sâmbătă, 5 decembrie 2009

Tort Sabian


Am revenit cu un tort. Vor urma si altele numai sa am timp sa le postez.
Modelul de inpiratie:




Blat alb
Crema pt cremes si ganache de ciocolata.

Pt crema de cremes m-am inspirat de aici si am folosit:
5 oua
350g zahar
100g amidon
1 l lapte
2 lingurite gelatina hidratata in putina apa
2 pliculete zahar vanilat
200g unt
500g frisca batuta
Am batut ouale cu zahar, am adaugat amidonul, zaharul vanilat, apoi laptele fierbinte, cate putin.
Am pus pe foc pana s-a ingrosat ca o budinca. In crema fierbinte am pus untul taiat cubulete.
Pt cremes se lasa la rece cateva ore, apoi se pune intre foi, se impacheteaza in folie de aluminiu si se da la rece.
Eu am adaugat gelatina dizolvata la Mw si frisca batuta.

2 comentarii: