marți, 28 februarie 2012

Gris cu lapte

Un dulce al copilariei, poate fi o idee pt masa de seara sau doar un desert care merge bine la orice ora!
Am folosit:
400ml lapte
4 linguri gris
100g zahar
vanilie
Pt sos:
100g zahar
50ml frisca lichida

Am fiert laptele cu zahar, vanilie si gris cateva minute. Am pus in forme si am lasat la racit. Pt sirop am caramelizat zaharul, apoi am adaugat frisca fierbinte, am lasat pe foc cateva minute pana s-a topit zaharul.

7 comentarii:

  1. Un desert super bun,in copilarie imi placea tare mult,dar nici acum nu refuz o asa bunatate.Pupici!
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar Livia un dulce al copilariei, foarte bun cu mai multe combinatii! Delicios desert, prezentarea de nota 10!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca va place! Si mancaciosilor mei le place tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh, mi-ai adus aminte de vremurile copilariei! Era desertul meu preferat!! Excelent!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne... ce bine arata. Nimic nu-mi aminteste mai bine de copilarie, decit grisul si orezul cu lapte. Oricite delicatese am face noi, aceasta imagine m-a facu sa "balesc" tot. O primavara superba, iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat! Multumesc mult, o primavara minunata si voua!

      Ștergere