vineri, 28 ianuarie 2011
Tort "Bust Counter Strike"
Un tort pt un tanar care isi serbeaza majoratul, contine blat negresa si diplomat cu fructe de padure.
Imbracat si decorat cu pasta de zahar.
La multi ani Bogdan!
miercuri, 26 ianuarie 2011
Tort galben cu orhidee si trandafiri
vineri, 21 ianuarie 2011
Tort Thomas2
miercuri, 19 ianuarie 2011
Oua umplute
Am vazut o multime de variante de oua umplute, pun si varianta mea.
Ingrediente:
10 oua fierte tari
1 cutie mica pateu de ficat
2-3 linguri maioneza
sare
piper
Am taiat ouale in jumatati. Am scos galbenusurile si le-am pus separat intr-un castron.
Peste galbenusuri am adaugat pateul, sare, piper si maioneza, apoi am pasat totul. A rezultat o crema fina cu care am umplut jumatatile de albus.
Ingrediente:
10 oua fierte tari
1 cutie mica pateu de ficat
2-3 linguri maioneza
sare
piper
Am taiat ouale in jumatati. Am scos galbenusurile si le-am pus separat intr-un castron.
Peste galbenusuri am adaugat pateul, sare, piper si maioneza, apoi am pasat totul. A rezultat o crema fina cu care am umplut jumatatile de albus.
miercuri, 12 ianuarie 2011
Grisine
Pt acesta reteta m-am ispirat de aici, cu cateva modificari.
Ingrediente folosite de mine:
200ml apa calduta
25g drojdie
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
1 ou
200g telemea rasa fin
1 lingura unt
aproximativ 600g faina
Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am adaugat zaharul si putina faina, apoi am lasat la dospit. Am adaugat restul ingredientelor si faina cernuta si am framantat un aluat.
Am intins aluatul, apoi l-am taiat fasii lungi pe care le-am rasucit. Le-am pus in tava pe hartie de copt.
...si le-am copt 10-15 min pana s-au rumenit.
Ingrediente folosite de mine:
200ml apa calduta
25g drojdie
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
1 ou
200g telemea rasa fin
1 lingura unt
aproximativ 600g faina
Drojdia am dizolvat-o in apa calduta, am adaugat zaharul si putina faina, apoi am lasat la dospit. Am adaugat restul ingredientelor si faina cernuta si am framantat un aluat.
Am intins aluatul, apoi l-am taiat fasii lungi pe care le-am rasucit. Le-am pus in tava pe hartie de copt.
...si le-am copt 10-15 min pana s-au rumenit.
miercuri, 5 ianuarie 2011
Tort Stefan3
Astazi puiul meu implineste 3 anisori, i-am pregatit un tort cu prietenii lui din Sesame Street.
Contine blat alb, crema tiramisu si crema cu iaurt de fructe
Micul pofticios, fericit ca are "tot cu Elmo, Eni si Gove"
luni, 3 ianuarie 2011
Focaccia umpluta
M-am inspirat de la Maya, reteta originala aici.
Multumesc Maya, a fost delicioasa!
Ingrediente folosite de mine:
400ml apa calduta
20g drojdie
500g faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
sunca
telemea rasa sau cascaval
rosii
cimbru
patrunjel verde
Pt aluat am amestecat drojdia cu zahar si 2 linguri faina, am adaugat putina apa calduta si am lasat 15 min sa se activeze. Am adaugat sarea, faina si restul de apa.
Am framantat un aluat moale si putin lipicios, dar care se poate manevra cu mana unsa cu putin ulei. L-am lasat la dospit aproximativ 30 min, pana si-a dublat volumul.
Am uns o tava cu ulei de masline, apoi am intins 1/2 din aluat, ajutandu-ma tot de ulei.
Am presarat sunca taiata cubulete, branza rasa, rosii si ceva frunze de patrunjel tocate.
Am intins desupra cealalta jumatate de aluat, peste care am pus ulei de masline, felii de rosii, cimbru, patrunjel tocat, am presarat putina sare mare. Am copt 40 min pana s-a rumenit.
Sectiune calda:
Alta focaccia cu ardei, sunca, cascaval:
Multumesc Maya, a fost delicioasa!
Ingrediente folosite de mine:
400ml apa calduta
20g drojdie
500g faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
sunca
telemea rasa sau cascaval
rosii
cimbru
patrunjel verde
Pt aluat am amestecat drojdia cu zahar si 2 linguri faina, am adaugat putina apa calduta si am lasat 15 min sa se activeze. Am adaugat sarea, faina si restul de apa.
Am framantat un aluat moale si putin lipicios, dar care se poate manevra cu mana unsa cu putin ulei. L-am lasat la dospit aproximativ 30 min, pana si-a dublat volumul.
Am uns o tava cu ulei de masline, apoi am intins 1/2 din aluat, ajutandu-ma tot de ulei.
Am presarat sunca taiata cubulete, branza rasa, rosii si ceva frunze de patrunjel tocate.
Am intins desupra cealalta jumatate de aluat, peste care am pus ulei de masline, felii de rosii, cimbru, patrunjel tocat, am presarat putina sare mare. Am copt 40 min pana s-a rumenit.
Sectiune calda:
Alta focaccia cu ardei, sunca, cascaval:
duminică, 2 ianuarie 2011
Tort aperitiv
Ingrediente:
4 lipii reteta aici
2 pulpe de pui fierte
300g ciuperci
1 ceapa
200g branzeturi rase
3-4 linguri maioneza
1 gogosar murat pt ornat
frunze de patrunjel
Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei. Am adaugat ciupercile fierte, condimente si le-am lasat 15 min la dinstuit, apoi le-am pasat. Am uns prima lipie cu putina maioneza si am pus ciupercile.
Am pus a doua lipie unsa cu maioneza, peste care am presarat bucatele de carne de pui, fiarta.
Am pus a treia lipie, unsa cu maioneza peste care am presarat cas amestecat cu cascaval. Ultima lipie am ornat-o dupa preferinte.
Sectiune:
4 lipii reteta aici
2 pulpe de pui fierte
300g ciuperci
1 ceapa
200g branzeturi rase
3-4 linguri maioneza
1 gogosar murat pt ornat
frunze de patrunjel
Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei. Am adaugat ciupercile fierte, condimente si le-am lasat 15 min la dinstuit, apoi le-am pasat. Am uns prima lipie cu putina maioneza si am pus ciupercile.
Am pus a doua lipie unsa cu maioneza, peste care am presarat bucatele de carne de pui, fiarta.
Am pus a treia lipie, unsa cu maioneza peste care am presarat cas amestecat cu cascaval. Ultima lipie am ornat-o dupa preferinte.
Sectiune: