vineri, 21 noiembrie 2014

Baigli

Pt 4 cozonacei am folosit:
700g faina
200g unt
25g drojdie
100g zahar
3 galbenusuri
150ml lapte
2-3 linguri smantana
coaja de lamaie
vanilie
Pt umplutura:
150g mac
200g nuca
4 albusuri
200g zahar

1 galbenus
putin lapte

Am incalzit laptele cu zahar si arome. Am amestecat drojdia cu putina faina si lapte caldut, am lasat la dospit 15 minute. Dupa ce a crescut, am adaugat restul de lapte, untul moale, galbenusurile amestecate cu putina sare, smantana si faina cernuta. Am framantat un aluat moale, pe care l-am lasat la crescut 30 minute.


Intre timp am macinat nuca si macul. Am batut cele 4 albusuri apoi am adaugat zaharul. Am impartit spuma in 2, jumatate pt umplutura de nuca, jumatate pt umplutura de mac.


Am impartit aluatul in 4, am intins fiecare bucata de aluat si am pus 1/2 din umplutura.


Am rulat si am pus rulourile in tava pe hartie de copt.


Am uns fiecare baigli cu galbenus amestecat cu putin lapte, deasupra am presart zahar tos. I-am dat la cuptor 20 minute la 180grade, pana s-au rumenit frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu