Am folosit...
Pt aluat:
25g drojdie
250ml lapte
4 linguri zahar
2 linguri unt topit
2 oua
550g faina
vanilie
coaja rasa de portocala
Pt umplutura:
200ml suc de portocale
2 linguri amidon
1 ou
2 linguri zahar
Pt aluat am dizolvat drojdia in putin lapte caldut, am adaugat o lingura de zahar si o lingura de faina si am lasat la dospit aproximativ 15 min, apoi am adaugat restul de lapte, untul topit (dar nu fierbinte), cele doua oua batute putin, zaharul, faina si aromele.
Am framantat un aluat moale si nelipicios, pe care l-am lasat la dospit.
Cat a dospit aluatul, am pregatit umplutura. Am amestecat oul cu amidon, am adaugat sucul de portocala si zaharul. Am pus pe foc mic pana s-a ingrosat, apoi am lasat la racit.
Am intins aluatul intr-o foaie de aproximativ 3 mm, am decupat cerculete. Pe jumatate din cerculete am pus umplutura si am acoperit cu un alt cerculet.
Marginile le-am pensulat cu putina apa sa nu am surprize la prajit.
Am prajit gogosii in ulei incins pe ambele parti, pana s-au rumenit, apoi i-am pudrat cu zahar.
sâmbătă, 10 martie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce fain arata , nu am mai facut de mult gogosi si nu am incercat niciodata sa-i umplu cu ceva .
RăspundețiȘtergereWow...........grozav de bune trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereO primavara cu soare pe cer si in suflet!
Duminica placuta!
Multumesc, ma bucur ca va plac!
RăspundețiȘtergereHmmm ce bine arata nu am mancat gogosi de o gramada de vreme :) am sa iau 2-3 pe dimineata langa o ceasca de ceai! Pupici!
RăspundețiȘtergereAdor portocalele,asa ca servesc si eu o gogosica.Pup!
RăspundețiȘtergereCu astea m-ai dat gata! Toata ziua mi-a stat mintea la ele! Musai sa le fac si eu! Te pup
RăspundețiȘtergere