joi, 9 noiembrie 2017

Pui picant cu legume si taitei de orez

Pentu ca ne-am indragostit de bucataria asiatica, inca o varianta de pui cu inspiratie chinezeasca.
Am folosit:
1 piept de pui
sos de soia
1 ardei galben
1 ardei rosu
1 ardei iute
4 catei usturoi
2 cm ghimbir
2 cepe
1 morcov mare
1 fir ceapa verde
putin ulei de susan
sos de rosii
1 lingura miere
sos Tabasco
sos Thai chili (un sos dulce-iute)
taitei de orez

Pentru inceput am taiat puiul fasii si l-am pus la marinat in sos de soia aproximativ 15-20 minute.
Pana s-a marinat puiul am taiat legumele fasii, iar usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul le-am tocat marunt.
In wok am pus putin ulei de susan, am adaugat puiul marinat si l-am calit aproximativ 5 minute. L-am scos pe o farfurie, in sosul ramas am pus usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, le-am calit la foc iute 1 minut, apoi am adaugat restul de legume taiate pe rand, intai ceapa, apoi morcovul, apoi ardeiul calindu-le cate 2- 3 minute pe fiecare, apoi am adaugat puiul si sosurile dupa gust. La final am adaugat mierea si ceapa verde tocata marunt. Nu mai e nevoie de sare.
Taiteii de orez i-am fiert 5 minute si i-am lasat in apa fierbinte inca 5 minute, apoi i-am scurs si i-am adaugat peste puiul cu legume.
Se serveste fierbinte.

E delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu