luni, 8 martie 2010
Kombe-placinta turceasca
Reteta originala aici , eu i-am adus cateva modificari. Pare putin complicata, dar nu e deloc, in maxim 15-20 minute era in tava. Oricum merita orice efort!
Ingrediente:
Aluat:
700g faina
2 lingurite drojdie uscata
un pahar cu lapte - 200 ml
un pahar cu apa
1 lingurita sare
Pt uns:
100g margarina
5 linguri ulei
Pt umplutura:
200g branza telemea
marar uscat am pus eu
Am dizolvat drojdia in lapte caldut, am adaugat apa, sarea, apoi faina cernuta. Am framantat un aluat moale si elastic pe care l-am impartit in 3.
Am intins prima foaie cat de subtire am putut.
Am topit margarina impreuna cu uleiul la MW.
Am uns foaia cu jumatate din amestecul de ulei si margarina.
Am intins a doua foaie si am pus-o peste prima. Am presarat branza si mararul (am uitat sa-l trag in poza si pe el)
Am intins a 3-a foaie si am pus-o peste primele 2. Am uns-o cu cealalta jumatate de margarina.
Am impaturat cele 3 foi ca la aluatul frantuzesc. Si am intins din nou placinta cu sucitorul, pana a ajuns de marimea tavii, aproximativ 20/30cm.
Am pus aluatul pe hartie de copt, l-am portionat, l-am uns cu ou batut, am presarat mac si l-am lasat o ora la crescut in tava. Apoi am dat placinta la copt pana s-a rumenit.
Sectiune calda.
Etichete:
Aluaturi sarate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ti-a iesit foarte frumos! La multi ani de 8 martisor!:D
RăspundețiȘtergerewow ce minunatie,complimente pt.reteta,o voi face de curind
RăspundețiȘtergere