sâmbătă, 8 februarie 2014
Melci cu nuca, insiropati
Am folosit:
1/2 aluat de cozonac
200g unt
200g nuca macinata
100g stafide inmuiate in rom
100g zahar
2 pliculete zahar vanilat
500ml lapte indulcit, cald
Am pregatit aluatul de cozonac, reteta aici . Am lasat aluatul la crescut 1 ora.
Intre timp am frecat untul cu zahar, am adaugat nuca, zaharul vanilat si stafidele scurse. Am amestecat. Am intins o foaie cu mana unsa cu ulei, am intins crema si am rulat. Aluatul fiind mai moale m-am ajutat de ulei. Am taiat melcii.
I-am pus pe hartie de copt si i-am dat la cuptor pt 20 minute pana s-au rumenit usor.
Am scos tava din cuptor am turnat laptele peste melci si i-am dat din nou la cuptor pt 5 minute.
Sunt foarte moi si aromati.
Etichete:
Aluaturi dulci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Te invit la concursul organizat pe blogul meu http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/concurs-forme-torturi.html
RăspundețiȘtergerePupici!