luni, 21 decembrie 2009

Blat negresa


Am luat reteta de aici .
Ingrediente:
5 oua
200g zahar
200ml ulei
100ml apa
300g faina
1 praf de copt
2 linguri cacao

Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua.


Albusurile le-am batut spuma

Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.

E un blat foarte gustos, usor de facut, suficient de ud, nu mai are nevoie de insiropare.

3 comentarii:

  1. O SA-L FAC MIINE CA LUNI MICUTUL MEU FACE 5 ANI..SPUNE-MI TE ROG CU CE LE DAI CULOARE DECORATIILOR?AS VREA SA-I FAC CUMNATEI MELE UN TORT CU CRINI...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e blatul de la tortul Flex, deci 200ml ulei. La panou am vazut si eu ca e gresita reteta. Eu folosesc coloranti alimentari de la wilton, sunt si la kaufland coloranti la sticluta.

    RăspundețiȘtergere
  3. mersi..Livia!am facut un tort super cu reteta ta de blat,voi pune miine pozele pe blog,copii au papat"tot

    RăspundețiȘtergere