miercuri, 18 august 2010
Tort "Inima de Tiramisu"
Am revenit cu forte noi, cu un tort Tiramisu.
Blat negresa taiat in 2
Crema Tiramisu varianta a doua, varianta 1 aici:
4 oua intregi
5 linguri mari zahar
2 lingurite gelatina granule
30ml apa
250g mascarpone sau uneori crema de branza(philadelphia)
200ml frisca lichida
Lichior Amaretto dupa gust
Am batut ouale cu zaharul pe foc mic, pana s-au facut ca o smantana. Am lasat la racit. Gelatina am hidratat-o cu apa, apoi am topit-o la MW. Am adaugat gelatina peste crema de oua, apoi mascarpone, la sfarsit frisca batuta si Amaretto. Am amestecat.
Sirop
200ml cafea tare
2 lingurite zahar
50ml lichior Amaretto ( Multumesc mult Laura!)
Etichete:
Creme,
Torturi,
Torturi aniversare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bine ai revenit din vacanta! Frumos tort!
RăspundețiȘtergereFrumos si gustos.
RăspundețiȘtergereSeara buna!
Multumesc mult pt comentarii, chiar a iesit un tort f gustos!
RăspundețiȘtergere