luni, 29 iulie 2019

Prajitura 4x4


Pentru blat:
6 albusuri
6 linguri apa
10 linguri zahar
8 linguri faina cernuta
50g cacao
50g fulgi cocos
50g nuca macinata
50g mac

Crema
6 galbenusuri
200g zahar
200ml lapte
1 lingura amidon
vanilie
300g smantana pentru frisca
10g gelatina hidratata

Glazura
100g ciocolata
100ml smantana pentru frisca

Am batut albusurile cu apa si zahar, am adaugat faina si am amestecat usor. Am impartit aluatul in 4 boluri, in fiecare bol am pus cat 50g din celelalte ingrediente. Am amestecat si am copt foi separate cu fiecare compozitie.
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele. Am fiert pe foc mic pana s-a ingrosat putin, am adaugat vanilia si am lasat la racit. In crema rece am adaugat frisca batuta si gelatina topita.
Pentru glazura am topit cicolata impreuna cu frisca si am turnat deasupra peste prajitura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu