duminică, 27 mai 2012

Prajitura Kinder Pingui

 Inspirata din prajitura Kinder Pingui a Laurei Laurentiu. Eu am adus cateva modificari.
Blat:
5 oua
150g zahar
50g miere
100ml ulei
200ml lapte
5 linguri faina
5 linguri pesmet sau gris
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Crema:
500g frisca
100g miere
2 plicuri zahar vanilat sau esenta
150g lapte condensat
10g gelatina
Glazura 1:
100g ciocolata
2 linguri ulei
Glazura 2:
200g ciocolata
70ml frisca

Pt blat am batut galbenusurile cu zahar si pana s-au albit, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele si mierea.
Separat am amestecat faina cu pesmetul, cacao si praf de copt. Am amestecat galbenusurile cu amestecul de faina, apoi am adaugat albusurile batute spuma.
 Pt  crema am batut frisca, am adaugat mierea, vanilie, laptele condensat si gelatina hidratata si topita la Mw.
 Asamblare: blat, 1/2 crema, glazura 1,1/2 crema, blat , glazura 2

3 comentarii: