luni, 24 octombrie 2016

Prajitura Petre Roman


Am folosit:
Pt foi
6 oua
10 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri nuca prajita si macinata
1/2 praf de copt
Pt crema
3 galbenusuri
150g zahar
300ml lapte
1 lingura amidon
250g unt
Pt glazura
3 albusuri
100g zahar
ciocolata razuita

300g zahar pt caramelizat


Am batut albusurile spuma impreuna cu 5 linguri apa, am adaugat zaharul, galbenusurile amestecate cu restul de apa, faina amestecata cu praf de copt si nuca macinata. Am amestecat, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 foi.

Am caramelizat 300g zahar cu o lingura de apa si am turnat caramelul pe 2 din cele 3 foi. Am lasat sa se raceasca complet.


Pt crema am frecat galbenusurile cu zahar, am adaugat amidonul si laptele. Am fiert crema pe foc mic pana s-a ingrosat. Rece am amestecat-o cu untul frecat spuma. 
Pt glazura am batut albusurile cu zahar pe abur aproximativ 10 minute. 
Asamblare foaie cu caramel, crema, foaie cu caramel, crema, foaie fara caramel, glazura, deasupra am ras ciocolata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu