luni, 3 mai 2021

Foi albe cu mac si fructe de padure


 Pentru foi:

150g faina

70g zahar

20g mac

170ml lapte

4 albusuri

80g zahar pt albusuri

1 praf sare

5g praf de copt

Pt crema

400g fructe de padure congelate

100g zahar

150g iaurt de fructe de padure

300ml smantana pt frisca batuta

50g zahar pudra

10g gelatina hidratata cu putina apa


Pentru foi am amestecat faina cu zahar, mac, praf de copt si lapte. Separat albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am batut pana s-a facut o spuma tare si lucioasa. Am amestecat usor cele doua compozitii.

Am impartit compozitia in 3 si am copt 3 foi pe hartie de copt. 

Pentru crema am pus fructele inghetate, impreuna cu zaharul la fiert pana s-au legat ca un sirop, apoi le-am strecurat de seminte. 

Am batut smantana, am adaugat zaharul pudra, iaurtul si fructele, am amestecat usor, la sfarsit am pus gelatina topita la microunde. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu