtiri. Le-am pus intr-un bol si am adaugat laptele. Am lasat 1 ora la marinat.
Intre timp am macinat fulgii de porumb, am adaugat sare, piper si boia.
Am scos bucatile de pui din lapte si le-am dat prin amestecul de fulgi. Am pus carnea pe hartie de copt si am dat-o la cuptor pt 25 minute.
Etichete:
Mancaruri diverse
miercuri, 9 decembrie 2015
Visinata
Am folosit:
2 kg visine
1 kg zahar
500ml alcool
optional arome
Am pus visinele spalate, impreuna cu zaharul intr-un borcan, alternand un strat de visine, unul de zahar. Le-am lasat 10 zile la macerat, amestecand din cand in cand, apoi am adaugat alcoolul. Am amestecat si am lasat visinata la rece 2 saptamani, apoi se poate consuma.
Perfecta pt Sarbatori!
2 kg visine
1 kg zahar
500ml alcool
optional arome
Am pus visinele spalate, impreuna cu zaharul intr-un borcan, alternand un strat de visine, unul de zahar. Le-am lasat 10 zile la macerat, amestecand din cand in cand, apoi am adaugat alcoolul. Am amestecat si am lasat visinata la rece 2 saptamani, apoi se poate consuma.
Perfecta pt Sarbatori!
Etichete:
Bauturi
sâmbătă, 5 decembrie 2015
Prajitura cu visine si iaurt
Am folosit:
Pt blat:
3 oua
3 linguri apa rece
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Pt crema de vanilie
2 oua
200g zahar
vanilie
200g frisca
1 lingurita gelatina hidratata
Pt crema de iaurt:
1 iaurt de visine mic
200g frisca
1 lingurita gelatina hidratata
150g visine fara samburi
Jeleu
300g visine
150g zahar
1lingura amidon
suc de visine pt insiropat
frisca
visine
ciocolata pt decor
Am facut un blat din 3 oua, pe care l-am copt intr-o tava ca de chec. L-am taiat in 2.
Pt crema de vanilie, am fiert ouale cu zahar si vanilie pe abur, pana s-au ingrosat putin. Rece am amestecat cu frisca si gelatina topita.
Pt crema de iaurt am amestecat iaurtul cu visine, frisca batuta si gelatina hidratata.
Pt jeleu, am fiert visinele cu zahar, am adaugat amidonul desfacut intr-o lingura de apa si am amestecat pana s-a ingosat. Am lasat la racit.
Asamblare: blat insiropat, cema de vanilie, crema de iaurt, al doilea blat insiropat, jeleu, frisca, ciocolata rasa.
Etichete:
Prajituri
Escalop a la Zingara
Am folosit:
4 felii cotlet de porc
1 ceapa
2 catei usturoi
1 morcov
250g ciuperci
200g sunca de porc
150ml vin alb
sare, piper
patrunjel verde
ulei
Am inceput cu cotletul de porc pe care l-am prajit in putin ulei. In uleiul ramas, am adaugat ceapa tocata, apoi usturoiul, morcovul ras, am lasat la dinstuit putin, apoi am adaugat ciupercile tocate, sunca taiata felii si vinul. Am condimentat si la final, am adaugat canea. Am lasat lasat pe foc pana a scazut. Am asezonat cu patrunjel verde.
Se poate servi cu pireu, orez, cus-cus, etc.
Etichete:
Mancaruri diverse
joi, 3 decembrie 2015
Abonați-vă la:
Postări (Atom)