duminică, 21 martie 2010

Bagels-covrigi opariti



De mult caut reteta de covrigi "ca la Mangalia" in sfarsit am dat de o reteta apropiata mult de original, asa ca am pus-o in practica.
Ingrediente:
600g faina
7 grame drojdie uscata sau 20g drojdie proaspata
300ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingura mare cu miere
mac, susan, chimion, sare pt desupra

Am dizolvat drojdia in apa, am adaugat celelalte ingrediente si am framantat un aluat moale, care se lasa 1 ora la dospit.



Se imparte aluatul in bucati de 50-55 g, eu mai putin de 35-40g. Mi-au iesit 16 bucati. Am modelat baghete, apoi le-am unit capetele.



Intre timp am pus intr-o cratita inalta cam 2 l de apa impreuna cu 2 linguri miere la fiert. Cand a inceput sa fiarba apa, am pus cate 2-3 covrigi in apa si i-am lasat cam 1 minut. I-am scos si i-am lasat putin sa se scurga.



I-am pus in tava unsa cu ulei, i-am pudrat cu mac si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit putin.



Sunt foarte fragezi, moi in interior si crocanti la exterior.

4 comentarii:

  1. Daca doresti iti mai pot da eu cateva retete de covrigi (Buzau, Brasov, Constanta). Eu vand utilajele pe care se fac covrigii si am ceva retete de la clienti. Scuza-mi completarile, dar in reteta este si ulei, iar secretul luciului caracteristic ti-l pot spune, daca vrei...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as fi interesat de reteta pt. covrigi. As vrea cea pt. covrigii în forma de opt, crocanti pe dinafara si pufosi pe dinauntru, asa numitii Covrigi brasoveni.
      Daca se întâmpla sa citesti acest comentariu ma poti contacta la:
      https://www.facebook.com/Sergiu27
      romulusroman@yahoo.es

      Ștergere
  2. Doua premii te asteapta la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uffff...chiar ieri am văzut cum se fac exact aceşti "begălşi". E musai să aibă puţintică grăsime (la americani e vorba chiar de untură...foarte fină) şi trebuie frământat aluatul ceva mai mult.
    E frumos blogul tău...şi plin de zahăr!
    Spor la treabă!

    RăspundețiȘtergere