vineri, 14 februarie 2014

Prajitura Valentin, cu dragoste...


Idee preluata de pe net, reteta imi apartine.
Am folosit:
Pt blat
4 oua
4 linguri apa
4 linguri ulei
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
Pt blatul rosu
2 oua
3 linguri apa
3 linguri ulei
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit colorant praf rosu
Pt crema:
2 oua
150g zahar
1 ciocolata alba
200ml lapte
1 lingurita amidon
10g gelatina hidratata
250ml frisca lichida
Pt glazura
300g capsuni
100ml apa
1 plic tort gele
50g ciocolata alba
1 lingurita ulei

Pt blat:
Am separat ouale, albusurile impreuna cu apa si un strop sare, le-am batut spuma. Am adaugat zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu ulei si faina cernuta, amestecata cu praf de copt si cacao. Am turnat aluatul in tava pe hartie de copt. L-am copt 20 minute pana s-a rumenit.
Pt blatul rosu, am batut ouale intregi cu zahar, am adaugat apa, uleiul si faina amestecata cu praf de copt. Am amestecat, am adaugat colorantul rosu. Am turnat compozitia in 2 cani, unse cu ulei. Am bagat aluatul in microunde si l-am copt 7 minute la putere maxima. Dupa ce s-a racit, am scos aluatul din cani...


... l-am taiat in sferturi, rezultand 4 triunghiuri, iar fiecare triunghi l-am crestat in partea inferioara.


Pt crema, am batut ouale cu zahar, am adaugat amidonul si laptele, am fiert crema pana s-a ingrosat putin. Am adaugat ciocolata rupta bucati si am amestecat pana aceasta s-a topit. Am lasat la racit. Am adaugat gelatina, si frisca batuta.
Am taiat blatul cu cacao in 2, am pus putina crema, bucatile de blat rosu, apoi iar crema si al doilea blat cu cacao.


Pt glazura, am fiert capsunele cu zahar, apoi le-am pasat. Am amestecat plicul de gelatina cu apa si l-am adaugat peste capsuni, fierbinte am turnat peste prajitura. Desupra am facut dungi de ciocolata alba topita cu ulei, la MW.


2 comentarii: