vineri, 2 martie 2012

Churros - gogosi mexicane

Aceste gogosele imi amintesc mereu de vacantele la malul marii, unde se gasesc churros, servite in "sombrero" frumos colorate din carton, alaturi de sosuri diverse...pana la vara mai e ceva timp, dar putem servi churros si acasa!
Pt reteta m-am inspirat de pe youtube...
Am folosit:
200ml apa
1 lingura zahar
1 strop sare
100g unt
3 oua
6 linguri cu varf faina
1 lingurita scortisoara
1 vf cutit piper

ulei pt prajit
zahar pudra

Intr-o cratita am pus apa, impreuna cu zaharul, sarea si untul. Am lasat sa dea un clocot si am adaugat toata faina amestecata cu scortisoara si piper. Am amestecat pe foc cateva minute pana s-a legat ca un aluat.

Am lasat la racit putin, apoi am adaugat ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare ou.

Am pus compozitia intr-un posh si am turnat betisoare de aluat direct in tigaia cu ulei incins. I-am prajit bine pe ambele parti, apoi i-am scos pe un servet absorbant si i-am pudrat cu zahar.

Am servit cu sos de ciocolata...deliciosi!

6 comentarii:

  1. Oho,chiar mi-ai adus aminte de mare!Delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uaauu cred ca sunt atat de buuneee,ca de aratat arata taree bineee!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca sunt delicioase!Imi place cum arata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca va plac, intradevar sunt foarte bune! Pupici!

    RăspundețiȘtergere