luni, 8 februarie 2010
Gomboti sau galuste cu prune
Ingrediente:
pt aluat
350g cartofi
1 ou
1 lingura zahar
1 lingurita sare
400g faina alba cernuta
Pt umplutura:
prune eu am folosit din compot
scortisoara
Pt pesmet:
200g gris
2 linguri ulei
zahar dupa gust
scortisoara
Am fiert cartofii in coaja, apoi i-am curatat si i-am pasat. Am adaugat restul ingredientelor si am facut un aluat moale, dar nelipicios.
Am intins o foaie pe masa infainata. Am taiat patratele si am pus cate o pruna fara sambure.
Am format gombotii.
Am pus intr-o cratita apa la fiert , pana a fiert apa, am pregatit pesmetul.
Am prajit grisul in cele 2 linguri ulei pana s-a rumenit putin. Am lasat la racit si am adaugat zahar si scortisoara.
Am fiert gombotii 15 minute, pana s-au ridicat deasupra apei, apoi i-am dat prin amestecul de gris cu zahar.
Etichete:
Aluaturi dulci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte ,foarte bune..........eu mai folosesc ,pe timp de iarna, de la congelator.
RăspundețiȘtergereSeara buna!
Ma topesc dupa galuste. Am facut o data, dar mi-am blestemat zilele....macar am descoperit greseala, dar nu stiu cind voi avea curaj sa fac iar. cccris.blogspot.com
RăspundețiȘtergeremmmmmmmmmmmm ce-mi plac gombotii astia :)
RăspundețiȘtergeresunt buni facuti nu cu prune din compot, ci cu prune proaspete ...dar fiind iarna merge si asa;)
sunt prunele alea speciale ptr gomboti din astia, prune ce se folosesc si la silvoit (un fel de gem - foarte tare)