Ingrediente:
Pt aluat
20g drojdie
150ml lapte cald
100g zahar
2 oua
100g margarina topita
450g faina
vanilie
coaja rasa de lamaie
Pt umplutura
200g nuca macinata
150g margarina moale
80g zahar
vanilie
Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte, am adaugat o lingurita de zahar si putina faina si am lasat la dospit 15 min. Am adaugat restul de zahar, cele 2 oua, margarina topita (dar nu fierbinte) faina cernuta si aromele.
Pt umplutura am amestecat margarina moale cu zahar, vanilie si nuca.
Am impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi. Le-am uns cu amestecul de nuca si am rulat strans.
Am taiat melcii cu o sfoara si i-am pus pe hartie de copt. I-am copt 25min pana s-au rumenit usor.
vineri, 25 noiembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte bun si arata foarte bine, noi i spunem cuib de viespe. Pup!
RăspundețiȘtergereCe-as papa si eu unul, chiar daca ora e cam tirzie... Dar sustra unul pentru miine dimineata, mai ales ca-i cu nuca... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereVa multumesc dragelor!
RăspundețiȘtergere* Daniela cu mare placere te-as invita la un melc cu nuca!
Si eu va pup!
Deliciosi "melci" care merg tare bine dupa friptura de mai jos iar prajiturelele arata delicios. Multumim pentru retete si sincere felicitari.
RăspundețiȘtergere