sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ciocolata de casa - Baton

O reteta simpla pe care o am de vre-o 20 ani, una dintre primele retete facute de mine...
Am folosit:
700g zahar
160ml apa
100g unt sau margarina
500g lapte praf
3 linguri cacao
nuci, stafide, alune(optional)

Am pus zaharul si apa la fiert, pe foc mic, aproximativ 5-7 minute pana se leaga un sirop ca pt dulceata, apoi am adaugat untul si am fiert pana acesta s-a topit, inca 1-2 minute.
Pana a fiert zaharul am cernut laptele praf si cacaoa intr-un vas, apoi le-am adaugat peste siropul fierbinte, am amestecat rapid si am turnat compozitia intr-o tava unsa sau cu folie alimentara.

 Eu am pus pe jumatate din compozitie nuci si stafide.

Am dat la rece pana s-a intarit, reteta spune minim 3 ore. Se serveste cu mare pofta!

2 comentarii: