miercuri, 15 mai 2019

Prajitura Cherry


Am folosit:
Pt blat
5 albusuri
5 linguri apa
8 linguri zaha
210g faina+ 60g faina
1lingurita praf de copt
150ml lapte
100ml ulei

Pt crema
1 borcan mare dulceata de cirese
200g ciocolata alba
200ml smantana pt frisca lichida
200ml smantana pt frisca batuta
200ml iaurt gras sau smantana
5 g gelatina hidratata cu 2 linguri apa

Pt glazura
100g ciocolata alba
80ml frisca lichida

Pt blat am batut albusurile impreuna cu apa si zahar. Separat am amestecat laptele cu ulei si am adaugat 210g faina cernuta, apoi am adaugat albusurile batute si am amestecat usor. La final am adaugat restul de 60g faina. Am copt blatul la 180 grade timp de 30 min, dupa ce s-a racit l-am taiat in 3 foi.
Pt crema am topit ciocolata in frisca lichida fierbinte. Am lasat la racit. Separat am batut restul de frisca, am adaugat iaurtul si ciocolata topita, am amestecat, iar la final am adaugat gelatina hidratata si topita.
Pentru glazura am topit ciocolata impreuna cu frisca, calduta am turnat-o peste prajitura.
Asamblare: fiecare foaie de blat am uns-o cu dulceata de cirese si am acoperit cu crema, foaie, dulceata, crema, foaie, glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu