M-am inspirat de la D-na Laura Laurentiu, reteta aici.
Am folosit:
30g drojdie
2 linguri zahar
300ml lapte
200ml apa
1 lingurita sare
800g faina
100ml ulei
Pt deasupra
1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte
3 linguri faina
1 lingurita sare
100 ml apa cat pt un aluat subtire ca de clatite
Pentru aluat am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, am adaugat zaharul si 2 linguri faina si am lasat la dospit 15 min. Am adaugat restul de lapte, apa, sarea, uleiul si faina cernuta si am framantat un aluat pe care l-am lasat sa se odihneasca 30 minute.
Am impartit aluatul in 2, apoi fiecare bucata in 2,tot asa pana am obtinut 16 bucati.
Am rulat fiecare bucata pe masa unsa cu ulei, pana am format un snur lung pe care l-am indoit formand covrigul.
Am pus covrigii pe hartie de copt, i-am uns cu galbenusul amestecat cu lapte si i-am copt 10-12 minute, la 240grade pana s-au rumenit usor. Am scos tava si am stropit covrigii cu amestecul de faina, apa si sare. I-am bagat din nou la copt 3-4 minute.
Sunt foarte gustosi calzi sau reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu