duminică, 4 februarie 2018
Sushi
Pentru 40 bucati am folosit:
5 foi nori
250g orez cu bob rotund
aproximativ 500ml apa
4 linguri otet de orez
1 lingura zahar
putina sare
1 lingura ulei de masline
castravete
avocado
somon file
1/2 piept de pui
1/2 ardei rosu
optional wasabi, seminte de in, susan prajit
Pt orez am spalat bine orezul in mai multe ape, pana acesta a ramas limpede. Am pus alta apa deasupra cat sa acopere orezul cu un deget. Am fiert 12 minute acoperit, apoi l-am lasat inca 15 minute acoperit sa se odihneasca. Separat am incalzit otetul impreuna cu zaharul, sarea, pana s-a topit zaharul. Am adaugat uleiul de masline. Am amestecat intr-un castron de sticla orezul impreuna cu amestecul de otet si am lasat la racit.
Intre timp am taiat fasii pieptul de pui si l-am tras in tigaie cu putin ulei.
Am taiat fasii legumele si somonul.
Pe un covoras de bambus, invelit in folie, am pus o foaie nori apoi am intins 1 mana de orez cu degetele inmuiate in apa, lasand o margine de 1cm neacoperita. Deasupra am pus putin wasabi si fasii de legume si somon.
Am rulat strans cu ajutorul covorasului. Am taiat cu un cutit foarte bine ascutit. Am sters cutitul dupa fiecare taiere cu un prosop ud.
Pentru sushi cu pui, dupa ce am pus orezul am presarat seminte de in sau susan, am intors foaia cu orezul in jos si am pus fasiile de pui si legume direct pe foaia nori. Am rulat tot cu ajutorul covorasului de bambus.
Noi am servit cu wasabi, sos de soia si sos Sweet chili (un sos dulce-picant).
Etichete:
Bucatarie internationala
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu