marți, 29 octombrie 2013

Prajitura Luca


O prajitura cu arome delicate de cafea si portocala, merge foarte bine langa cafeaua de dimineata... prietenii stiu de ce!
Am folosit:
Pt blat:
4 oua
150g zahar
120ml ulei
100ml apa
1 lingura cacao
200g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura ness
Pt crema
200ml cafea tare
150g zahar
100ml lapte
3 galbenusuri
1 lingura amidon
250ml frisca
10g gelatina hidratata
Pt glazura:
600ml suc de portocale
2 plicuri budinca vanilie

biscuiti de vanilie
cafea indulcita

Pt blat am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat uleiul cate putin, apa, faina amestecata cu praful de copt, cacao si ness. Am batut albusurile spuma si le-am adaugat la compozitie.
Pt crema, am batut galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul, cafeaua si laptele. Am pus cerma pe foc mic pana s-a ingrosat putin. Rece am amestecat-o cu frisca batuta si gelatina topita.
Pt glazura am fiert sucul de portocale cu budinca de vanilie. Am lasat sa se racoreasca putin, apoi am turnat-o peste prajitura.


Asamblare:
Blat, crema, biscuiti inmuiati in cafea, glazura.


Se lasa la rece minim 3 ore.


Un comentariu:

  1. livia, e un deliciu prajitura ta. daca vrei, te astept pe forumul inbucatarie.myforum.ro pentru a impartasi cu noi diverse retete si pentru a vedea si retetele noastre.

    RăspundețiȘtergere