duminică, 18 noiembrie 2012

Prajitura Lamaita

O prajitura dulce-arisoara si foarte aromata...
Am folosit:
Pt foi:
150ml ulei
150ml lapte
100g zahar
2 oua
600g faina
1 praf de copt
coaja de lamaie
Pt crema:
300ml lapte
3 linguri amidon
200g zahar
200g unt
1 lamaie (suc si coaja)
zahar pudra pt deasupra

Pt foi am batut ouale cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Am framantat un aluat pe care l-a impartit in 4.
Am intins 4 foi pe care le-am copt pe dosul unei tavi, aproximativ 5 minute in cuptorul incins. Foile trebuie sa ramana albe.
Pt crema am amestecat amidonul cu zahar si lapte, am pus pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Am amestecat crema racita cu zeama si coaja de lamaie (dupa gust) apoi cu untul spumat.
Am pus crema intre foi si am dat prajitura la rece peste noapte.

3 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta Livia, este bine venita pentru sarbatori! Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa fie o bunatate...la cum arata as da deoparte orice cura de slabire numai sa pap asa ceva bun!

    RăspundețiȘtergere